Z rabatą muszę jeszcze pomyśleć natomiast mam kolejną zagwozdkę. Wzdłuż siatki po lewej (zachodniej) stronie chciałabym posadzić zimozielony żywopłot najlepiej swobodnie rosnący ewentualnie lekko przycinany. Po przeczytaniu masy informacji z forum zastanawiam się nad cisami (ale wolno rosną i raczej trzeba je formować) i tujami, myślę o Smaragd, która mogłaby swobodnie rosnąć, tylko nie mam pojęcia czy przy lesie będą dobrze wyglądać. Zastanawiam się jeszcze nad laurowiśnią, która raczej by pasowała, ale trochę się jej boję, bo lubi przemarzać. Działka jest nad morzem więc ostrych zim nie ma, ale nigdy nie wiadomo. Bardzo proszę o radę, a może macie inne pomysły na żywopłot? Od strony lasu wzdłuż płotu będą dosadzone świerki.
Aurelia ja w sobotę zaczęłam podobny bój. Tez ściągam darń, oczywiście z mniejszego kawałka ziemi 7m x 3m. Robię to sama więc zostało trochę więcej niż połowa. Dam radę. Choć kręgosłup boli, oj boli. Aurelko co robisz ze ściągniętą darnią? Moja darń spędza mi sen z powiem. Kompost mam już zawalony....
Sadzonki robię co roku w dużych ilościach. W zeszłym roku mało się przyjęło jak na 170 posadzonych patyczków. Dziś ze szpalerku małego też ze 20 zrobiłam.
A tak wyglądała moją sadzonka po 4 chyba latach nieruszana wogóle
To tylko jedne czosnki takie duże.
Na jesieni kupione i sadzone.Sama nie pamiętam jakie wówczas kupowałam.
A,,chyba jakieś z Lidla.
Oj tak, tak wielki ogrom prac za siatka jeszcze.ale taki jest plan.aby do jesieni wyrównać teren, ogrodzić, ponad 200 metrów i posadzić sad jeszcze.
a co z tego wyjdzie.Zobaczymy na jesieni.
wiosna,,,dzisiaj iście letnia pogoda cudnie.Tak i ona cieszy i to,że u syna w końcu lepiej .Jeszcze po mału rehabilitacja.,,itp,Do jesieni może będzie już dobrze chodził, normalnie.
Dziękuję i pozdrawiam
Fiona też z tej letniej pogody korzysta na powietrzu
Wczoraj dosypałam kompostu na rabatę grabowo- hortkową wyrównałam
przesadziłam hortensje
tawuły, kocimiętkę , runiankę ale jeszcze nie całą
do podzielenia zostały trzcinnki no i myślę gdzie resztę sadzonek grabowych wsadzić
zrobiłam bym kulki grabowe ale nie mam miejsca zeby je wsadzić no i myślę
powojniki żyją
tuja - jedna zlana przez psy wrrrr zasłaniać będę trzcinnikami
Wrzucam na koniec i zmykam do pracy. Aż szkoda ogródek zostawiać. Pozdrawiam wszystkich, którzy dzisiaj też w pracy. I tych też pozdrawiam, co szaleć w ogródkach dzisiaj będą