Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Bogdzia 21:27, 31 maj 2018

Jak oglądam Twój ogród to uderza szczególnie porzadek, czy te ptaszki i inne ozdoby stale myjesz? Róze piękne.
danuta_szwajcer 21:37, 31 maj 2018

Ale masz cudne róże Pięknie Pozdrawiam
GorAna 22:24, 31 maj 2018

Dorotko, choć wątek mówi, że mały ogródeczek, to jaki pojemny
Wszystko, zadbane, rabaty kolorowe, dopełnione dekoracjami....cudnie
Nic tylko siedzieć w altance przy zimnym napoju, słuchać ptaków i delektować się pięknem
Pozdrawiam
Dorota123 07:57, 01 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Jak oglądam Twój ogród to uderza szczególnie porzadek, czy te ptaszki i inne ozdoby stale myjesz? Róze piękne.
Dziękuję, staram się jak mogę czasem wychodzi lepiej, czasem gorzej. Ptaszki mają już kilka lat, co roku na wiosnę myję je po zimie. Czasem odświeżam białą emalią, bo jednak zimą trochę się niszczą. Żadnego kłopotu nie ma z ptaszkami porcelanowymi. Ptaszki są tak umiejscowione, żeby się nie brudziły, czyli na bukszpanach, żwirku, czy pniakach z drzew. Miło mi, że czasem do mnie zajrzysz ja u Ciebie jestem zawsze na bieżąco.

Dorota123 08:08, 01 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz cudne róże Pięknie Pozdrawiam
Do róz zapałałam wielką miłością od czasu wejścia na Ogrodowisko, pierwsze zakupiłam w 2014r. Wcześniej wręcz ich nie lubiłam za wszędobylskie kolce. Nie lubię ich wczesną wiosną jak trzeba je przycinać. Teraz wynagradzają mi za podrapane ręce. Podchodzę, wącham, napawam się ich pięknem.

Dorota123 08:16, 01 cze 2018

GorAna napisał(a)
Dorotko, choć wątek mówi, że mały ogródeczek, to jaki pojemny
Wszystko, zadbane, rabaty kolorowe, dopełnione dekoracjami....cudnie
Nic tylko siedzieć w altance przy zimnym napoju, słuchać ptaków i delektować się pięknem
Pozdrawiam
Mały to jest ten ogródeczek jak chcę posadzić coś nowego, ale jeśli chodzi o prace poświęconą w jego utrzymanie, ciągłą walkę z suszą to on wtedy urasta do ogromnych rozmiarów. W altance na stałe zamontowane jest radio, ale rzadko się go słucha, bo śpiew ptaków brzmi bardzo radośnie. Za miłe słowa dziękuję i pozdrawiam.

violaskom 08:30, 01 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Do róz zapałałam wielką miłością od czasu wejścia na Ogrodowisko, pierwsze zakupiłam w 2014r. Wcześniej wręcz ich nie lubiłam za wszędobylskie kolce. Nie lubię ich wczesną wiosną jak trzeba je przycinać. Teraz wynagradzają mi za podrapane ręce. Podchodzę, wącham, napawam się ich pięknem.

Wszystkie zdjęcia są piękne, ale to miejsce jest zachwycające. Nie mogę rozpoznać roślin. Widzę maki i cudowną różę. Co to jest to niebieskie? Czy wiesz, jaka to odmiana róży? Bardzo mi sie ten zestaw podoba.
Dorota123 08:47, 01 cze 2018

violaskom napisał(a)
Wszystkie zdjęcia są piękne, ale to miejsce jest zachwycające. Nie mogę rozpoznać roślin. Widzę maki i cudowną różę. Co to jest to niebieskie? Czy wiesz, jaka to odmiana róży? Bardzo mi sie ten zestaw podoba.

Na tej części rabaty jest róża Elfie i Charles Austin, rosną tam rozplenice, ostróżki jednoroczne, maki polne, trawka ice dance, sporo czerwonych jeżówek które jeszcze nie kwitną, bez koralowy, jakaś wysoka biała trawa, funkie, lilie, które jeszcze nie kwitną, berberys, miskanty i wiele innych roślin, których nie widać a są tam wciśnięte. Jak widzisz to ogromny kogel mogel
violaskom 08:52, 01 cze 2018

Cudnie! Nie mogę oderwać oczu od tych zdjęć. Czy ostróżkę jednoroczną wysiewasz sama? Jak długo kwitnie? Nigdy jej nie miałam a wygląda naprawdę świetnie. Uwielbiam takie kogle- mogle.
Dorota123 09:02, 01 cze 2018

violaskom napisał(a)
Cudnie! Nie mogę oderwać oczu od tych zdjęć. Czy ostróżkę jednoroczną wysiewasz sama? Jak długo kwitnie? Nigdy jej nie miałam a wygląda naprawdę świetnie. Uwielbiam takie kogle- mogle.
Kilka lat temu dostałam kilka sadzonek od koleżanki, od tamtego czasu sama się sieje. Nadmiar wyrywam, kwitnie dość długo, jest bez problematyczna.