Ale pięknie pokazałaś mój ogród, nie widać chwastowiska i braku kancików w niektórych miejscach. Było fantastycznie, byłam wyluzowana na maksa co znaczy doborowe towarzystwo
Kilka świerków serbskich ma takie objawy. Posadzone były pod koniec kwietnia a od dwóch tygodni mają takie objawy. Drugi raz pryskane zostały Topsinem ale nie jestem pewna czy to ta choroba.
Witam zaglądających.
Krzaczki, ktore kupiłam są do uzupełnienia rabatek:
lilaki Mayera ( lubię bzy ale do mojego ogrodu są zbyt duże stąd wersja miniaturowa).
Trzmielika biało zielona , wiciokrzew ( na zarośnięcie śmietnika).
Stokrotki afrykańskie - tak to się chyba nazywa. Są to roślinki do doniczek jednak ja sadzę do gruntu. Dają cały sezon kolor i przy moim trybie zapominania o podlewaniu doniczek lepiej się sprawdza.
W Biedronce kupiłam mieczyki - mieszanka -białe, niebieski , fioletowe.
O widzisz, znajomi doceniają Twoj talent
W ogrodzie wcale nie masz chaosu, wszystko jest posadzone z przemyśleniem i pasuje do siebie. Masz bardzo spójny ogrod. Brawo.
Co do obrzeży jeszcze uch nue zamontowałam. Czekam na dostawę kompostu, jako podłoża pod trawę i jak wyrównam teren pid trawnuk będę mogła położyć obrzeża alu.
Powiem Ci, że z trawą tez mam nie łatwo, niby z daleka pięknie ale z bliska chwasty, placki suchej trawy etc. Mieli rację Ci co mowili, ze trawnik to najtrudniejsza do uprawy roślina