Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

ElzbietaFranka 11:51, 28 maj 2018

gobasia napisał(a)

to samo miejsce w 2016 i 2018

Zmiana kolosalna. Ten obornik konski jednak robi swoje .
Jeszcze ta wiosenka-lato, ze wszystko rośnie na potege. Wczoraj przycinalam Derenie mialy w tym roku przyrosty 1,5 m.

Piwonie,. Piekne u mnie specjalnie nie rosna. Musze je przesadzic 3 raz moze w pelnym sloncu bedzie im lepiej. Posadzone w polcieniu.
Basiu a twoje gdzie rosna? Są takie geste i podwoily objętość
Basilikum 12:11, 28 maj 2018

Basiu jak wszystko szybciej to i powojnikowi sie pospieszylo

piekna ta buraczkowa piwonia
u nas padalo w piatek i tez znow upaly mamy, jeszcze troche moglo by popadac. Wczoraj troche kiszonki zrobilismy ale to tylko kawalek laki czekaja na Emusia

Wstawilam Ci u mnie przepis na galaretke, ja wlasnie zerwalam kiscie za chwile beda sie moczyc.
gobasia 16:23, 28 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Zmiana kolosalna. Ten obornik konski jednak robi swoje .
Jeszcze ta wiosenka-lato, ze wszystko rośnie na potege. Wczoraj przycinalam Derenie mialy w tym roku przyrosty 1,5 m.

Piwonie,. Piekne u mnie specjalnie nie rosna. Musze je przesadzic 3 raz moze w pelnym sloncu bedzie im lepiej. Posadzone w polcieniu.
Basiu a twoje gdzie rosna? Są takie geste i podwoily objętość

moje piwonie rosna w pełnym słońce..Nie zasilam,podlewam tylko kryzysowo ...no czasami na zimę poprószę obornikiem ,ale naprawdę tylko troszeczkę
..ta jasny róż rosła pod południową ścianą nikt o nią nie dbał a kwitła obłędnie...odkopałam kawałek posadziłam u siebie i u córki...sadzilam wiosną i też się nie pogniewała..u mnie jest z 5 lat

Obornik koński to od ubiegłego roku,wczesniej używałam tylko krowi ikurzy
gobasia 16:26, 28 maj 2018

Basilikum napisał(a)
Basiu jak wszystko szybciej to i powojnikowi sie pospieszylo

piekna ta buraczkowa piwonia
u nas padalo w piatek i tez znow upaly mamy, jeszcze troche moglo by popadac. Wczoraj troche kiszonki zrobilismy ale to tylko kawalek laki czekaja na Emusia

Wstawilam Ci u mnie przepis na galaretke, ja wlasnie zerwalam kiscie za chwile beda sie moczyc.

mnie też się podoba...i to biedronkowa za 8zl...mam jeszcze jedna ale nie kwitnie..

przepis >..lecę!!
Basilikum 16:29, 28 maj 2018

ja mam taka piwonie z Aldiego za 1 euro dwa latanie kwitla a teraz miala jeden kwiat nastepny rok bedzie lepiej
Nallar 19:01, 28 maj 2018

gobasia napisał(a)

zakwitla moja nówka piwonia .. kolor buraczkowy (ciemniejsza na żywo niż na fotce) ale ładna jest

Ładna????? Jest piękna, a jak przeczytałam ile kosztowała to osłabłam.
paniprzyroda 19:09, 28 maj 2018

Ja dziś podlewam, sucho, chociaż w ub. tygodniu padało. Mój aparat też nie łapie tych buraczkowych kolorów ładna piwonia, za taką cenę to szpaler od razu trzeba
hanka_andrus 19:15, 28 maj 2018

Basiu, zaglądam, żeby nie było, że m nie nie ma. Właśnie wróciłam z podlewania.

Upał, jak rzadko kiedy u mnie w maju. Trawniki suche. W piątek padało 15 minut, to starczyło na 2 dni i znów trzeba wspomagać ogród. Dziś wykopywałam tulipany.
Zdjęcia będą jutro, bo będę wolniejsza.
gobasia 17:21, 29 maj 2018

Nallar napisał(a)

Ładna????? Jest piękna, a jak przeczytałam ile kosztowała to osłabłam.

zobacz jaki już ładny krzaczek...a był jeden malutki kiełek,jak go zobaczyłam to powiedziałam synowej ,że szkoda 8 zl,za takie nic...

Nallar 17:38, 29 maj 2018

gobasia napisał(a)

zobacz jaki już ładny krzaczek...a był jeden malutki kiełek,jak go zobaczyłam to powiedziałam synowej ,że szkoda 8 zl,za takie nic...

Zobaczysz, w przyszłym roku jeszcze podwoi swoją objętość.
Tak tanich piwonii u nas nie widziałam.