Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:05, 26 kwi 2018

Do góry
No i mam taki problem... mam 3 kulki miriam, ale jak w zeszłym sezonie wyglądały bardzo ładnie, tak w tym jakies suche pędy się pojawiły.. mam podejrzenie - koty sąsiadów, które się czasem do nas zakradają i raz nawet przyłapałam jednego przy tej najgorzej wyglądającej kulce.. ale może to coś innego?
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:59, 26 kwi 2018

Do góry
moja grabowa, cały czas mam wątpliwości, czy sadleriana to dobry wybór. Bardzo podobna kolorystycznie i chyba za duże placki z niej zrobiłam.
Tak się zastanawiam czy można ją przyciąć, trochę słabo wygląda po dzieleniu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:55, 26 kwi 2018

Do góry
Pamiętacie tego grata co eM przywiózł?

Wczoraj został odmalowany pierwszy raz.

Jeszcze eM musi blat drewniany zrobić
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:55, 26 kwi 2018

Do góry
nie mogę znaleźć, ale miałam ten sam problem w ubiegłym roku z anabelkami, teraz te magical moonlight mają takie same przebarwienia, jedna tak wygląda, czegoś jej brakuje

i cisy mają inne kolorystycznie przyrosty, nie pamiętam, ale one chyba zzielenieją, czy też coś im dolega ? te brązowawe to zapolickie

Działka wkoło Lubczyka :) 13:52, 26 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Ja zawsze sieję i pikuję w uniwersalnej ziemi

I temu Ci tak pięknie wszystko rośnie
A ja zawsze w tej do siewu i pikowania no to nie będę wymyślać i szukać i te ostatnie 15szt dam do uniwersalnej i pewnie najlepiej mi wyrosną
Dzięki za podpowiedź :*
Gutlandia 13:48, 26 kwi 2018

Do góry
Sylwiu dlaczego akurat to miejsce uważasz za najlepsze na warzywnik?

Stodoła to trup. Te dziury pod dachem to efekt wczorajszych wiatrów. Chyba te dwa lata jakie jej dałam to tak bardzo optymistycznie . Przy okazji przejrzałam się terenowi za Stodołą. Jest mniej stromy niż mi się wydawało . Muszę się dokładniej przyjrzeć od której zaczyna zacieniać. A jakby Co, to co na górce mogłabym wsadzić? Tam słońce cały dzień smali.

Mirkowy ogród (początki) 13:45, 26 kwi 2018

Do góry
iwka napisał(a)
no u Ciebie inaczej być nie może, rośnie wszystko a jak nie rośnie to znaczy że nasiona były dupne z heufleriany będziesz zadowolona, bardzo wdzięczna trawka

a powiedz czy miałaś próby z wysiewem carexów ?

Teraz wysiewałam Carex Amazon Mist. Zobacz
Działka wkoło Lubczyka :) 13:40, 26 kwi 2018

Do góry
I troszkę ujęć z rabat

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:38, 26 kwi 2018

Do góry
Już nie żałuję, że nie mogłam kupić bratków. Niezapominajki

Działka wkoło Lubczyka :) 13:37, 26 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)

Ale ładnie masz. Tulipany ładny kolorek mają.

Dziękuję Kochana
Mi też już zaczyna się podobać
Specjalnie dla Ciebie
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:37, 26 kwi 2018

Do góry
Dzień dobry. Jestem tu po raz pierwszy. Mam problem ze swoimi tujami. Mam ich około 300. Mają już po 3 metry. Od pewnego czasu zauważyłam niepokojące objawy. Nie wiem czy to jakaś choroba czy fizjologia. Jakich środku użyć ?
Czy jesteście w stanie mi pomóc ? Z góry bardzo dziękuje.
Działka wkoło Lubczyka :) 13:35, 26 kwi 2018

Do góry
Obchód po niektórych owocowych

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:34, 26 kwi 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Po mimo suszy chwasty ruszyły. Ja mam najwięcej mleczy to zasługa łąki przed domem. Już kolejne armie żółtych się ogrodzeniem pojawiają.

A najwięcej o dziwo w irgdze okrywowej, którą posadziłam w celu wyelminowania chwastów

Dla porównania obok lawenda lekko obsypana bardzo cienką warstwą kamienia i tu nie ma, może jeden lub dwa.

A na trawniku może sześciu się doliczyłam, a nigdy nie stosowałam żadnej chemii na min. Jak się pojawiają to jej systematycznie wyciągam.

Właśnie posadziłam na mojej skarpie irgę i ją przeklinam za te chwasty, żeby je wyrwać muszę gałązki irgi z małymi korzonkami podważać i potem one muszą się "zbierać". U mnie irga niby zimozielona ale zimą listki zbrązowiały i teraz wypuszcza nowe. W każdym razie irgi więcej nigdzie nie planuję Twoja irga jest bardzo gęsta, czy Ty ją przycinasz jakoś? Moja taka nie jest.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:34, 26 kwi 2018

Do góry
"Domek ogrodnika" w wersji wiosennej, a może i letniej

Działka wkoło Lubczyka :) 13:34, 26 kwi 2018

Do góry
kitek81 napisał(a)

Witak Aniu, cieszę się, że już jesteś
A tulipanki wyglądają dzisiaj tak

Pozdrawiam serdecznie :*

Ale ładnie masz. Tulipany ładny kolorek mają.
Działka wkoło Lubczyka :) 13:32, 26 kwi 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Sporo masz tulipanów, moje jakieś nie wyrośnięte w tym roku, muszę chyba wykopywać po kwitnieniu, ale czasu na wszystko brak

Tulipanki to taka ogrodowiskowa choroba "muszę mieć"
Mi się wydaje, że te mrozy też dały im w kość!
Kwiatek dla Ciebie :*

Pozdrawiam :*
Działka wkoło Lubczyka :) 13:30, 26 kwi 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Lubię ten kolorek tulipanów
Pozdrawiam Kasiu

Witak Aniu, cieszę się, że już jesteś
A tulipanki wyglądają dzisiaj tak

Pozdrawiam serdecznie :*
Gutlandia 13:22, 26 kwi 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
No dobra! Koniec tych ploteczek czas brać się do roboty . Dzisiaj znowu pada, więc narysowałam, jak wstępnie to widzę. Oceniamy plan, nie zdolności plastyczne autorki

Opisy słabo widoczne, ale to mniejszy problem.
Większy jest taki - że bez zdjęć nie jesteśmy w stanie się do niego odnieść

A największy (w tej chwili) - że nie wiadomo jak postępować ze stodołą. Jeśli ma zniknąć, to projektowanie np.: ścieżek pod nią nie ma sensu. Ignorować zas trudno, bo za duża.

Czy istnieje możliwość, żeby nawet po rozbiórce ją jakoś wykorzystać? Np. zrobić na jej miejscu jakiś plac wypoczynkowy z pergolą albo boisko do zabawy dla dzieciaków?
Gunnera - parzeplin 13:08, 26 kwi 2018

Do góry

A to jest macierzysta roślina. W roku ubiegłym przeżyła huragan i grad wielkości piłek tenisowych. W zimę podmarzła mimo dobrego okrycia. Ale padało dużo i ziemia nasiąkła wodą. Jak przyszedł mróz to zamarzło wszystko. Ale odbiła. I to cieszy niezmiernie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies