Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 18:49, 26 kwi 2018

Do góry
Witam wszystkich. U mnie to samo. Po wycięciu suchych gałązekjst strasznie ogołocona tuja. Na zimę podobnie było więc powycinałam te pędy i oczyściłam z suszu. Opryskałam Topsinem. Teraz znowu to samo. Nie wiem czy to choroba grzybowa czy za sucho bo miejscami szyszkują. Bardziej obawiałam się że za mokro mają bo bardzo często padało. Dodam że nie wszystkie takie są. Może ktoś podpowie co im dolega...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 18:48, 26 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Dalej jest okropna studnia, której nie mogę wywalić, wsadziłam tam dzisiaj bluszcz może zasłoni ją kiedyś...

Mój znajomy ma fajnie studnię zrobioną. "Wmurowane" drobne kamienie polne i daszek drewniane, pokryty gontem.

Latem ustawia donice z surfiniami.
Moja działka na Dębowym Lesie 18:47, 26 kwi 2018

Do góry
I fotki hortensji dębolistnej
Klon palmowy - Acer palmatum 18:43, 26 kwi 2018

Do góry
u mnie magię wiosennych kolorów na ogrodzie wykonują klony palmowe

pozdraiwm
Jan
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 18:41, 26 kwi 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Basiu kiwam palcem. Oszczędzaj się kobitko Ta darń ci nie ucieknie.
A pokaż co masz za nim i jak tam rabata idzie.

Dalej jest okropna studnia, której nie mogę wywalić, wsadziłam tam dzisiaj bluszcz może zasłoni ją kiedyś...
Klon 'Globosum' - Acer platanoides 'Globosum' 18:37, 26 kwi 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Mój klon Globosum. Dla Wioli.

Dzięki Iwonko za fotki

Bardzo ładny ten klonik, jednak u ciebie ma duzo miejsca, zeby sie rozrastał...u mnie bedzie miał za ciasno

Ps.Slicznie masz w ogrodzie
Kiedyś będzie tu ogród 18:37, 26 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Kasiu wygląda jak twoja. Cyknę jutro fotkę.

ciekawe czy jej się u mnie spodoba?

Spodoba sie napewno, rosna po woli na poczatku ale gdzies po 3 latach szybciej. Mam 4 jedna rosnie przy pochylonej sosnie i w zeszlym roku kwitla.
Moja działka na Dębowym Lesie 18:33, 26 kwi 2018

Do góry
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 18:33, 26 kwi 2018

Do góry
Karolino,
- no jak widzisz miłorząb też nie chce zostać w tyle w wiosennym maratonie..., a przy okazji poniżej mała seria kolejnych ogrodowych screen'ów

cdn...
Kwiaty we włosach 18:27, 26 kwi 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Zauroczył mnie ten niesamowity w swej prostocie obrazek...jakie łatwe wykonanie, a efekt...super... Czy mogę skopiować dla siebie - ku pamięci?
Moja działka na Dębowym Lesie 18:26, 26 kwi 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
przepieknie w ogrodzie

a zachody słońca - uwielbiam takie fotki

Dziękuję.Stara się, różnie to wychodzi
O tak zachody słońca są niepowtarzalne , cudne i,,,czasami romantyczne
Sa takie

I takie jeszcze

I kochana brunnera wielkolistna Jack Frost

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 18:20, 26 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Coś takiego?? Czy jeszcze więcej?? I co tam posadzić na tej patelni?

Basiu kiwam palcem. Oszczędzaj się kobitko Ta darń ci nie ucieknie.
A pokaż co masz za nim i jak tam rabata idzie.
W oflisowym ogrodzie 18:12, 26 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Fajna zmiana i fajne motyle
Pokazywalas gdzies kapielisko dla ptakow z bliska?

