Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:31, 28 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gobasiu!!!!!!!!!! Jest!!!!!!!!!! Jest

I jak na razie spłaszczona wychodzi, może to wina jej przybyszowych...

Kindzia..potrójna jak nic

przecież to była cebulka z tych kwitnacych
Prawie - jak ogród 09:30, 28 kwi 2018

Do góry
Tulipany już kończą, exotici opadły, jeszcze quiny się trzymają...

Ogród z wilkiem zamkn. 09:28, 28 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

dziękuję
tak z dalsza sie prezentuje nie jest duży

Madzia te lampy masz solarne czy prąd ciagneliscie?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:25, 28 kwi 2018

Do góry
Bardzo prosze pomozcie mi znalezc przyczyne dlaczego trawa w niektorych miejscach nie rosnie.
Trawnik czwarty sezon dwa lata temu pojawily sie zolte plamy ktore w ubieglym roku byly wieksze i wlasnie w tym miejscu co teraz trawa nie chce ruszyc z miejsca. Bylo pryskane topsinem w ubieglym sezonie.
2 tyg temu nawozony agrecol szybki efekt dywanowy.
W innych miejscach koszony tydzien temu dzisiaj znow a na najwiekszej przestrzeni nie ma co kosic.
Moje podejrzenia tam gdzie trawa rosnie i zielona jest bardziej przepuszczalny teren i mniej slonca .tam gdzie nie rosnie patelnia nawadnianie jest ale moze dwa razy podlane bo deszczu sporo.
Wertykulacja byla dwa tyg temu w tym miejscu chyba z 4 razy bo suchego duzo .
Po nawozach spadl duzy deszcz na koncowkach zdzbel pojawil sie osad jakby cukier puder .
Wiecej grzechow nie pamietam co moze byc przyczyna wg Was.

A tak wyglada ch samych zabiegach od polnocno zachodniej strony i na lekkim podwyzszeniu
Liliowo i kolorowo:) 09:23, 28 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Wcześnie dziś buszowałaś w ogrodzie

Codziennie tak buszuje bo jest najpiękniej no i wstaje wczesnie by zdążyc z wszystkim)

Ogród z łezką II 09:21, 28 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mam lilię Gobasi, wyszła!!!!!!!!!!!!! Gobasiu miałaś rację Wychodzi płaskawa...na zdjęciu nie specjalnie widać, ale teraz taka jest. Zobaczymy jak się postara za mój stres Storperdowała ziemię

Kasiu Twoja to potrójna bedzie jak nic Ty i Hania miałyście najstarsze cebule już kwitnące 100 kwiatków

Nie masz pojęcia jak się cieszę...bo już mi glupio było,że pomyślicie sobie ,że jakieś zamienniki wam wysłałam...
Przerwa na kawę... 09:19, 28 kwi 2018

Do góry
Poranny obchód zieleńca. Na kuchennej różance tulipany Air już przekwitły. Za to powoli czosnek Gladiator pokazuje fiolecik.
Liliowo i kolorowo:) 09:19, 28 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Jestem oczarowana twoją wiosną u mnie wisteria dalej w pąku, niesamowicie szybko u ciebie, jednak te mrozy w lutym i marcu sporo opóźniły, nawet już myślałam, że tamaryszki straciłam, ale żyją
To deszczu życzę, u mnie na razie ok, ale będę latac z nawozem i buksy ratować i cosik cisy marnieją, nie wiem czemu....buziaki

To zdjęcie z wczorajszego poranka dziś już bardziej kwitną, deszczu dalej brak, hortensje ogrodowe też są piękne w większkości te co okryłam
Ale jest piękna wiosna

Bylinowy busz , do przeróbki ale nie wyrobiłam może jesienią

Liliowo i kolorowo:) 09:11, 28 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
U nas też deszczu za mało...miało jutro padać..i co? Psinco. Zmieniło się

U nas też psinco, podlewam codziennie ale jest cudnie od dzis pomocnice będą na cały tydzień)

Wiciokrzew pięknie kwitnie
Przerwa na kawę... 09:03, 28 kwi 2018

Do góry
Ewelina - tulipki bardzo dziękują. Właśnie siedzę na tarasie opalona w koc bo mega zimno i delektuję się kawą.

Moje widoki
Moja działka na Dębowym Lesie 08:53, 28 kwi 2018

Do góry
Marga napisał(a)
Ależ masz kolorowo Aniu! Przepięknie!
Pełne szafirki są takie śmieszne. Takie trochę jakby z betonu
Hostowych zdjęć zauważyłam tylko 2

Gosiu, dziękuję bardzo.
Moje szafirki takie normalne kwitną w większej ilości.Ostatnio je zbieram i przesadzam w jedno miejsce,W całości i większej ilości piękniej wyglądają.
Cieszę się ,że ten pełny tak ładnie rośnie.Z tego co pamiętam w ubiegłym roku on bardzo długo kwitł i ciekawie się zmieniał.Kupiłam go w Lidlu.Jak trafie na jesieni, to jeszcze go dokupię.
Potem zrobię przegląd i zdjęcia host.I wstawię je .Coraz więcej ich jest widocznych.ale nie wszystkie jeszcze..

Ale ogród jest pełen rożnych roślin i przez to rożnych radości
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:35, 28 kwi 2018

Do góry
Plamy na trawniku 08:21, 28 kwi 2018

Do góry
jarek_kr napisał(a)
Hej
Trawnik założony z Kiepenkerl Dark Green, ma 3 lata, przez pierwsze dwa lata było super. Nawożony prawidłowo, podlewany...

W poprzednim sezonie coś się z nim niedobrego zaczęło dziać, jasne plamy, rosnące (i kwitnące) szybciej niż reszta. Mam psa, owczarka, ale on jak się odleje, to dokładnie wiem gdzie, bo działa to jak Roundup
Dosiewki oczywiście również Dark Green. Rozumiem, że może być nieco inny skład mieszanki po 3 latach, ale chyba nie aż tak ? Po za tym, aż tak dużo tych dosiewek nie było ile plam..

Nie mam pomysłu co robić, oprócz zaorania tego..

pozdrawiam
Jarek

Moim zdaniem nie ma tutaj niepożądanych gatunków traw, te plamy wynikają z nierównomiernego nawożenia. Tu gdzie jasne plamy - trawa jest niedonawożona, albo tam gdzie ciemne- zbyt dużo nawozu aż.

Chociaż jak się patrzy na zdjęcia z bliska to ta jasna trawa jest podejrzana. Zobacz czy da się wyrywać i jak to wygląda.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 07:58, 28 kwi 2018

Do góry
to jest poprostu kilka uli w jednym, tam mieszka kilka rodzin (albo kilkanascie, bede dzis u sasiadow to spytam). Te ule z regoly nie stoja w ogrodach tylko gdzies a polu (gdzie troche wiecej kwitnie). Ten sasiedzki jaest 200 metrow od mojego ogrodu i stoi na lace.

Kasiu mi sie tez zawsze z malymi domkami kojarzyly ale od kilku lat obserwuje takie duze wlasnie. Kiedys nawet bylam w srodku takiego, tam sie ponc o wiele latwiej pracuje.

Zawitko ostatnio moja aktywnosc na ogrodzie sie skupia. Z uszytych w tym miesiacu to jeden kredkojad, skrocone dwie pary spodni i wyhaftowane dwa reczniki. Ale teskni mi sie za szyciem, moze dzis przysiade na chwile przy maszynie.

Dzis zaczynamy budowe noego domku dla owiec, zaraz koparka przyjezdza i bedzie sie dzialo

Moja bajka 07:42, 28 kwi 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu muszę zgapić od Ciebie ten słupek z cegieł
Wizytówka- uDany ogród 07:40, 28 kwi 2018

Do góry
...wczesna Wiosna 2018

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:38, 28 kwi 2018

Do góry

Takie były 2 kwiotki z 2 cebulnawet nie wiem jakie to to liście miało bo ich nie było.
Nieśmiałe pierwsze kroki 07:25, 28 kwi 2018

Do góry
Moje tulipki
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:13, 28 kwi 2018

Do góry
Gobasiu!!!!!!!!!! Jest!!!!!!!!!! Jest

I jak na razie spłaszczona wychodzi, może to wina jej przybyszowych...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies