Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Gosialuk 11:26, 20 maj 2018

Świetnie wygląda mostek wśród zieleni. Bodziszki są fajne. Rosną szybko w duże kępy i po kwitnieniu też ładnie wyglądają. Ja ich u siebie nie przycinałam. Dopiero wiosną usunęłam stare liście. A w jednym miejscu nie zdążyłam i jak chciałam to zrobić, to już sensu nie było, bo nowe liście przykryły wszystko.
marba 11:32, 20 maj 2018

Goniu, miło, że zajrzałaś. To fioletowe przy mostku to kępa kocimiętki, nie wiem jaka to odmiana, ale chyba jakiś mutant, rośnie ogromna, mimo przycięcia. Na ziółka i nie tylko, zawsze zapraszam.
marba 11:37, 20 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Świetnie wygląda mostek wśród zieleni. Bodziszki są fajne. Rosną szybko w duże kępy i po kwitnieniu też ładnie wyglądają. Ja ich u siebie nie przycinałam. Dopiero wiosną usunęłam stare liście. A w jednym miejscu nie zdążyłam i jak chciałam to zrobić, to już sensu nie było, bo nowe liście przykryły wszystko.

Moje bodziszki na razie młodziutkie, to i nie przycinane. Bardzo je lubię, zwłaszcza odmianę Max Frei.
marba 11:52, 20 maj 2018

Parę fotek z porannego spaceru:
gosika67 12:34, 20 maj 2018

Ja mam białego bodziszka, w ub. r. był malutki a teraz się rozkrzewił i rozjaśnia rabatę.
Też je bardzo lubię.
gosika67 12:35, 20 maj 2018

A to żółte na ostatniej fotce?
danuta_szwajcer 12:54, 20 maj 2018

Piękne widoki, biała begonia też Twoja? Bodziszki są super, właśnie przywiozłam od Irenki niebieski, byłam nim zachwycona U siebie mam różowe i takie podobne do Twojego. Piękna pogoda znowu Pozdrawiam
marba 13:45, 20 maj 2018

Goniu, to powojnik botaniczny Mc. Kenzie.

Danusiu, begonia bulwiasta to zakupiona, gotowa sadzonka, próbowałam kiedyś wyhodować z bulwy, ale z marnym skutkiem.
12:07, 22 maj 2018
Tak pięknie rośnie wszystko i rozrasta się w oczach, przyznam, że tempo mnie zaskoczyło. Jak ja lubię takie efekty! Więcej deszczu by się przydało, bo piaszczysta gleba przepuści każdą ilość. Podlewasz ogród, bo wszystko zielone i na "zmęczone" nie wygląda, wręcz przeciwnie.
Meble ogrodowe ze skrzynek - świetne! Regał na zioła - jeszcze ciekawszy, tak mi do nich "po drodze" , bo właśnie szukam inspiracji, ale chyba pozostanę przy kupnie metalowej półki, bo potencjalny wykonawca się miga
Miłych chwil w ogrodzie!
marba 19:42, 22 maj 2018

Iwo, jakie miłe odwiedziny. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Teraz wszystko się pięknie zieleni, bo trochę ostatnio popadało. W czasie suszy podlewam głównie młode rośliny, te starsze muszą sobie radzić. Za duży jest ten teren, aby dopieszczać wszystkie rośliny. Ekstremalne warunki, takie jak susza czy mróz, dokonują naturalnej selekcji i jest mi to na rękę, choć przyznaję, czasami serce boli.
Jeśli chodzi o stojak na zioła, to powstał trochę przez przypatek. Mój eM chciał pozbyć się starego, niepotrzebnego stojaka do trasportu okien, który zagracał mu garaż. Jedyne, co zrobił to przybił półki i pomalował podobnie do kompletu ze skrzynek. Tak oto w ogrodzie pojawił się regał na zioła.
Mój wykonawca też się miga od ogrodowych prac (poza koszeniem), ale faktycznie, zarobiony i zagoniony bardzo, więc trochę go rozgrzeszam.