Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 07:03, 19 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Prawda pamiętasz te patyczki. Ale cierpliwości wymaga to wszystko. Teraz ukorzeniam patyczki czego chcę a potem się wymyśli co zrobić dalej. Trochę jak Ty. Ciekawe czy patyczki hortek moich i Kindzi się ukorzenią. Mam ich kilkadziesiąt. Patrzyłam że większość mają pąki.

Muszą mieć stałą wilgoć, na bank cos się uda
Ukojenie 07:02, 19 kwi 2018

Do góry
O poranku

Niezaprzeczalnie bylo warto.
...ale dlonie i rece nadal czuje... Jeszcze tyyyleeeeee metrow zostalo...
Blaski i cienie nowego życia 07:00, 19 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dla GorAny okrutny widok

Myślałam o wycięciu szpaleru

Co ty wygadujesz, super tuje, trzeba tylko je skrocic, moze popros kogos z rodziny, albo firma ci zrobi, nie jest aż tak długi, to moźe koszt nie bedzie wielki
Doświadczalnia bylinowo-różana 06:11, 19 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Wariacje na temat śliwy dziecięcej

Ewo wiosna u Ciebie już taka bardzo...Fotki przecudne...

Sliwa dziecięca...jesteś z niej zadowolona? bo ja ze swojej nie za bardzo
Za drzwiami do ogrodu... 01:37, 19 kwi 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Biały płotek i róże to zestaw idealny. Będzie pięknie, a chłopaki zdolne, że nie wiem
Skrzypu w takiej ilości nie zazdroszczę.

Pewnie znasz tą inspirację z inter.biały płot, róże jasny róż a dołem przywrotnik, szałwie czy przetacznik mogą być lawendy... to ja tak chcę...Chociaż kawałeczek...
A chłopaki spisują się na medal!(no... tylko trochę marudzą ( co ona znowu wymyśliła )
A skrzyp? najwyżej łączka będzie zieleńsza
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:30, 19 kwi 2018

Do góry
Platan jest już posadzony, ale ognisko chcemy jednak zrobić nie przy domu jak planowaliśmy wcześniej

tylko za platanem, blisko rogu działki marzy mi się brzozowy kącik z ogniskiem Jak daleko brzozy powinny być wtedy od ogniska?

No i jeszcze jedno, czy na moim miejscu obsadzalibyscie taras? jeśli tak to czym? chciałam mieć donice, ale chyba mnie na nie nie stać. Jest tak strasznie pusto i brzydko

Myślałam, by do tego placu zabaw zrobić takie przejście z płyt drewnopodobnych

Trawa po wertykulacji

Za drzwiami do ogrodu... 01:21, 19 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Hahhaha świetne Muszę i ja poszukać takich gadżetów w piwnicy

Szukaj, szukaj,piwniczki są skarbnicą takich gadżetówJa już przeszukałam rodziców, teściów, a sąsiedzi to sami przed wywiezieniem złomu pytają czy chcę przejrzeć Taką np. sieczkarnię która tonie u mnie w kwiatach odziedziczyłam po sąsiedzie.Okienko ze stajni i beczka też uratowane...( widoczne na zdjęciach z ubiegłego lata)
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:13, 19 kwi 2018

Do góry
Warzywniak troszę się zmienił, mąż zrobił mi skrzynie

Zastanawiamy się nad ścieżkami, mąż chce je obsiać trawą, ja myślałam o płytach w trawie, a najlepiej o żwirze, tylko mąż mówi, że ziemia ze skrzyń po zmieszaniu ze żwirem nie będzie wyglądać dobrze, co wy byscie zrobili?

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:02, 19 kwi 2018

Do góry
Witam ponownie, wszystko zaczyna rosnąć, więc pokażę co się zmieniło i nadal będę prosić o rady, bo chciałabym coś podziałać, tym bardziej, że zbliża się komunia i fajnie jakby jakieś rośliny tam widniały zamiast chwastów.

Przód domu, mamy już płot (częściowo - czekamy na ostatni odcinek), trawa ogarnięta

Nadal proszę o porady jak zagospodarować ten kawałek przy podjeździe (na razie jest klon czerwony, ale w dość marnym stanie i nie wiem czy zostanie), widziałabym tam trawy niskie, może red baron, hosty, jakieś zimozielone rośliny (jak bukszpany, cisy, sosny miniaturowe, kosodrzewina?, tam jest bardzo mało słońca) Myślę, że przy podjeździe dobrze byłoby wysypać żwir, ale jak to będzie się trzymać kupy jak gdzie indziej dam korę?)

Na tej części chętnie widziałabym rododendrony, ale jak je posadzić? w lini przy oknie? co posadzić pod nimi żeby nie były przysłonięte? błagam o podpowiedź, ten kształt mnie przerasta.
Drzewo pod oknem to magnolia

Stary ogród zamkn. 00:31, 19 kwi 2018

Do góry
W ilości siła

Stary ogród zamkn. 00:30, 19 kwi 2018

Do góry

Stary ogród zamkn. 00:29, 19 kwi 2018

Do góry
A to najświeższe zdjęcia ze spaceru po Łazienkach Królewskich. Fajnie to wszystko wygląda, bo widać, że park jest dobrze doinwestowany.

Stary ogród zamkn. 00:27, 19 kwi 2018

Do góry
W tych donicach się dzieje

Stary ogród zamkn. 00:26, 19 kwi 2018

Do góry
Pogoda zrobiła nam w tym roku prezent i po zimie przyszło od razu lato . Trudno uwierzyć jak ogród zmienia się z tygodnia na tydzień. Wracając w każdy weekend do domu mam zawsze jakąś niespodziankę , rozwijają się rośliny, których tydzień wcześniej nie było nawet widać.

Zdjęcia z ostatniego weekendu

Tu ma być ogród :) 00:10, 19 kwi 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)

A moje nie są takie czysto białe, bardziej jakby w krem wpadają. Twoje bardziej mi się podobają.

No faktycznie, na fotce z dziś też bardziej w kierunku bieli idą niż kremu.

Tu ma być ogród :) 00:05, 19 kwi 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

chyba żartujesz Edytka. Co zrobię zdjęcia, ze już i u mnie, wszędzie juz wszystko na dalszym etapie. Wiec dalej siedzą fotki w aparacie.
Te sprzed tygodnia nieaktualne, hi, hi
u mnie exotic jeszcze w pąkach.

Iwonka, dziwna ta wiosna u mnie - z jednej strony z tulipanów kwitną tylko te najwczesniejsze odmiany, czyli botaniczne i Exotiki, z drugiej o tak wczesnej porze tak zaawansowanych rozplenic i miskantów nie miałam.
Mam nawet jednego gracka rosnącego w słoneczku z zielonymi przyrostami na wysokość jakichś 30 cm

Dziś po południu kilka VE mnie przywitało - o zgrozo w tym roku ich kolor jest prawie czerwony!

Tu ma być ogród :) 23:46, 18 kwi 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Wiosna piękna.
A te różowe ostatnie to zawilce? Już co teraz tak pięknie kwitną? ??

Zawilce, ale one kwitną dopiero w sierpniu.

Teraz z kwitnących zawilców mam tylko takie

Tu ma być ogród :) 23:30, 18 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Wyglądają jak sztuczne!

Edyta, kiedy tniesz seslerie jesienną, żeby dobrze wyglądała? Moja po ziemię jest dość wiotka, pokładajaca fontannowo źdźbła.

A jest całkiem naturalna, bardzo wdzięczna roślinka.

Cięłam seslerię na początku marca, u mnie źdźbła stoją na baczność, nie wiem czy na tym zdjęciu będzie to widać.

Generalnie większość kęp jest zwarta i okrągła, ale mam w tym roku kilka takich egzemplarzy

Miskanty Kleine Fontane na przedpłociu też już dają oznaki życia.

Ptasi gaj 23:26, 18 kwi 2018

Do góry
Cd

Magnolia. Żółta

Aby nie było tak wspaniale to na koniec mam takiego śmiesznego migdałków.
W zeszłym roku był obsypany pakami kwiatowymi przyszedł mróz i smarzł. W tym roku nie ma mrozu i wyglada jak widać.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:25, 18 kwi 2018

Do góry
Co dziennie z rowu uciekają, będą pewnie kaczęta

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies