Aniu cieszę się że rozplenica już u Ciebie kwitnie
Oszołomiony jestem tym łanem rudbekii a i szpaler mixu bukietowych nie gorszy
z perukowca urośnie gigant U mnie ma 2 metry a ciacham go zawsze w kwietniu o połowę
U mnie dość ciepło w porównaniu z ostatnimi deszczowymi tygodniami, brakowało mi tego słońca
Ania się z Tobą podzieliła, to bardzo miło z jej strony Daj trochę czasu rozplenicy a obsypie się kłosami Macham
30 stopni o jaaa a u mni zimno jak jesienią. Przemo cuda u Ciebie, rozplenica super mam jedną z nasionek które podarowałeś Ani z Skandynawi po krzyzacku moja jeszcze bez kłosów ale u Ani już byly jest cudna. Pozdrawiam
Iwonko rozplenica jest zjawiskowa i kwitnie najwcześniej ze wszystkich jakie posiadam Z tamtego roku przeżyła mi tylko jedna w gruncie, reszta zmarzła
Dmuszek się sieje bo na jesień go pełno na rabacie ale niestety nie przeżywa zimy Trzeba każdego roku siać Ja kupuję
Tak jak już wspominałem ogrodowe uprawiam w donicach i na zimę wnoszę do domku gospodarczego, nie ma tam ogrzewania Chodzi o to by im pąki kwiatowe nie zmarzły bo nici z kwiatów na następny rok Na wiosnę usuwam to co uschnie, zasilam i po ogrodnikach wynoszę na zewnątrz Ot cała filozofia
To jednoroczna rozplenica Nasiona dostałem od znajomego, nie wiem czy są dostępne w sprzedaży Na jesień mogę zebrać i Ci podesłać jak chcesz tylko się przypomnij Tak prezentowała się w ubiegłym roku
Aniu nasion dmuszka nie zbieram, nawet nie wiem jak miałbym się za to zabrać bo są dość dziwne ? Kupię Ci paczkę nasion i podeślę bo u mnie zawsze są
Jednoroczna rozplenica rozeszła się po całej Polsce Niech Wam rosną, dzielcie się nasionami
BOSKIE!
Już dzisiaj jeśli mogę zaklepuję nasionka dmuszka
Rozplenica wzeszła mi jedna od Ciebie, ma już kłoski, więc w przyszłym roku liczę na nie. Podzieliłam się nasionkami z Gosią i jej też wzeszły, w końcowym rezultacie ostała jej się jedna.
Świeżutkie zdjęcia wyżej
Iwonko dziś zrobiłem przeszło 200 fotek, nim wybiorę te właściwe trochę schodzi i net też muli
Hortensje ogrodowe mają już 6 lat Uprawiam je w donicach a na zimę wnoszę do gospodarczego dlatego tak ładnie mi kwitną przed wejściem do domu
Rozplenica jednoroczna Pegasus o jakiej mówisz również jest u mnie w tym sezonie Rośnie w ogrodzie warzywnym ale jeszcze nie kwitnie
Przypomnij się na jesień to wyślę
Doslownie przeoralam musze uzupelnic kora poniewaz mi zabraklo. Jeżówki skradly me serce musze jeszczebkilka dokupic mam purpurowa ale jeszcze w pączkach jest. Podoba mi sie southern belle musze ja poszukac u nas w centrum.
Jeżówka piękna. Przeorałaś wszystkie rabaty. Przed ogródek powoli się tworzy i za rok będzie wyglądał rewelacyjnie. Twoja rozplenica za jakieś dwa tygodnie wypuści kłosy. To trawa bardziej jesienna, o tej porze prezentuje się najlepiej. Macham póżnym wieczorem
Wróciłam po wojażach i pochwale sie moją pierwszą jeżówką Milkshake
Tegoroczne lawendy chyba im służy ta patelnia na przedogrodku i rozplenica z nasionek od Przemka u Ani ze Skandynawi po krzyżacku już ma klosy u mnie jeszcze nie