Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

mikina34 15:30, 23 maj 2018

Wendy79 napisał(a)

Aga, pięknie na białej co tu rośnie?
Wendy79 17:15, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)

Aga to o tym szpalerze dereni pisałaś u mnie? To IH? Co ile są posadzone? (wiem, przepraszam za ten milion pytań )

Martuś, to 1/4 szpaleru, bo mam go posadzonego po całej szerokości działki. U mnie to jest dereń Elegantissima, bo nam zależało na dużym dereniu, tworzącym coś w formie żywopłotu nieformowanego. W rozstawie IH Ci nie pomogę, moje wielkoludy rosną jakoś dwa na jeden panel (panel ma 2,5m). To ich pierwszy pełny sezon bez przesadzania, jak widać w tym roku przekroczą już wysokość 1,5 metra.

Wendy79 17:22, 23 maj 2018

AnnaCh napisał(a)
Bardzo podoba mi się ta biała brzozowa Twojego Maćka. Do zapisania w inspiracjach

Przekażę, szczególnie wtedy, gdy każe mi się wynieść z moimi anabellkami i bylinami
Wendy79 17:23, 23 maj 2018

anbu napisał(a)
Oj, jak ogród się rozrósł niesamowicie Ślicznie

Dzięki Po dwóch latach stwierdzam,że jednak jest za mały
Wendy79 17:39, 23 maj 2018

mikina34 napisał(a)

Aga, pięknie na białej co tu rośnie?

Mogę napisać do czego ja "przyłożyłam rękę": hortensje anabelle, zawilce wielkokwiatowe, bodziszki czerwone album, szałwie białe , różne funkie, białe czosnki, teraz również tawułka weisse gloria, świecznice. Od strony Maćka: trawy, trawy, trawy Kolekcja jego pros, jakieś trzcinniki i pojedyncze miskanty. Do tego pęcherznice Little Angel, Little Devil, Diable d'Or. No i oczywiście Doorenboski.

Zagajanka 06:25, 24 maj 2018

Sliczny ten bialy ogrod, calkiem jak u Montiego Writing Garden
makadamia 08:20, 24 maj 2018

Wendy79 napisał(a)

Ten bordowy penstemon (jeśli dobrze rozpoznaję) stanowi świetny akcent na rabacie. Już drugi raz widzę go zestawionego z bodziszkiem i bardzo mi się podoba.
Za duża lista chciejstw? To co ja mam powiedzieć?
AgataP 08:44, 24 maj 2018

Biała rabata bardzo smakowita Przydałby się jeszcze akcent srebra
Gabriela 18:05, 24 maj 2018

Byliniarnia jaka! Jak ja to lubię.
A jakie masz drzewa w ogrodzie?
Wendy79 21:39, 24 maj 2018

Przerabiamy wciąż szpinak, zaczynamy z truskawkami ( czy zdążymy przed szpakami?) Ogród warzywny zaniedbany masakrycznie, nigdy nie był w tak kiepskim stanie, ale jakoś nie mam do niego serca w tym roku.

Zagajanka napisał(a)
Sliczny ten bialy ogrod, calkiem jak u Montiego Writing Garden

AgataP napisał(a)
Biała rabata bardzo smakowita Przydałby się jeszcze akcent srebra

Dziękuję w naszym wspólnym imieniu. W przyszłym roku mamy nadzieję skończyć przedogródek i tą rabatę.

Gabriela napisał(a)
Byliniarnia jaka! Jak ja to lubię.
A jakie masz drzewa w ogrodzie?

Mały wybór : 4 magnolie, 3 grujeczniki, 10 brzóz różnych, buka pendulę, klony Flamingo i strzępiastokorego, dwa dęby błotne Green Dwarf, świerki serbskie i sad