strasznie lubię te kobierce.. trochę mi ich wypadło, ale nie wyobrażam sobie ogrodu bez takich kolorów na wiosnę.. ta poducha powstała z przypadkowego nasadzenia i chyba tam zostanie..
Wczoraj pokazywałam pąki a dziś proszę
dopiero parę kwiatów, ale jaki widok i to od wejścia
a obok pierwsze czosnki..chociaż bardzo ich mało będzie w tym roku
Witaj Aniu, dziękuję bardzo za miłe słowa są dla mnie motywacją no popatrz, też je widziałaś w Niemczech, czy tutaj w Polsce? Ten drugi też był, bo właśnie mi znajomy mówił,że był jeszcze taki z podniesioną głową
dziękuję Ewuś
jak skończę poprawki ....to udam się na poszukiwania .....
jak myślisz -niebieskie by do tych różo ,biało -fioletów pasowały ? czy już napaćkane będzie ?
wogóle też nie wiem ,czy te róże ,które mam -będą pasować.....wysokościowo ,wielkościowo i ogólnie ....
( one już tam były w zeszłym sezonie ....mam kolekcjnersko po jednej sztuce i nie wiem sama czy kolejność dobrą zachowałam....ech...)
1 rząd to wiśnie i obiela na przemian z hortkami VF
2 rząd to cyprysiki sungold i miskanty ML
3 rząd to berberys chocolate
4 rząd to jarzmianka -ta jasna ,nie pamiętam odmiany ,pod inversami są zawilce white....cos tam i orliki białe
5 rząd róże
6 kulki danica
7 trawki sesleria jesienna i 3 buczki david gold
róże ,które ta mam ,to Edelrose,Dafne,Augusta Luise,David Austin i Double Perfum
Lavender Flower Circus ,Pastella, Friedenslicht), Gartentraume i
Piano
Ty jesteś znawczynią .....powiedz ,czy nie za wielkie na przód te róże ? .....może je trzeba gdzie indziej dać ....ech ....
widzisz -najpierw wkopałam ,a teraz się zastanawiam ,czy dobrza
ta rabata powstała z roślin ,które miałam na stanie po zmianach ....
cyprysiki nie muszą być widoczne w sezonie letnim ,dałam je tam ,żeby wczesną wiosną ,nie było pusto na rabacie
lubię tą trawę turzyca muskegońska ....muszę ją podzielić i więcej przy katalpie posadzić
wsadziłam ciemierniki i coś biedne kaput robią ....ciekawe czy przeżyją
brzozowa -umbrowa w trakcie prac przeróbkowych ....
jutro mam wolne i będę tam działać
fioletowe mam na skalniaku ,są śliczne .....co do białych .....nie wiem ,nie mam ,nie znam się ,ale skoro mówisz ,że nieatrakcyjnie przekwitają ,to chyba ich nie chcę
ps . pierwszy raz udało mi się aparatem ptaszki w stołówce uchwycić mój aparat taki sobie ,więc ostrość zdjęcia też
ten świerk to inversa ....przeżył 3 przeprowadzkę ,ale mu drugiego dokupiłam ,żeby nie był samotny
lubię je bardzo .....z przyjaciółką mówimy na niego sukienkowy .....
werbena też fajna ..... pokończę przeróbki i sadzenie tego co mam ,to zobaczę co mi tam jeszcze będzie brakować
talia osy się załapała na fotce czyli moja wilka
rodki zaczynają spektakl