Hej Mirelko.
Nacieszyłam oczy u Ciebie, bo u mnie to po powrocie więcej zielska.
Ślicznie masz.Moja rozplenica też się rozkręca
Zadzwonię do Ciebie jakoś.
Buziaczki.
Ania, a kupowałaś je pod nazwą Rozplenica? Moja miała nazwę Piórkówka.
Czy Rozplenica Hameln i Piórkówka Hameln to ta sama trawa? Nie mam pojęcia, ale obserwuję, że jest bardziej okazała.
Pierwszą rozplenicę posadziłam trzy lata temu późną jesienią nie kwitnącą. Wówczas jeszcze nie znałam O. W następnym roku byłam pewna, że po niej, tylko jakaś kępa dzikiej trawy mi wyrosła, ale nie wykopałam, cierpliwie czekałam i teraz to moja najpiękniejsza i największa rozplenica.
Ewa rozplenice zakwitną, jeszcze mają sporo czasu
Fajnie, że hortki z donic Ci zakwitły. W przyszłym roku pewnie zakwitną wszystkie.
U mnie nie zakwitły trzy hortensje ogrodowe. Dziwna sprawa, bo kwitły każdego roku. Nie mam pojęcia co się stało, może to przez wiosenne przymrozki?
Piękny ogród się zrobił Mirelko. U mnie rozplenica padła w tamtym roku i nie kupuję.
Chyba miała za sucho a kontuzja nogi nie pozwoliła na częste podlewanie. Czy Bobo Ci kwitnie?
Jola, walka z chwastami do następnego razu wygrana rozplenica była stosunkowo tania, więc się skusiłam i nawet myślę czy po dwie jeszcze nie pojechać byłyby 3. Ale spokojnie. Jeszcze nie wsadzona. Tawuły nie wsadzone jeszcze też. Ale tawuły akurat mi się podobają i na pewno powtórzę na kolejnej rabacie z tym że posadzę gęsto żeby się wałek zrobił.
o właśnie. Widziałam też te, o których Aniu wcześniej pisałaś ...
Aniu, ta rabatka jest 1,8 x 3,5 metra. Z jednej strony myślałam miskanta, z drugiej dać rozplenicę, ale to takie moje szybkie myśli, zobaczę, jak będzie w trakcie nasadzeń, bo to chyba dopiero wiosną zrobię. Teraz nie jest czas na sadzenie traw. Po ostatniej zimie jestem bardzo ostrożna z ich ruszaniem...
U mnie na piaskach trawy nie osiągają spektakularnych rozmiarów...
Dopiero dwa koty wypuściła-także startuje powoli.Ale w innych ogrodach O to już widziałam większe wypasy
Co do seslerii-to masz rację-widzę, że radzi sobie w każdych warunkach-ale zdecydowanie lepiej wygląda w cieni-przynajmniej u mnie.
Asia - nie sposób nadrobić Twój wątek, wiadomo ale rozplenica z rozchodnikiem przy wgłębniku super wygląda , hortensje masz mega, jak na to patrzę i myślę ile to kosztowało pracy ...