Ewuniu zrobiłam to testowo i już wiem, że zostanie.
Muszę kupić kawałek folii do oczek, pod kamieniami mam worek na gruz który gdzieś przecieka

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:11, 26 kwi 2018

Do góry

Pierwsze zdjęcie z dalszej perspektywy( z tarasu) wyszło troche ciemne, ale na żywo widać ten nieciekawy widok - skład narzędzi jako główny widok z tarasu.
Problem mam w tym, że muszę to zasłonić, ale jednocześnie muszę tam wjechać taczką np po drewno.
Nie wiem czy jak przedłużę rabatę po lewej, czy za nią zostawić trawnik czy po całości dać korę?
Proszę o pomoc jak to rozwiązać
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 18:09, 26 kwi 2018

Do góry
Zuzka
- myślę że ta kompozycja z trawą 'red baron' będzie OK, u mnie jest zwykła trawa oraz bliskie sąsiedztwo prosa no i innych klonów

pozdrawiam
Jan
Moja glebo terapia 18:04, 26 kwi 2018

Do góry
Kamienna

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:55, 26 kwi 2018

Do góry
Dominiko, bo one teraz wlasnie gubia zimowe futerko i jeszcze takie wystrzepione sa za dwa trzy tygodnie beda male

Bez zaczyna juz widac, ze listki beda mialy biale obwodki

kawalek sadu

i wczorajszy orlik wyglada tak

az sie w oczach mieni jak wszystko teraz szybko rosnie i kwitnie
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:44, 26 kwi 2018

Do góry
moje dzisiejsze zakupy

u nas epimedium nazywa sie kwiat elfow pasuje jak ulal

pierwsze kwiatyma montana

i aronia tez zaczyna
Tu narazie jest ściernisko... 17:40, 26 kwi 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jak miło dostać prezenty. To szczepki hortensji pnącej od Kasi i ostróżka od Asi. Bardzo dziekuję dziewczyny.

Świetne
Gutlandia 17:24, 26 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Weź A4 w kratkę, 1 cm - 1 m. Albo przy ważnych rzeczach możesz dopisać długości (chodzi o uchwycenie proporcji, skali). Zaznacz północ. I nanieś na razie obiekty stałe i skseruj sobie albo zeskanuj - żeby był podkład. Możesz wrysować już to do czego jesteś przekonana (warzywnik).

Asia Ci pomoże, ona jest wybitna w rysowaniu. Ja też nie umiem ale wiem, że tak się robi.

Bez pomocy to ja będę to pół roku rysowała

Pszczelarnia napisał(a)
Co do 2 wjazdów - ja też mam dwa. Jedyny kłopot jest taki, że to kosztowne czasowo-pracowo (nowe bramy i ich utrzymanie).

A nie lepiej zrobić jeden szeroki? Zwłaszcza, że one prowadzą w te same miejsca.

Co do dwóch wjazdów też mam mieszane odczucia ale... może jak już jest to niech będzie. Za chwilę syn zrobi prawko i nie wiem czy przy jednym wjeździe, nie będzie tak, że co chwilę ktoś kogoś zastawi. Nie wiem czy zmieszczą się tam trzy auta tak aby każde mogło swobodnie wjechac i wyjechać. Drzewa nie poświęcę żeby zmieścić auto .

To co oznaczyłam jako Podjazd I to w połowie stare szambo - płyta betonowa, na której i tak nic nie urośnie. Szambo obecnie stanowi zbiornik wody deszczowej. W drugiej połowie też nie można kopać w ziemi bo płytko idą rury odprowadzające wodę z dachu do szamba. Pod nimi kanaliza. W tej sytuacji myślałam, że dobrze będzie to zostawić jako drugi podjazd, wysypać żwirem a po bokach ustawić długie drewniane donice pomalowane na taki sam kolor jak okna domu (machoń). No bo co tam zrobić innego?

Tak to miejsce wygląda od strony ogrodu. Wóz kempingowy widoczny w tle należy do sąsiada i nie wiem czy zechce sprzedać, tak więc bez ekscytacji .

A tak od ulicy. Waż i kabel od hydroforu będą poprowadzone bokiem w sposób niewidoczny dla oka . Szmatą próbuje unicestwić podagrycznik ale skubany wyłazi bokiem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies