Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Typografia ogrodu 12:07, 12 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)

to ja też trzymam.

pospiech
Typografia ogrodu 12:05, 12 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Juz trzymam

to ja też trzymam.
Pierwszy własny ogród :) tylko co teraz ? 23:45, 11 sty 2016

Do góry
Jesli to beton, to trawa nie będzie chciała rosnąć, pomimo nasypania ziemi (no bo nie zakładam, że będziesz chciał nasypywać bardzo dużo).
Ja bym ją chyba wyrzuciła.
Wprawdzie można byłoby też wykorzystać ją jako placyk wypoczynkowy, bo gdzieś taki być musi. Wiesz, na stolik z krzesłami, na palenisko z ławką. Tylko nie wiem, czy nie jest za duża i we właściwym miejscu. No i jaki jest stan jej nawierzchni.
W Gąszczu u Tess 23:41, 11 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tess szyjesz?
Ja nie znoszę szyć, niedawno to nawet guziki na kropelkę przyklejałam byle nie szyć

Haha, niezła jesteś! Ja też medale bym dawała każdemu co potrafi szyć Dla mnie to sztuka tajemna - w 100%. W życiu przyszyłam tylko kilka guzików sama
Chaos oswajany 23:36, 11 sty 2016

Do góry
Widzę Cię! Masz ujmujący, szczery uśmiech.

Na wiosnę to nie wiem, czy Weronika przy dwóch małych budrysach da radę wiele w ogrodzie podziałać.
W Gąszczu u Tess 23:44, 10 sty 2016

Do góry
Aniu, Asiu, Reniu, Mariolu Weroniko - dziękuję w imieniu Młodej. I Młodego (bo też gra, tyle że szef sztabu może być tylko jeden. Napisałam wcześniej tylko o Młodej, bo Młoda była w studiu TVP. Właśnie pojechali do Telewizji zawieść zebrane pieniądze.
Zdaje się, że Warszawiacy - z przekory dla wiecie, kogo - postanowili zamanifestować, że popierają Orkiestrę. W sztabie moich Młodych zebrano dwa razy więcej, niż w ubiegłym roku.

"Pledzikowy ogród" Świetne!
Już taki nie jest. Zebrałam wszystkie koce, jak tylko te straszliwe mrozy się skończyły. Wczoraj zdjęłam też powłoczki, obrusy itp. Zostawiłam tylko agrowłókninę na lawendzie (przesadzana w październiku, więc raczej nie ukorzeniła się dostatecznie) i na obwódce bukszpanowej (bo ma młode przyrosty) oraz na jesienią sadzoną obwódką cisową.
W Gąszczu u Tess 23:28, 10 sty 2016

Do góry
Kasiu, koniecznie pokaż, jak uszyjesz

Gośka (Mysza) - ja też baaardzo dawno nie szyłam, a teraz -znienacka - mi się zachciało. To i na Ciebie pewnie kiedyś przyjdzie pora

Pszczółko - no ja bym złozyła nie na cztery, tylko na dwa a potem odmierzyła półkole centymetrem krawieckim. Od środka (zaznaczyć szpilką albo namalować) odmierzam równe odcinki. Tak jak w instruktażowym filmiku.

Ewo, błagam! Mnie do Christo, a mój ogród do Reistagu porównywać? Kolory niejako same się dobrały, kładłam to, czym dysponowałam.

Kasiu (siakowa) - nie pokaże, bo: prawie już nie mam. Roztopiło się, a resztę rozdeptałam.

Mirelko, guzik na klej? A "szyję" to za dużo powiedziane. Popełniłam proste rzeczy, żeby szyć muszę poćwiczyć

Juzia-
Dwa ogrody 23:15, 10 sty 2016

Do góry
No właśnie też miałam chęć na farby Ann, ale uznałam, że są za drogie. Dekoral ładnie wychodzi, niedawno malowałam nim.
Ale nie rozumiem - lakierujesz, czy kładziesz wosk?
Dwa ogrody 22:34, 10 sty 2016

