Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Pszczelarnia 16:58, 29 maj 2018

Wszystkiego w obfitości (bodziszki i przywrotniki - super) i wszystko zdrowe, dorodne, tłuste i wypasione.

Jak Ty to ogarniasz?
Milka 18:03, 29 maj 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, po prostu kwietny szał u Ciebie

Tak Aguś, aż dech zapiera buziaki

Kindzia 19:33, 29 maj 2018

Irciu, Alchymista się tnie tylko wtedy, jak stare pędy ma, bo na tych starych mniej obficie kwitnie. Inaczej nie trzeba. Chyba, że Ci jego wielkość przeszkadza. Tak u mnie było.

Obfite lato mamy, ale suche. Nie chce padać, niestety. Dzisiaj w Zabrzu spadło prę kropel tylko...aż się zastanawiam czy azalie przesadzać. Mus mam
anpi 19:41, 29 maj 2018

Zostawiam zachwyty nad Twoim ogrodem i lecę dalej bo jak piszesz ten czas jakoś szybciej leci...
Chyba muszę wymienić swoje krzaczaste pęcherznice puki małe na takie na pniu,bo zasłonią mi cały biały płotek jak urosną tak jak Twoja 4m
UlaB 20:32, 29 maj 2018

nie moge sie napatrzec na Twoją elate i hakonke all gold
u mnie elata nie do kupienia, pewnie by nie przezimowala ale hakonki zolte mam - te paskowane juz calkiem pokazne, córeczki tez rosną żólte musze jeszcze podtuczyc i tez będe je wciskac gdzie sie da
pozdrawiam serdecznie
Milka 21:02, 29 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Wszystkiego w obfitości (bodziszki i przywrotniki - super) i wszystko zdrowe, dorodne, tłuste i wypasione.

Jak Ty to ogarniasz?

Też lubię te połączenie, mam tam jeszcze łubiny fioletowe i białe piwonie.
Będę robić ciąg dalszy, takie powtórzenia.
A co do ogarniania, nie ogarniam, wiesz jak to jest, ale jakoś ogród się broni.
Prawie nic nie zrobiłam z zaplanowanych rzeczy, cięcia full, z nawozami nie zdążyłam, z opryskami też....dziś była burza i ulewa i od nowa grabienie szyszek i czyszczenie, a to co w planie leży.

Zaskoczyły mnie martagony, wysiały się i kwitną, część zżarła poskrzypka

lubię też dzwonki skupione
Milka 21:24, 29 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Irciu, Alchymista się tnie tylko wtedy, jak stare pędy ma, bo na tych starych mniej obficie kwitnie. Inaczej nie trzeba. Chyba, że Ci jego wielkość przeszkadza. Tak u mnie było.

Obfite lato mamy, ale suche. Nie chce padać, niestety. Dzisiaj w Zabrzu spadło prę kropel tylko...aż się zastanawiam czy azalie przesadzać. Mus mam

O, to dobra wiadomość. Mój przyczepiany do jodły i idzie coraz wyżej. Musiałabym z drabiny ciąć, to co przekwitnie, ale jakoś samo odpada.
Cudownie jest, no susza straszna, dziś była burza, podlało solidnie, jutro porządek muszę zrobić. Też mam przesadzanie.

z synową pod nim, jeszcze cały nie kwitnie

Milka 21:34, 29 maj 2018

anpi napisał(a)
Zostawiam zachwyty nad Twoim ogrodem i lecę dalej bo jak piszesz ten czas jakoś szybciej leci...
Chyba muszę wymienić swoje krzaczaste pęcherznice puki małe na takie na pniu,bo zasłonią mi cały biały płotek jak urosną tak jak Twoja 4m

Oj leci, z niczym nie można wyrobić się, a w końcu trzeba korzystać z lata.
Dziękuję
Te na pniu nieustannie mnie cieszą, jednak te koszyczki są i będą długo cieszyć.
A swoje możesz ciąć i formować, ja te stare puściłam luzem, tnę tylko to, co włazi na inne rośliny w pobliżu.

czyż nie cudne?

polinka 21:37, 29 maj 2018

Milka napisał(a)

Ciasno na drodze, tirów dużo było,
piwonie są pięknebuziaki

narzędzia mam porozwalane wszędzie, bo wszędzie z doskoku robię

Ładne ujęcie! Lubię takie artystyczne fotki

Pozdrawiam Irenko i pewnie tak jak Ty czekam na deszcz!
Milka 21:48, 29 maj 2018

UlaB napisał(a)
nie moge sie napatrzec na Twoją elate i hakonke all gold
u mnie elata nie do kupienia, pewnie by nie przezimowala ale hakonki zolte mam - te paskowane juz calkiem pokazne, córeczki tez rosną żólte musze jeszcze podtuczyc i tez będe je wciskac gdzie sie da
pozdrawiam serdecznie

One co rok większe i ładniejsze, no i tak długo Elaty kwitną, tego nie znałam, czyżby ten ciepły rok to sprawił.
Tak myślę, że 2-3 lata muszą rosnąć, zanim do podziału, ale to może zależeć od warunków, więc u jednych szybciej, a u innych wolniej. Każda hakone cieszy, mam nową Beni Kanze, na razie młoda i jeszcze nie zachwyca.
pozdrawiam Ula