Ogród w remoncie
21:40, 13 maj 2018
Dużo ostatnio myślę o tym co z resztą ogrodu . Co gdzie wsadzić,jak to wszystko poukładać. Nie chodzi mi o jakieś super konkrety a raczej jeszcze o szkielet czyli drzewa ,żywopłoty. Wiem na pewno ,że drzewa jakieś jeszcze muszę zaplanować tylko nie wiem gdzie ,nie wiem jak to wysokościowo ułożyć żeby ogród był spójny pod względem wysokości . Może mielibyście jakieś sugestie? Frontowa część jest fajnie ułożona a część właściwego ogrodu ...hmmm tam jeszcze nic nie przychodzi mi do głowy. No coś tam sobie myślę ale sama nie wiem.
Wrzucam jeszcze plan
Jasno szary kolor to rabaty.
Myślałam o stworzeniu w prawym górnym rogu tam gdzie dwa świerki czegoś na kształt lasku ,takiego z gęstymi nasadzeniami ale czy jednogatunkoowymi czy różnorodnymi-nie wiem. A może zupełnie z innej beczki -ponieważ jest tam ta stara Pissardii to może dosadzić jeszcze kilka właśnie w tym rogu i zrobić kolejny bordowy zakątek?(jeden już jest na froncie) . Wtedy raczej luźno je posadzić a pod nimi jakieś krzewy. Przekonałam się ,że bordowe nasadzenia lepiej wyglądają w większych plamach niż pojedyńczo.
Te dwa świerki w samym rogu też mi coś nie pasują ale są już duże i nie wiem czy mam ochotę coś z nimi robić(patrz wyciąć)może zamaskować je jakoś?
Wrzucam jeszcze plan
Jasno szary kolor to rabaty.
Myślałam o stworzeniu w prawym górnym rogu tam gdzie dwa świerki czegoś na kształt lasku ,takiego z gęstymi nasadzeniami ale czy jednogatunkoowymi czy różnorodnymi-nie wiem. A może zupełnie z innej beczki -ponieważ jest tam ta stara Pissardii to może dosadzić jeszcze kilka właśnie w tym rogu i zrobić kolejny bordowy zakątek?(jeden już jest na froncie) . Wtedy raczej luźno je posadzić a pod nimi jakieś krzewy. Przekonałam się ,że bordowe nasadzenia lepiej wyglądają w większych plamach niż pojedyńczo.
Te dwa świerki w samym rogu też mi coś nie pasują ale są już duże i nie wiem czy mam ochotę coś z nimi robić(patrz wyciąć)może zamaskować je jakoś?