Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Małymi kroczkami do celu... 18:40, 16 maj 2015

Do góry
No więc miałam dzisiaj nic nie robić, a skończyło się na plewieniu truskawek, rabatek i zeszło cały dzień Oto moje dzisiejsze nabytki, jakby ktoś znał ich nazwę, bardzo proszę o podanie

Muszę dokupić jeszcze 6 szt w miejscu czarnych doniczek, przed samymi rozchodnikami dam turzyce ' ice dance' no i nie wiem dodawać coś jeszcze? Ciągle wydaje mi się tam pusto, ale wiem też, że jak to wszystko się rozrośnie to miejsca będzie na styk, a nie chce żeby jedne rośliny zasłaniały drugie.
Ogród Mirelli 18:05, 16 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mirellka ja mam red pillara i on jest krzaczasty i szybko rośnie. Nie wiem czy to dobry zamiennik... Admiration jest fajny kulkowy a z pillara nie osiągniesz takiego kszatałtu.

Rozumię, ale mi nie zależy na kształcie kulistym i tak myślę, że krzaczek między ice dance by może przyzwoicie wyglądał? No i bym go cięła
Ogród Mirelli 16:05, 16 maj 2015

Do góry
Dziewczyny szybkie pytanie, potrzebuję Waszej rady.
Czy na moją rabatę hortensjową zamiast berberysów admiration mogę dać red pillar? Wiem, że pokrój wyprostowany i dorasta do 1,5 m, ale bym go cięła ponad wysokość trawy carex ice dance.
Berberys admiration trudno dostać, a jak już jest to cena wysoka. Potrzebuję 10 szt to trochę kosztuje.
Co o tym sądzicie?
Jutro wcześnie rano jadę na zakupy i bym je mogła kupić

Ogród wśród pól i wiatrów 15:46, 16 maj 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pieknie gdzie dostalas 'ice dance' ja jakos nigdzie ich dostac nie moge

Paula, kupiłam 1 doniczkę w Hebe. Ale ... jakieś półtora roku temu Wtedy nie miałam dla niej miejsca, więc porozrywałam i pojedyncze części powsadzałam do skrzynki balkonowej. Tak jak pisałam, trochę ona już u mnie przeszła
Ogród wśród pól i wiatrów 15:18, 16 maj 2015

Do góry
Pieknie gdzie dostalas 'ice dance' ja jakos nigdzie ich dostac nie moge
Ogród wśród pól i wiatrów 15:13, 16 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Działasz ostro Już widzę te kwitnące bonice! Będzie pięknie! Jak na wszystkich Twoich rabatach. Pozdrawiam!

Olusia, za miłe słowa bardzo dziękuję, i obyś miała rację co do kwitnącej bonice
Póki co została wsadzona, do dołów ponalewałam po pół wiadra wody i ma rosnąć!
Sadzona co ok. 120 cm, miejsca ma dużo. Sama jestem ciekawa jak to z nią będzie

Dodatkowo, miałam od dawna porozsadzane trawki Ice Dance. Plątały się bidule przekładane z miejsca na miejsce, czasem w słońcu, czasem bez wody Nie wyglądają najlepiej, ale dam im szansę. Na wyrzucenie zawsze będzie czas
Wsadziłam, podlałam. Jeśli zaczną rosnąć to je odpowiednio podkramię. Zobaczymy

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:59, 15 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Rabatka się planuje na całego
A myślałaś może o hostach? Doczytalam o rh i limkach. Traw nie planujesz? Carexy powinny też dać radę, np. ice dance.

Trawy będą w donicach a mam (tzn robią się) 2szt przy tarasie i 18mb przy wgłębniku!
Poza tym trawka będzie przy ambrowcu na pewno i między brzozami
Przyznam się, że myślałam o hostach, ale dałam ich trochę przy świerkach, które są w pobliżu tej rabaty, o której dumamy
Rh chciałam posadzić przy tarasie (do 16-17h cień)
Widziałabym tam coś kwitnącego, zwykłego, pospolitego, ale tworzącego dużą plamę różowo-bordową
Ale wymyśliłam
Pozdrawiam Cię serdecznie
Gdyby przyszło Ci coś do głowy to wpadaj do mnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 15 maj 2015

Do góry
Rabatka się planuje na całego
A myślałaś może o hostach? Doczytalam o rh i limkach. Traw nie planujesz? Carexy powinny też dać radę, np. ice dance.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:16, 15 maj 2015

Do góry
Nie sadze nie sadze
Ale Waldek oczywiscie rozpoznal
Jest:
Kiwi akinida pstrolistna
Szalwia caradonna
Jarzmianki rozowa i biala
Rodgesja kasztanolistna
Ice dance
Krwawnik
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:18, 15 maj 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Agniesiu, pokłony przed tobą za taki piękny ogród!
Za super pomysły, oryginalność, wierność sobie, i taki porządeczek na takiej ogromnej przestrzeni.
Jestem zachwycona. Jak zwykle

Ja też jestem obrażona i na zdechłe lawendy, i na Ice Dance za rozplenianie się na boki (u mnie akurat niezbyt pożądane) a nie przyrastanie głównej kępy.

Masz tyle cudnych trawek, że jesteś już naprawdę naszą specjalistką forumową tej roślinki!

Niech trybuny rosną, bo ognisko z nami niebawem…

Och Gabi! Ile komplementów
Ale naprawdę nie musiałaś - "ognisko" z Wami i tak się odbędzie
A co do trawek - wcale nie mam ich dużo (w sensie gatunków), bo wybredna jestem i teren trudny

Tomek Grochowski będzie w niedzielę rano w Ogrodzie Botanicznym. Zamówiłaś seslerie?
Małymi kroczkami do celu... 12:03, 15 maj 2015

Do góry
Zawsze powtarzałam, że nie kupuje się kota w worku, ale z powodu braku samochodu wysłałam sąsiadkę na rynek, żeby zorientowała się czy mają turzycę ' ice dance', właśnie do mnie dzwoniła, że jej nie mają, ale że mają jakąś brązową za 4 zł, więc jej powiedziałam, żeby mi wzięła i ciekawa jestem co to będzie Mówiła, że pytała się, ale ona nie jest zimozielona i tak się zastanawiam, bo myślałam, że to będzie turzyca włosista bronze, ale ona przecież zimozielona, a raczej zimobrązowa jest no i jeszcze wypatrzyła mi jakiegoś pięknego kwiatuszka, który będzie u mnie pasował, ale to mi nic nie mówi, więc zobaczymy, nie pozostaje nic innego jak czekać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:44, 15 maj 2015

Do góry
Agniesiu, pokłony przed tobą za taki piękny ogród!
Za super pomysły, oryginalność, wierność sobie, i taki porządeczek na takiej ogromnej przestrzeni.
Jestem zachwycona. Jak zwykle

Ja też jestem obrażona i na zdechłe lawendy, i na Ice Dance za rozplenianie się na boki (u mnie akurat niezbyt pożądane) a nie przyrastanie głównej kępy.

Masz tyle cudnych trawek, że jesteś już naprawdę naszą specjalistką forumową tej roślinki!

Niech trybuny rosną, bo ognisko z nami niebawem…
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:38, 14 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
ICe Dance roku Anno domini 2015 !!!!
Macham

Stoi moja bidula nie wkopana, ale pada deszcz, może przeżyje..

I chyba ostatnie foto tulipanów tej wiosny.

Małymi kroczkami do celu... 21:02, 14 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
A trawki carex ice dance będą czy z nich zrezygnowałaś?
Moim zdaniem powinno być coś zimozielonego, żeby zimą to miejsce ładnie wyglądało. Z drzewek opadną liście, a hortki łyse badylki,więc koniecznie zimozielone.

Mirellko ice dance beda w miejscu tych zoltych slaczkow tez myslalam o czyms zimozielonym moze kulka bukszpanowa w miejscu malego pytajnika a tam gdzie wiekszy moze z czegos obwodka tylko z czego?
Małymi kroczkami do celu... 20:53, 14 maj 2015

Do góry
A trawki carex ice dance będą czy z nich zrezygnowałaś?
Moim zdaniem powinno być coś zimozielonego, żeby zimą to miejsce ładnie wyglądało. Z drzewek opadną liście, a hortki łyse badylki,więc koniecznie zimozielone.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:42, 14 maj 2015

Do góry
ICe Dance roku Anno domini 2015 !!!!
Macham
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:07, 14 maj 2015

Do góry
U mnie Ice Dance dobrze przezimowała. Nawet dokupiłam w tym roku. Jakoś u każdego inaczej rośliny się zachowują. Muszę poszukać kocimiętkę, która się nie pokłada. Wymienię co niektórą lawendę na nią i będę patrzeć, co mi się bardziej podoba. Z tego co piszesz nawet dłużej kwitnie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:19, 14 maj 2015

Do góry
Ice Dance lubią wilgoć, u mnie mają za sucho, nie wyglądają źle, ale stoją w miejscu. Jak widziałam jakiego potwora Ania Mała Mi wyhodowała.. masakra!
60 sztuk? wow. Myśle że trzeba lać... brzozy to pijaki, straszne.

pozdrawiam!!!
Ogród Mirelli 14:54, 14 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aniu jestem zdecydowana na dosadzenie berberysów admiration i będę chciała je prowadzić w kulkach. Zastanawiam się tylko czy trawa carex ice dance ich nie stłamsi skoro one tak wolno rosną, a trawa tak się rozkrzewia?

Jeszcze ciągle zostaje do zrobienia rabata dwupoziomowa, która nie daje mi spokoju. Do listopada musi być zrobiona

Hmmm... No faktycznie może tak być. No chyba że trawa z tyłu, za berberysami będzie. Berberysy będziesz ciąć w kulki to będziesz regulować ich wzrost, z trawą już tak się nie da.
Z tą rabatą się nie stresuj, na spokojnie. Ja miałam wiosną ogarnąć cały tył działki, ale niestety kwietniowy remont dachu zrujnował mnie finansowo. Zrobię to jesienią, a przez całe lato będę sobie nawozić te puste rabaty skoszoną trawką i kompostem, będą żyźniejsze Na oprzątniętych rabatach wsiałam smagliczkę, astry i nagietki, na tyle mi starczyło kasy Na razie musi tak zostać, a ja staram się patrzeć w tą stronę gdzie już skończyłam przemiany.
Ogród Mirelli 14:22, 14 maj 2015

Do góry
andziurex napisał(a)
Deszcz? Wichura? A u mnie słońce i wiatr, wysusza wszystko na pieprz, a ja właśnie poziomki posadziłam. Wszystkie klapnięte bidulki, mam nadzieję że powstaną.
Berberysa admiration też polecam. Ja go zawsze lekko przycinam w marcu żeby nadać mu kształt kulki. Najpiękniej wygląda w pełni lata, kiedy listki są czerwone z żółto-zieloną obwódką. Ładnie wygląda w połączeniu z odmianą o jasno zielonych listkach, np. Goldalita.

Aniu jestem zdecydowana na dosadzenie berberysów admiration i będę chciała je prowadzić w kulkach. Zastanawiam się tylko czy trawa carex ice dance ich nie stłamsi skoro one tak wolno rosną, a trawa tak się rozkrzewia?

Jeszcze ciągle zostaje do zrobienia rabata dwupoziomowa, która nie daje mi spokoju. Do listopada musi być zrobiona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies