Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Życie w wiejskim ogrodzie 16:37, 22 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Przemku która to rozplenica pegasus pierwszy raz słyszę tę nazwę.Gdzie nasionka kupić?

To jednoroczna rozplenica Nasiona dostałem od znajomego, nie wiem czy są dostępne w sprzedaży Na jesień mogę zebrać i Ci podesłać jak chcesz tylko się przypomnij Tak prezentowała się w ubiegłym roku

Życie w wiejskim ogrodzie 15:12, 22 lip 2016

Do góry
Przemku która to rozplenica pegasus pierwszy raz słyszę tę nazwę.Gdzie nasionka kupić?
Życie w wiejskim ogrodzie 14:15, 22 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

BOSKIE!
Już dzisiaj jeśli mogę zaklepuję nasionka dmuszka
Rozplenica wzeszła mi jedna od Ciebie, ma już kłoski, więc w przyszłym roku liczę na nie. Podzieliłam się nasionkami z Gosią i jej też wzeszły, w końcowym rezultacie ostała jej się jedna.

Aniu nasion dmuszka nie zbieram, nawet nie wiem jak miałbym się za to zabrać bo są dość dziwne ? Kupię Ci paczkę nasion i podeślę bo u mnie zawsze są
Jednoroczna rozplenica rozeszła się po całej Polsce Niech Wam rosną, dzielcie się nasionami

Życie w wiejskim ogrodzie 14:05, 22 lip 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

BOSKIE!
Już dzisiaj jeśli mogę zaklepuję nasionka dmuszka
Rozplenica wzeszła mi jedna od Ciebie, ma już kłoski, więc w przyszłym roku liczę na nie. Podzieliłam się nasionkami z Gosią i jej też wzeszły, w końcowym rezultacie ostała jej się jedna.
Życie w wiejskim ogrodzie 13:56, 22 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli będą nowe fotki?
Przemek, o co chodzi z tym ładowaniem zdjęć?
Ja wrzucam na kompa - to trwa chwilę (kopiuję z karty), a potem wklejam po 4 na posta, na zasadzie "wybierz plik". To też chwila...

Te hortki ogrodowe mają cudne kolory.
To tegoroczne nabytki, czy od zeszłego roku tak masz cudne?

Miałeś taką jednoroczną trawkę z cudnymi białymi kłoskami, nie pamiętam nazwy, ale koniecznie zamawiam nasionka, jakbyś mógł o mnie pamiętać

Świeżutkie zdjęcia wyżej
Iwonko dziś zrobiłem przeszło 200 fotek, nim wybiorę te właściwe trochę schodzi i net też muli

Hortensje ogrodowe mają już 6 lat Uprawiam je w donicach a na zimę wnoszę do gospodarczego dlatego tak ładnie mi kwitną przed wejściem do domu

Rozplenica jednoroczna Pegasus o jakiej mówisz również jest u mnie w tym sezonie Rośnie w ogrodzie warzywnym ale jeszcze nie kwitnie
Przypomnij się na jesień to wyślę

Wszystkiego po trochu 10:08, 22 lip 2016

Do góry
Lipiec u Ciebie zachwyca
Czy ta Przemkowa rozplenica to jest jednoroczna ? chyba kupiłam taką na ryneczku i nie wiem jak z nia postępować ?
Macham
Gdzieś na końcu świata... 06:05, 22 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Jeżówka piękna. Przeorałaś wszystkie rabaty. Przed ogródek powoli się tworzy i za rok będzie wyglądał rewelacyjnie. Twoja rozplenica za jakieś dwa tygodnie wypuści kłosy. To trawa bardziej jesienna, o tej porze prezentuje się najlepiej. Macham póżnym wieczorem

Doslownie przeoralam musze uzupelnic kora poniewaz mi zabraklo. Jeżówki skradly me serce musze jeszczebkilka dokupic mam purpurowa ale jeszcze w pączkach jest. Podoba mi sie southern belle musze ja poszukac u nas w centrum.
Gdzieś na końcu świata... 22:33, 21 lip 2016

Do góry
Jeżówka piękna. Przeorałaś wszystkie rabaty. Przed ogródek powoli się tworzy i za rok będzie wyglądał rewelacyjnie. Twoja rozplenica za jakieś dwa tygodnie wypuści kłosy. To trawa bardziej jesienna, o tej porze prezentuje się najlepiej. Macham póżnym wieczorem
Gdzieś na końcu świata... 13:37, 21 lip 2016

Do góry
Wróciłam po wojażach i pochwale sie moją pierwszą jeżówką Milkshake

Tegoroczne lawendy chyba im służy ta patelnia na przedogrodku i rozplenica z nasionek od Przemka u Ani ze Skandynawi po krzyżacku już ma klosy u mnie jeszcze nie

Moja codzienność - ogród Oli 21:04, 20 lip 2016

Do góry
kaz742011 napisał(a)

A mnie moje chyba nie lubią. Miskanty ledwo ledwo, rozplenica hameln też mikrus.

spokojnie, daj im czas na rozrośnięcie
Moja codzienność - ogród Oli 21:03, 20 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

nic nie robię chyba mnie lubią

A mnie moje chyba nie lubią. Miskanty ledwo ledwo, rozplenica hameln też mikrus.
Wszystkiego po trochu 20:03, 20 lip 2016

Do góry

Ta werbena wysiała się sama. Nie będę więcej zbierać nasion i siać do pojemników.

Rozplenica Przemkowa już zaczyna kwitnąć

Blaski i cienie nowego życia 17:45, 20 lip 2016

Do góry
Nowa rabatka różana renesansowa:
5szt. róż Artemis, 1szt. róża Naomi Renaissance, 1szt. róża Julia Renaissance
miskant Gracillimus, rozplenica z czarnymi kućkami, rozplenice z białymi kućkami (niezimujące), pod płotkiem trawka Ice Dance, werbena patagońska od Gosi, na brzegi cyprysik groszkowy i 2 hosty(żeby pies nie załatwił mi róży brzegowej).

W planach wiosennych: 3 kulki bukszpanowe i kulka na pniu (moim marzeniem byłaby cisowa na pniu)

Jarzyny kombinacje ogrodowe 15:35, 20 lip 2016

Do góry
ok, pierwsza myśl to rododendrony pod brzozą, ale nie wiem czy dadzą tam radę - po pierwsze bo mało wody, po drugie - cień.
Kolejna sprawa to obsadzenie tych zębów, nie wiem czy geometrycznie grupami - i wtedy np rozchodnik (mam ładną różową odmianę) i rozplenica, czy może takimi pasami zachowując piętra w nasadzeniach?
Podoba mi się większość flagowych ogrodowiskowych roślin i kocham trawy
Ten blaszak, kiedyś zostanie zastąpiony drewnianym domkiem, póki co musi być.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:38, 19 lip 2016

Do góry
Rozplenica od Przemka ma już kłoski. Szkoda, że tylko jedna.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:34, 19 lip 2016

Do góry
Tak to moje osiem sztuk z dziesięciu, które wzeszły. Dwie podarowałam sąsiadce w podziękowaniu za lawende. Rozplenica wzeszła w ilości jednej sztuki i pielęgnowałam ją. Za chwilę wstawię jej zdjęcie.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:34, 19 lip 2016

Do góry
Poniżej może napiszę trochę o roślinach, które póki co rozważam, Bo mi się podobają - oczywiście

1. Haconechloa Macra
2. Miskanty wszelakie - Zebrinus, Glacimillus, chiński Morning Light...
3. Spartina Aureomarginata - bo już mam i działa
4. Ostnica mocna PonyTail - mam i już wiem, że co roku nowa
5. Rozplenica japońska
6. Łubin!!!
7. Czosnek
8. Ophiphogon - konwalijnik
9. Żurawka - heuchera
10. Turzyce - palmowa, aurea, The Beatles
11. Perłówka jednostronna
12. Klon Ginnala albo Klon palmowy zielony
13. trzcinnik calamagrostis
14. Proso: Panicum Virgatum Heavy Metal oraz Praire Sky.
15. Bukszpan -ale nie za dużo
16. Lawenda
17. Agapantus
Księżycowy... 09:11, 19 lip 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Hakone ma być połączona, a ogólne efekt jak na zdjęciu z chatą...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=311

A wiesz że to nie hakone a rozplenica? Hakone po kilku latach jak ma dobre warunki rośnie na potwora który ma i metr średnicy
Z Pszenicznej ... 08:46, 19 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
W tamtym roku na zimę rozplenicę zadołowałam w donicy i przeżyła. W sumie w ogrodzie posadzonych miałam 6 szt z czego 3 szt nie przeżyły zimy, 2 są bardzo zdrowe, jedna z nich się odbudowuje i jest bardzo mała ale żywa.

Kamila, moja rozplenica też padła, odbija bokiem ale to już nie to samo.
Wiosną ją wykopię i posadzę na nowo, tylko tą część co odbija.
A młode posadzę do gruntu i to już niedługo by zdążyły się ukorzenić na nowym miejscu.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:14, 19 lip 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

A właśnie rozplenica, Hameln
Zeszłoroczne zdjęcie:

bosko.jakos tak zbyt puonowe mi sie wydawaly
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies