Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 19:58, 07 kwi 2018

Do góry
I moje krokusiki W tym roku jeszcze pojedyncze egzemplarze

Reszta krokusików dopiero wychodzi
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:57, 07 kwi 2018
Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja mam 3 w różnych miejscach na siatce. Moje mają już 3 lata i całkiem ładnie mi rosną.
Żonkile lada moment zaczną kwitnąć.

przyszłam sie z twoja wiosna przywitac ...a tobie wiosennie pomachąc))

ale ta kępa!!! toż to szok ....taka wielgachna!!! .....no i pogalopowała twoja wiosna ))

PS. obrazek letni z bukszpanami ...ideał romantycznego ogrodu ))
Typografia ogrodu 19:57, 07 kwi 2018

Do góry
12 godzin w ogrodzie.
Rozwinięte 200 M kabla. Założona folia znacznikowa, wszystko zasypane, odłożona darń i ujechane naszym zwyczajem samochodem obcja skuteczna ale tylko dla tych którzy trawnik traktują użytkowo
W trakcie kawałek

I po

Później wielkie mycie koryt i innych piaskowców, murków, wglebnika, mebli ogrodowych...
Cięcie bukszpanow.
Dalej szybkie ognisko i rozwożenie zrabkow- kilkanascie taczek na początek.
Podjazd, ulica, altana i wszystkie schody tez odkurzone odkurzaczem.
Tylko na oprysk wiatr za silny i trochę za ciepło.

Tez jesteście już tak opaleni?
Działeczka Asi :) 19:56, 07 kwi 2018

Do góry
Stokrotki wsadziłam do gruntu

Zaraz będą pierwiosnki

Orliki się budzą

Przebiśniegi już pokazywałam, ale jeszcze raz pokażę

Ogród z rzeźbą 19:54, 07 kwi 2018

Do góry
Wszyscy mają krokusy, mam i ja. Tylko kilka ale cieszą:

Działeczka Asi :) 19:53, 07 kwi 2018

Do góry
Byłam na działeczce, ale chyba za dużo tlenu od razu, bo kiepsko się czuję
Jakaś taka bez sił jestem. Mam nadzieję, że jutro będę czuła się zdecydowanie lepiej
Wsadziłam bratki

Tutaj zwisające mają być

Ogród z rzeźbą 19:52, 07 kwi 2018

Do góry
Carex Phoenix Green wygląda tak, czy żyje???:

Jeszcze nie ciachnęłam.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:51, 07 kwi 2018

Do góry
A to dzisiaj poprawiałam - dziurawe oczko Oliwii

Żwiru bedzie więcej dookoła...
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:51, 07 kwi 2018
Do góry
Basilikum napisał(a)

Lucja te dzikie najbardziej mi sie podobaly. Nie wyobrazam sobie urlopowac sie w tym miejscu w sezonie, tam sa pewnie tlumy. Teraz bylo cicho i spokojnie, tylko w wielkanocny poniedzialek bylo troche wiecej ludzi. Duzo rodzin swietowalo na plazy o tak:

Domi odpozdrawiam

a my wlasnie wrocilismy od sasiadow. Dostalismy wykup za wiedzbe objedlismy sie, opilismy a teraz idziemy lulu, bo jutro biegamy na zawodach.

mnie sie ten styl spędzania czasu podoba ...im starsza jestem tym bardziej jestem przeciwko siedzeniu za stołem i dwu dniowemu obżarstwu ...ta polska tradycja mnie jakos martwi bo jest taka męczą((( świeta sie głownie sprowadzaja do tego że jedziesz do rodziny posiedziec za stołem albo oni do ciebie przyjadą tez posiedzieć za stołem(( Najlepsze świeta Wielkanocne to były na nartach z bratem męża i jego rodzina. i to tez jest spedzanie czasu z rodzina tylko nie męczycie sie wzajemnie ....a w świetach chyba najbardziej chodzi o to żeby odpocząć
Ogród z rzeźbą 19:50, 07 kwi 2018

Do góry
Dzisiaj pierwszy raz w tym roku prawie cały dzień w ogrodzie. Lista zadań była bardzo długa, nie wszystko udało się zrobić. Przede wszystkim myślałam naiwnie, że ciachnięcie róż zajmie mi chwilę moment, a dłubałam się z tym prawie dwie godziny. No jakoś pocięłam, ale mam obawy czy dobrze.
Poza tym zrobione:
- obgolone kulki tujki Miriam
- posprzątana rabata hostowa, świecznice i brunnery już wyłażą z ziemi
- posprzątana rabata z anabelkami, ścięte sporobolusy
- oczyszczone żurawki, a właściwie ścięte bez mała całkowicie, bo wyglądały fatalnie
- posprzątane jako tako przy tarasie
- ścięte ostrokrzewy Golden Gem, niektóre nie przeżyły przesadzania jesiennego
- eM walczył trzy i pół godziny z uruchomieniem wody, znowu popękały jakieś wężyki, przeżyliśmy małe zalanie

Czy kuleczki powinnam jeszcze mocniej przyciąć?

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:49, 07 kwi 2018

Do góry
Dobra, ogłaszam koniec naboru na miskanta
Basiu, oczywiście rezerwuje dla Ciebie

Zastanawiam się tylko, czy nie wstrzymać moment wysyłki, żeby mieć pewność, że żyje, bo aktualnie wygląda tak:

Podczas, gdy trzcinnik tak:
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:46, 07 kwi 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:43, 07 kwi 2018

Do góry

Kasieńko piękne mam te ciemierniki od Ciebie
Ogród Ani :) 19:42, 07 kwi 2018

Do góry
Toszka no ok ale ja je dopiero z drapaków (mam wrażenie) wyprowadziłam
Nie twierdzę, że są idealne, dużo im do tego ideału brakuje ale w tym roku jestem nawet z nich zadowolona, bo widzę, że dziury zarastają. One straszyły dwa sezony i znowu mają być postrachem wsi?

Ten ze zdjęcia to był cięty gałązka po gałązce i oczyszczony z wszystkich suchych badylków, ze środka

Czy wg Ciebie powinnam wszystkie tak ciachnąć czy tylko tego z tej fotki? Muszę się przespać z tematem
Kulki jednak są łatwiejsze w obsłudze

Przesadzałam dziś bukszpany i jestem styrana
Przyszły moje powojniki

Chyba za wcześnie na sadzenie?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:41, 07 kwi 2018

Do góry
Zresztą co będę gadac - dziś niewiele fotek bo była praca w ogrodzie
Ogród z rzeźbą 19:37, 07 kwi 2018

Do góry
Anitko tak mnie propozycją tego murka zamurowałaś, że aż nie byłam w stanie wczoraj pisać w swoim wątku. Muszę to przemyśleć, generalnie bardzo mi się podobają takie murki w ogrodach, hmmm...

Edytka no taaaak

Dominika oczywiście zawsze kiedy zechcesz. Ale uwaga, możesz się rozczarować, zawsze piszę, że zdjęcia to jest to co mi nawet się udaje.

Haniu no Anita o murku, a Ty o murowanych donicach. No zamurowałyście mnie dziewczyny. Jest nad czym myśleć.

Agata zaraz wyślę namiar. Murek też do Ciebie przemawia. Oj, oj, zaczynam serio myśleć o murowaniu. Tyle, że w tym roku to się raczej nie uda. Innej roboty mnóstwo mnie czeka.

Cebulice kwitną, mam je pierwszy raz:

Ogród z rzeźbą 19:24, 07 kwi 2018

Do góry
Ewa/Frezja to jest takie miejsce, w którym po południu jest pełnia słońca, więc hortki spokojnie powinny dać radę. Ewuniu nie mam oferty Finki, nic u niej nie zamawiałam i na razie nie zamawiam.

Natka i Ty też?. O rany muszę teraz koncepcję przemyśleć.

Jolanka obciążę kamieniami tak jak mi dziewczyny radzą. Też mówisz, że nie z tyłu?

Agnieszko dzięki za pomysł z kamieniami do donic. Priva zaraz wysyłam. A fontanna będzie wśród róż przy tarasie.

Pszczółko no kolejny głos, żeby nie stawiać za ławką. Ba... Wysokość mają 62 cm, nie są malutkie. A co do wysmakowania, to ogrodowi jeszcze dużo, dużo brakuje, ale powolutku, pomalutku...

WIOSNA

A to jakaś totalnie monstrualna pszczoła, albo nie pszczoła, może nasza Pszczółka podpowie cóż to jest za stworek:

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:19, 07 kwi 2018

Do góry
Emus zrobil wczoraj wia takie budki

juz czekaja na lokatorow

taka kupilam za pol ceny w Aldim

a te juz mielismy, tylko wyczyscilismy i przymocowalimy lepiej, by wiatr imi nie targal

Ogród Nebel 19:10, 07 kwi 2018

Do góry
nebel napisał(a)
Zastanawiam się nad zakupem tej róży "Eva"

Jeżeli uda mi się dostać sadzonkę, to kupię.

Gorzej z wyborem odmiany powojnika - nie mam zupełnie pomysłu jaką odmianę mam wybrać.

Imienniczke wybrałaś Piękna a powojniki proponuje z grupy Viticella, obficie kwitną e-clematis.pl wybierzesz sobie wg. koloru wzrostu, nasłonecznienia itp...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:09, 07 kwi 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko! Nawet żółty (za którym nie przepadam w ogrodzie) teraz bardzo cieszy

No jak to żółtego nie lubisz? Ten kolor jak słoneczko ociepla ogród, ja go lubię.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies