Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:43, 19 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

No taki los! U mnie na bukach zdobniczka, na reszcie mszyce. Żagwin, co miał kwitnąc trzy miesiące zdziczał i nie kwitnie, Ice dance nie może się zebrać i cały czas ma suchawe źdźbła, na evergoldach pełno brązowych plam, w rozplenicach pełno dzikiej trawy, berberysy bagatelle w połowie jakieś marne, wiąz Camperdownii po zakwitnięciu paroma kwiatkami raczej zdechł, jeden kulon cisowy pojechał do wymiany, stipa kupiona podpędzona pokłada się, jeden Rh Nova Zembla wypadł - jak żyć? Na zdjęciach jest tylko tak fajnie...

u mnie to samo..nie licząc chwastów przełazących zza płota w takiej ilości że 7 stronowa gazeta i 5 cm warstwa kory nic nie daje bo sie wysiewaja na niej...w trawie pełno perzu czy jakojśc dzikiej trawy...grusze mają po kilka listkow, mocno przeżyły widac podróż z niemiec.....nawet ich nie fotografuje bo stoja suche badyle a nie drzewa..i na dodatek eM przerwócił mi doniczki z marną ale własnym potem wychodowaną stipą...wrrrrrrr....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:35, 19 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

skrzydła podcina to dziadostwo..człowiek dopiero co zaczął przygode z ogrodem i już wszytsko zjedzone..

No taki los! U mnie na bukach zdobniczka, na reszcie mszyce. Żagwin, co miał kwitnąc trzy miesiące zdziczał i nie kwitnie, Ice dance nie może się zebrać i cały czas ma suchawe źdźbła, na evergoldach pełno brązowych plam, w rozplenicach pełno dzikiej trawy, berberysy bagatelle w połowie jakieś marne, wiąz Camperdownii po zakwitnięciu paroma kwiatkami raczej zdechł, jeden kulon cisowy pojechał do wymiany, stipa kupiona podpędzona pokłada się, jeden Rh Nova Zembla wypadł - jak żyć? Na zdjęciach jest tylko tak fajnie...
Ogród na górce w zakolu wiślanym 21:03, 18 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Będę szukała dalej tych serduszek

Tak, berberysy posadzę na rabatę hortensjową między-trochę przed trawami carex ice dance. Myślę,że te trawy by berberys admiration przykryły, więc wybrałam te i będę je ciąć w kolumny trochę powyżej traw

Pochodzę z Nakła, 28 lat tam mieszkałam Tęsknię za Nakłem rodzinnymi stronami.

Rabatę u Ciebie już widziałam.
Trzymam kciuki za efekt.
Oby te berberysy okazały się ok rozmiarowo.
No proszę, to Ty Kujawianka jesteś.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:01, 18 maj 2015

Do góry
Aga - czuję się jakbym oglądał ogród holenderski, a nie leżący na Dolnym Śląsku

Stół po prostu mega!

Ice Dance też ściąłem w tym roku nisko i na szczęście tez puszczają kły - chyba bym umarł, gdybym musiał kupić koło 70 sztuk...
Małymi kroczkami do celu... 15:52, 18 maj 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
O i na pierwszym zdjęciu szkodnika od kopania widać
Ja bym dała trawkę, ale nie ta brązową. Może być ice dance, kolejną plamkę w kolorze innym.

Ona tylko czeka, żebym ją samą zostawiła No to czekam na 'ice dance' jak liczyłam wejdzie mi tak 6 szt. jeszcze kora i koniec, trochę mi z nią zeszło, ale to tak cud, że dostałam prawie wszystko co było zaplanowane
Małymi kroczkami do celu... 15:44, 18 maj 2015

Do góry
O i na pierwszym zdjęciu szkodnika od kopania widać
Ja bym dała trawkę, ale nie ta brązową. Może być ice dance, kolejną plamkę w kolorze innym.
Małymi kroczkami do celu... 14:47, 18 maj 2015

Do góry
Udało się dokupiłam dzisiaj ostatnie 6 szt żurawek tej odmiany, już posadzone, rosną sobie Trochę mnie Pan ze szkółki zdenerwował, bo znalazłam 4 i pytam, czy są jeszcze, a on pokazuje mi zupełnie inne i mówi, że to są takie same, tylko większe, ale udało mi się znaleźć jeszcze 2 Albo pytam co to za trawa i dostaje odpowiedź " taka zielona albo brązowa, ona tak sobie rośnie" chyba coś dzisiaj temu Panu słonko za dużo przygrzało Ale mniejsza o to najważniejsze, że dostałam to po co pojechałam

Mam jeszcze dylemat z tym kawałkiem rabaty i proszę Was o pomoc Nie wiem co tam dać, czy te ' ice dance' jak kiedyś dostanę?, czy 3 kulki bukszpanowe?
czy pociągnąć obwódkę z tej brązowej turzycy?

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 18 maj 2015

Do góry
Odpowiadam wszystkim zainteresowanym (info od p.Tomka Grochowskiego):
turzyce "Ice Dance" można ścinać na wiosnę. Najstarsze liście nieścięte i tak zbrązowieją po wyrośnięciu nowych (w okolicy czerwca).
Oczywiście optymalnie jest ściąć same suche końcówki, a nie jak ja - prawie przy ziemi. Ale dobra informacja jest taka, że jednak nie udało mi się ich uśmiercić i rosną - ze środka wyrastają młode listki:

Rada (dla mnie) na taką ilość suszu w kępach jest jedna - posadzić je w bardziej cienistym miejscu, a nie na patelni
W przypadku ilości 60szt macierzystych + 2-3 razy tyle odrostów przesadzanie nie wchodzi w grę...
Ogród na górce w zakolu wiślanym 09:34, 18 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)

Nie martw się, serduszka to popularna roślina, jak nie kupisz to dostaniesz.
Ty chcesz te berberysy z trawami posadzić, to kolumnowe będą ok. Gdzieś to widziałam i ładnie wyglądało.
Nakło znam, choć to po drugiej stronie Bydgoszczy, czasem przejeżdżamy w drodze na północ.

Będę szukała dalej tych serduszek

Tak, berberysy posadzę na rabatę hortensjową między-trochę przed trawami carex ice dance. Myślę,że te trawy by berberys admiration przykryły, więc wybrałam te i będę je ciąć w kolumny trochę powyżej traw

Pochodzę z Nakła, 28 lat tam mieszkałam Tęsknię za Nakłem rodzinnymi stronami.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:05, 18 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
W sobotę tak się natyram w ogrodzie że w niedzielę mam przymusowy odpoczynek.

Ice dance pod brzozą piękne

U Ciebie jest perfekt.. możesz odpoczywać .. należy się
Naoglądam sie u Ciebie, a potem doła łapię chodząc po swoim ogrodzie
Pokazywałam, ale to ich 5 minut..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:39, 17 maj 2015

Do góry
Śliczna kompozycja Ice Dance z brzozą i pięknie wygląda rh z czosnkami w tle.
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:49, 17 maj 2015

Do góry
W sobotę tak się natyram w ogrodzie, że w niedzielę mam przymusowy odpoczynek.

Ice dance pod brzozą piękne
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:47, 17 maj 2015

Do góry

Ice dance chyba najlepiej ucinać przy samej ziemi, już widać świeże przyrosty a w tych nieobciętych jeszcze sporo czasu minie zanim wyjdą.
Przy okazji widać jak się rozłazi.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:35, 17 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aleja ice dance bedzie piekna!

Już podzielona i rośnie.. mam nadzieję.. że tu nie uschnie..

Tu ma być ogród :) 13:07, 17 maj 2015

Do góry
i jeszcze trawki,

Carex Ice Dance.

Red Baron

Hakonechloa i szałwie

Ogród mały, ale pojemny;) 10:35, 17 maj 2015

Do góry
Aga- nie przypala nie mam nawadniania podlewam wężem rzadko ale dobrzenie zauważyłem przebarwień od słońca a rośnie w slonecznym miejscu.

Bożenko na razie bukszpany wsadziłem żurawki i hakone, musze kupić jeszcze ice dance i jeszcze coś na razie myśle coś dzisiaj wstawie a i najważniesze trzy brzozy chimalejskie kupie jedna będzie na środku tej rabatki.

Halinko zgapiaj
Ogród Mirelli 06:53, 17 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dziewczyny szybkie pytanie, potrzebuję Waszej rady.
Czy na moją rabatę hortensjową zamiast berberysów admiration mogę dać red pillar? Wiem, że pokrój wyprostowany i dorasta do 1,5 m, ale bym go cięła ponad wysokość trawy carex ice dance.
Berberys admiration trudno dostać, a jak już jest to cena wysoka. Potrzebuję 10 szt to trochę kosztuje.
Co o tym sądzicie?
Jutro wcześnie rano jadę na zakupy i bym je mogła kupić

Ja podobnie jak Polinka odradzam red pillar. Ja nie jestem z niego zadowolona, najpierw rósł dobrze, potem pousychały mu całe gałązki. On ma bardziej pokrój kolumnowy, rozszerza się ku górze i ma jaśniejsze liście niż admiration. Nadaje się bardziej do prowadzenia w żywopłocik niż w kulkę.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:05, 16 maj 2015

Do góry
Aleja ice dance bedzie piekna!
Małymi kroczkami do celu... 18:40, 16 maj 2015

Do góry
No więc miałam dzisiaj nic nie robić, a skończyło się na plewieniu truskawek, rabatek i zeszło cały dzień Oto moje dzisiejsze nabytki, jakby ktoś znał ich nazwę, bardzo proszę o podanie

Muszę dokupić jeszcze 6 szt w miejscu czarnych doniczek, przed samymi rozchodnikami dam turzyce ' ice dance' no i nie wiem dodawać coś jeszcze? Ciągle wydaje mi się tam pusto, ale wiem też, że jak to wszystko się rozrośnie to miejsca będzie na styk, a nie chce żeby jedne rośliny zasłaniały drugie.
Ogród Mirelli 18:05, 16 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mirellka ja mam red pillara i on jest krzaczasty i szybko rośnie. Nie wiem czy to dobry zamiennik... Admiration jest fajny kulkowy a z pillara nie osiągniesz takiego kszatałtu.

Rozumię, ale mi nie zależy na kształcie kulistym i tak myślę, że krzaczek między ice dance by może przyzwoicie wyglądał? No i bym go cięła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies