Jeszcze raz spojrzałam dzisiaj na to miejsce, ale jednak tam będzie za chwilę za mało miejsca na taką większą różę. Nie ma co na siłę. Szkoda, bo chciałam tam dodać jakiś kolor.
Właśnie wróciłam z ogródka, dzisiaj tylko szybki obchód za to jutro szykuje mi się cały dzień.
Już zrobiłam plan działania...posadzić 6 tujek, 5 powojników , podlać cały ogród szczególnie nowości, zmielić gałęzie i wyplewić. Ciekawe ile z tego uda mi się zrealizować?
Kupiłam maszynę do zrębkowania, spalinową . Zobaczymy czy to jest lepsze od elektrycznej?
No to jeszcze kilka aktualnych meldunków fotograficznych o zaawansowaniu wiosny u mnie .
Wrzośce ruszyły
Narcyzy gdzieniegdzie też - o ile nie padły łupem nornic.....miałam ich całe kępy a zostały pojedyncze sztuki
Miodunka od Bogdzi goni resztkami sił - chyba jej coś u mnie nie pasuje albo miejsce jej złe wybrałam, no nie daje bidulka u mnie rady...stara się i nawet zakwitła Ala że sporej kępki pozostała reszteczka...
Magnolia Suzan już w blokach startowych a Piruette jeszcze śpi
No i co dotarł deszcz do was na południe ? U nas dziś chłodniej po tej burzy ale wszystko dostało przyśpieszenia....tulipanów na przykład wczoraj u mnie w ogóle nie było widać, same liścia a dziś już można rozpoznać kolor w pąkach.
Tu na przykład są Emperiory
To znaczy będą....za chwilę.
Pozdrawiam wiosennie
Masz rację Agata - wiosna ta wczesna teraz jest taka energetyczna, zmienia nastawienie człowieka do życia i świata, wszystko rusza dookoła to i mnie chce się chcieć, to nic że wiek, że jakieś problemy - wiosna i słońce powoduje zmianę nastroju i to że się sama do siebie uśmiecham, naprawdę
Buziaki dla ciebie z szafirkami które już się powolutku pokazują - wiosna na całego
Reniu cieszę się że pamiętasz o mnie - teraz, nie mam czym podjechać chwilowo ale za niedługo odezwę się to się umówimy dokładnie.
Ja z trawnikiem jeszcze nic nie robiłam, za dużo tej roboty na raz, nie wiem w co ręce włożyć
Wrzucę dla ciebie mój kwitnący wawrzynek Wilcze Łyko. To mocno trująca roślina ale śliczna wiosną i wcześnie bardzo kwitnie gdy wszystko dookoła jeszcze jest łyse, nawet jeszcze przed,forsycją więc za to ją lubię. Pozdrawiam wiosennie z wawrzynkiem