Do góry
Krysiu, jestem, ale często podczytuję w biegu Widziałam u Ciebie równie zaśnieżony ogród i kokardki
Tess, maluję dekoralem, kolor zmieniam zwykłymi akrylami, dodając małe ilości potrzebnego koloru. Tutaj do białej dodałam Terra Pozzuoli. Można też stosować pigmenty, oczywiście z umiarem. Zabezpieczam lakierem wodorozcieńczalnym. Miałam ochotę na farby Annie Sloan ale są zbyt drogie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:07, 10 sty 2016

Do góry
Ogród przyprószony prezentuje się świetnie.
Fajnie, że jesteś
W Kruklandii 22:05, 10 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Obejrzałam "... cztery lata z życia rabaty - "Agentkowej różanki wykuszowej" i powiem tak:

1. ilość oblicz tej rabaty przekracza - o wiele - nrodowiskową, która i tak jest nienormalna

2. Różanka w tym miejscu to jest to!

3. Szacun za wytrwałość w dążeniu do ideału

Dziękować, dziękować, dziękować!
Dwa ogrody 22:00, 10 sty 2016

Do góry
Mariola, czym malujesz meble? Świetnie wyszły.
Dwa ogrody 21:53, 10 sty 2016

Do góry
Tess, dziękuję Tak dłubię zimą. Planować nowych roślin nie mogę, bo rabaty upchane, siedzieć spokojnie nie umiem, to wymyślam... domowo, tym razem w kolorze starego srebra
Margarete, manekin będzie w sypialni, obok toaletki Na razie określiłam jej kolorystykę: srebro, biel i plamy pastelowych dodatków. Najtrudniej było się zdecydować na kolory wiodące, bo i pudrowy róż i turkus piękny szafka nocna była w kolorze mięty, wczoraj jednak przemalowałam ją złamaną bielą i położyłam srebrny wosk i siłą rozpędu poszły świeczniki i pojemniki; krzesło do toaletki po świętach dostało obicie, podnóżek jeszcze muszę okleić, bo falbanka odstaje widzę teraz, że fotki kiepskie, w realu wygląda to dużo lepiej

Mala Mi
dzięki, to nic takiego, za to nie narzekam na nudę
Karola, cuda nie cuda, eM twierdzi, że wydziwiam teraz szyję/kleję abażury duże i małe
W Kruklandii 21:52, 10 sty 2016

Do góry
Obejrzałam "... cztery lata z życia rabaty - "Agentkowej różanki wykuszowej" i powiem tak:

1. ilość oblicz tej rabaty przekracza - o wiele - nrodowiskową, która i tak jest nienormalna

2. Różanka w tym miejscu to jest to!

3. Szacun za wytrwałość w dążeniu do ideału
Co z tym ogródeczkiem począć 21:44, 10 sty 2016

Do góry
Pokaż. A te rzeczy na licytację to skąd?
W Gąszczu u Tess 17:06, 10 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Dzisiaj jedyny dzień w roku! Gramy!
Latorośl moja jest szefową sztabu harcerskiego. Już siódmy raz szefuje, a od kiedy zbiera, to juz nawet nie pamiętamy.

Wrócę to odpowiem. Teraz lecę, bo robię za wsparcie logistyczne dla sztabu. Mus zawieźć żarełko dla wolontariuszy.

Brawa dla harcerek i wspierającej żarełkiem
Pszczelarnia 16:30, 10 sty 2016

Do góry
Też się z niego uczyłam
W Gąszczu u Tess 16:28, 10 sty 2016

Do góry
Dzisiaj jedyny dzień w roku! Gramy!
Latorośl moja jest szefową sztabu harcerskiego. Już siódmy raz szefuje, a od kiedy zbiera, to juz nawet nie pamiętamy.

Wrócę to odpowiem. Teraz lecę, bo robię za wsparcie logistyczne dla sztabu. Mus zawieźć żarełko dla wolontariuszy.
W Gąszczu u Tess 11:16, 10 sty 2016

Do góry
Tess szyjesz?
Ja nie znoszę szyć, niedawno to nawet guziki na kropelkę przyklejałam byle nie szyć
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:52, 10 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Twoje skrzynie mnie nieustająco zachwycają.
Udanego Roku, Asiu i Andrzeju

Dziękuję Tessiu
Może teraz jak masz dwie działki też założysz sobie mini warzywniaczek. Niby mały, a tyle radości z własnych witaminek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies