Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:59, 13 kwi 2018

Do góry

Królowa ogrodu

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:57, 13 kwi 2018

Do góry
New dawn już ostro się zaliściła:

Grabik

Moje pierwsze kwitnienie bergenii lada dzień

Kupiłam po raz pierwszy niezapominajkę - na razie w doniczce - ładnie jej w tej kapuście
Ogród z rzeźbą 21:55, 13 kwi 2018

Do góry
Liczę na sadzone jesienią narcyzy, ale na razie same liście są między żurawkami:

I taki widoczek, a reszta to się nie nadaje do pokazywania.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:54, 13 kwi 2018

Do góry
Exotic emperor pewniwe jutro się pokaże - właśnie dostaje od godziny dawkę ulewnego deszczu to teź go trochę popędzi

to będą purple prince na różance

Tu chyba mam taki mix... w każdym razie różowy

Z czosnkami na froncie a jakie tulipany oczywiście nie pamiętam
Ogród z wilkiem zamkn. 21:54, 13 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu widzę,że u Ciebie cały czas coś się dzieje, ale to już mnie nawet nie dziwi, dziwne będzie jak zaczniesz odpoczywać miłej nocki

haha nie lubię nic nie robić
miłej nocki dla Ciebie też

Wiolka5_7 napisał(a)
Wow przeniosłaś skrzynie i umbry.... rewolucja u ciebie na całego! Super
A co będzie w miejscu gdzie były skrzynie ??

owocowe muszę przesadzić ....i na pewno coś w praniu wyjdzie -pewnie misz-maszowy przechowalnik
a skrzynie syn mi przeniósł

Kasiek napisał(a)
Film z akcja i aktorka...super sie oglada

dziękuję

mrokasia napisał(a)
Magda, podoba mi się ten placyk i skrzynie warzywne obok, Kratki w winoroślą też będziesz przenosić?

dzięki
już przeniesione syn się postarał
wcześniej były za skrzyniami i teraz też są

ponownie mój bajzel dla Ciebie

Rejzi napisał(a)

Ha ha ha jakbym moją na tym zdjęciu widziała, jej piłki też tak wyglądają i kicholek z gliny upaćkany też prawie 3 latka. Całe szczęście jedyne co ześrutuje to swoje zabawki

Przedogródek pod dębem 21:53, 13 kwi 2018

Do góry
cd

i tulipanki, już przekwitają

Mini Arboretum Daglezja w Rykach 21:52, 13 kwi 2018

Do góry
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:51, 13 kwi 2018

Do góry
No dobra, z nowości

Było tak:

A jest tak-

nie wiem czy nie za gęsto - ok 16cm między środkami sadzonek.

Jeszcze kancik - specjalnie się wstrzymałam tutaj , bo kostki mam tylko w ziemię wbite, a kopałam blisko rowek na buksy

Drugie miejsce

I jest (narożniki będą obsadzone, ale teraz tam krokusy rosną, więc wsadzę buksy jak tamte przekwitną.

Tu potrzebowałam bariery, bo róż sporo, dziecko biega i tratuje, a niedługo kolejne będzie świat poznawać. No i obwódka zasłoni tulipany jak przekwitną.
Ogród z rzeźbą 21:51, 13 kwi 2018

Do góry
Bezik uwielbiam o tej porze:

I umbra, mam nadzieję, że będzie kwitła:

Przedogródek pod dębem 21:51, 13 kwi 2018

Do góry
cd
Ogród z rzeźbą 21:48, 13 kwi 2018

Do góry
Jolanka no u mnie też niezbyt dobrze. Dobrze trzymała się do tych mrozów marcowych.

Aniu a proszę bardzo

Trawnik został w poniedziałek zwertykulowany, nawieziony i już zaczyna się zielenić.
Hakone startuje też u mnie.

A "gwiazdorzą" teraz tulipanki Johann Strauss:

Przedogródek pod dębem 21:48, 13 kwi 2018

Do góry
cd
Wszystkiego po trochu 21:46, 13 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Skoro tyle piszemy o hortensjach wstawiam zdjęcie moich tych jasnoróżowych, bo już je przycięłam i oczyściłam z martwych pędów

Po zimie zawsze około połowy pędów starszych jest martwa, wycinam je, zostawiam tylko te młode zeszłoroczne, czasami żyją jeszcze te starsze które kwitły w zeszłym roku, to też je zostawiam, jednak przeważnie te kwitnące pędy z zeszłego roku są martwe,

U mnie hortensje ogrodowe nie mają szans, ale ja się nie poddaję, czuję na nie miejsce w ogrodzie

Skąd masz takie fajne podpory?

Jutro zapowiadają ciepłą i słoneczną pogodę...miłego weekendu Ci życzę i popieram Kasię w temacie więcej zdjęć z ogrodu proszę

Hiacynty u Ciebie uzależniają...uwieczniłaś je cyfrowo
Przedogródek pod dębem 21:41, 13 kwi 2018

Do góry
cd
Ogród z rzeźbą 21:41, 13 kwi 2018

Do góry
Aniu kupiłam długodziałający nawóz Substrala, nawozi się jeden raz wiosną. Potem mam zamiar im jeszcze gnojówkę pokrzywową zaserwować. A no i jeszcze jutro muszę kompostu podsypać, co miałam zrobić dzisiaj przed nawozem, ale zapomniałam.

Ogród z rzeźbą 21:38, 13 kwi 2018

Do góry
Cebulice rozkwitły po całości

Szafirki szerokolistne, mam je pierwszy raz, trochę za rzadko chyba posadziłam tę rzeczkę

Ogród z rzeźbą 21:35, 13 kwi 2018

Do góry
Irenko na razie to myślę jak się z bieżącą robotą obrobić. Byliny częściowo pościnałam już jesienią, żeby wiosną mieć mniej pracy a tu i tak huk roboty.

Kasja elfica? No wiesz...

Kasiu iryski były i już po iryskach. Cieszę się, że udało mi się je na żywo zobaczyć, bo dzisiaj już tylko uschnięte wiszące były.

Gosia odpisałam u Ciebie. Dużych drzew nie kopię

W Warszawie właśnie mamy pierwszą wiosenną burzę. I dobrze, bo byłam dzisiaj na działce i susza już spora. Mam nadzieję, że tam też pada.

Zrobiłam sobie dzisiaj dzień wolny od pracy w pracy i pojechałam na działkę podgonić robotę. I nie wiem jak Wy to robicie, że jesteście w stanie czasami tyyyle rzeczy zrobić. Mnie udało się dzisiaj raptem przesadzić dwie róże, ściąć hakone, częściowo nawieźć róże (zabrakło mi nawozu), coś tam posprzątać i czas zleciał nie wiadomo kiedy.

No jeszcze zrobiłam parę fotek wiosennych. Aktualnie na tapecie tulipanki turkiestańskie, chyba się troszeczkę od ubiegłego roku rozmnożyły, takie mam wrażenie:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 13 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Haniu, zajrzyj do mnie, proszę - potrzebuję rady w cięciu pęcherznicy .

Swoje przycinam co 2 lata. W zeszłym sezonie nie cięłam i były takie (3 w grupie)

Przedogródek pod dębem 21:35, 13 kwi 2018

Do góry
dzisiaj uwieczniłem moje żonkile:
Ogród z wilkiem zamkn. 21:33, 13 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

moja już niszczy coraz mniej .....jedynie kamyczki czasem fruwają przy jej tempie przebiegu ....czasem coś zadepcze ,ale ogólnie jest już grzeczna .....ale jak była młodsza ( teraz ma 3 lata )to niszczyła strasznie ....

dziękuję bardzo za komplementy .....film akcji haha

Ha ha ha jakbym moją na tym zdjęciu widziała, jej piłki też tak wyglądają i kicholek z gliny upaćkany też prawie 3 latka. Całe szczęście jedyne co ześrutuje to swoje zabawki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies