Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:46, 16 maj 2018

Do góry
LO się nie śpieszy, Caradonna i mieczyk bizantyjski

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:44, 16 maj 2018

Do góry
"Bałagan w przedogródku"- jak zaradzić? 10:43, 16 maj 2018

Do góry
Witam wszystkich!
Mam taki problem- przed ogródek- chciałam ,żeby wyszło elegancko a zrobił się z tego "bałagan". Nie mogę już na to patrzeć- a nie wiem jak to uprządkować...Chciałabym wykorzystać (o ile się uda)rośliny, które już tam rosną: lawenda, berberysy, czosnki ozdobne, bukszpany i tuje danica oraz bluszcz (osłania brzydką skrzynkę na prąd). Od razu dodaję, że kamienie muszą zostać- kora nie zdaje egzaminu- mam 2 koty, psa, dwoje dzieci i całe to towarzystwo dosłownie "roznosi korę" Poradzicie mi coś?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:43, 16 maj 2018

Do góry
Ewuniu, fotki zrobione dzisiaj rano, ale obrywałam dzikusy w poniedziałek, wiec nie widać dokładnie tego, co chciałam Ci pokazać. Nie daję im urosnąć do rozmiarów imponujących...

Jestem w polu 10:42, 16 maj 2018

Do góry
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:42, 16 maj 2018

Do góry
Orliki i bez Black Beauty

Ogrodowe skarby 10:41, 16 maj 2018

Do góry
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:39, 16 maj 2018

Do góry
Reszta

Nowe hosty, Royal Standard i plantaguinea, żurawki o tej porze roku mają śliczny kolor, Luzula nivea trochę utyła , pod nią hosta Praying Hands.

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:37, 16 maj 2018

Do góry
Dzisiaj.

Jestem w polu 10:35, 16 maj 2018

Do góry
Dostałam od sąsiadów, jakiś czas temu, stare nogi od maszyny. Były to same nogi i niestety lekko uszkodzone. Zrobienie z nich stolika do domu nie wchodziło w grę, bo kawałek jednej nogi jest złamany i trzeba pod nią coś podstawić, żeby stały prosto. Tak sobie wymyśliłam, że postawię je w takim miejscu w ogrodzie, żeby były widoczne, ale ubytek żeby przykrywały rośliny. Dzięki tamu mam fajny kwietnik, tylko blacik jeszcze muszę pomalować i będzie git.

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:35, 16 maj 2018

Do góry
Witam serdecznie.
Kochani, witam się po raz drugi,bo już kilka lat temu prosiłam o dołączenie do Waszego zacnego grona.
Od tego czasu w moim "nieogrodzie" nie zmieniło się wiele, gdyż trochę chorowałam,teraz pojawił się syn a poza tym zapomniałam hasło i wstydziłam się przyznać.

Dziś jestem po lekturze "ogrodu z lustrami" i widzę dopiero teraz ile pracy trzeba włożyć,żeby ogród był spójny i tworzył to magiczne coś!

Teraz wiem,że kiedyś nie miałam nawet procentu wiedzy i świadomości materiału...

Dziś zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź w sprawie stylu,coby zgodnie z dekalogiem pani Danusi byków ogrodowych nie popełnić.

Na Naszej działce od strony wschodniej stare Jabłonki i poki co zawiązały się jabłuszka i chce żeby ten sąd Ostał.
Od południa starodrzew zarastajacy staw
,
od zachodu sąsiad ( na wysokosi przedogródka)
,
część nieoficjalna południowa sąsiaduje z polem.
No i północ to widok na drogę a za nią pole.

Jaki styl ogrodu będzie tu pasował. Kiedyś chciałam obsadzić się tujami przpelatanymi świerkami i brzozami, do rabat wplątać kosodrzewinę, krzewuszka,trawy.
Aleeee urzekł mnie "ogród z lustrami".
Czy kule z bukszpanu będą pasowały do obecnego otoczenia czy będzie to wyglądać śmiesznie? Hortensja z tują szmaragd nie będą kuły w oczy na tle pola kukurydzy albo ziemniaków? Kojec i butla z gazem nie dodają uroku...
Pomóżcie mi proszę,bo nigdy nie zacznę obsadzać moich stepów. W jakim kierunku powinnam zmierzać??
Postaram się wkleić kilka zdjęc stanu obecnego. Brak tu ładu i składu,ale może Ktoś się zorientuje jak Toto wygląda.
Nie są idealne,bo robione z okien dachowych,ale jakiś pogląd na okolicę jest uchwycony.
Będę wdzięczna za każdą radę.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę dobrej pogody / u Nas nie padało,jak widać od....3.05...
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:34, 16 maj 2018

Do góry
Czas na fotki

Najpierw przedogródek, czyli sucha patelnia Kamyczki ze względu na koty, robiły sobie toaletę pod oknem Teraz mam spokój i mam nadzieję, że rośliny kamyczki zarosną.

Parę dni temu.
Chryzantemy 10:30, 16 maj 2018

Do góry
Przyjmę sadzonki zielne chryzantem zimujących. W zamian oferuję taką.
Liliowo i kolorowo:) 10:29, 16 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

W takim razie przepraszam za tą szczynę, rzuciło mi się coś innego na myśl.
Ogród piękny wszystko naraz kwitnie świerszcze nie mają umieru we wszystkich tonacjach cwierkaja.
Miala dwa w domu w nocy obudził, alarm na równe nogi i szukanie gdzie siedzi.
U nas dosyć ciepło nie pada. Susza duża.

U nas wczoraj popadało i było bardzo zimno ale dziś słonecznie Musze ponawozić rodki i inne bo jutro ma padać
Ten różowy rodek kwitnie ostatni ale kwiaty ma jak głowy Lubie też tego w kolorze biskupim bo "świeci" jak żarówa

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:24, 16 maj 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
I tylko napisze ze moj i ogród jest miesiąc do przodu a swiadczy o tym fakt ze zaczela mi kwitnąć stipa!
Dla porownania data z zeszlego roku

U mnie stipa też kwitnie.
Liliowo i kolorowo:) 10:20, 16 maj 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, jest tak bujnie, kwieciście u Ciebie, że będę sobie tu spacerować, spacerować i spacerować...

Ciesze się, że Ci się podoba, Agnieszko Twój ogród jest dla mnie wyjątkowy

Liliowo i kolorowo:) 10:12, 16 maj 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Feria kolorów i bujne rośliny to to co kocham u Ciebie. Podziwiam często na FB.Buziaki Danuś

Oj buja bardzo Ciągle tnę, przycinam a kolory też lubie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:09, 16 maj 2018

Do góry
dubelek mi sie z telefonu wstrzelil to zamiast niego kaczka dziennikarska

W piaskownicy 09:58, 16 maj 2018

Do góry

Klony i tawuła dostały kołderkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies