Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

kasja83 13:55, 21 maj 2018

ren133 napisał(a)
Chciałabym zbiorowo podziękować wszystkim za tyle miłych słów
Ciepło robi się na sercu, rumieńce pojawiają się na twarzy i ogólnie czuje się ogromną satysfakcję ... warto było ... nie dość, że sama czuję że w końcu TO JEST TO to i innym się podoba
Buziaki kochani
Teraz pozostało mi cieszyć się ogrodem i dbać o niego))))))))
Już robi się gnojówka z pokrzyw trzcinniki dostały porządny oprysk topsinem, buksy mospilanem a graby ortusem ... świeżo podzielone trawki dostają wody, nawadnianie poprawione po zmianach ... wszystko w końcu działa jak należy, ścianka wodna odpalona ... przydałby się jeszcze stół z paleniskiem do wgłębnika ale i na to przyjdzie czas Aaa kancików tylko nie zrobiłam i buksów nie pocięłam ale nadrobię w czerwcu ...
Teraz czekam na kwitnienie szałwii, jarzmianek i róż

Pięknie podsumowanie-a i opryski podane w pigułce
yolka 16:55, 21 maj 2018

U Ciebie jak zawsze bardzo mi się podoba, uporządkowanie = brak chaosu, tym się powinnam kierować, teraz to wiem
alis 18:41, 23 maj 2018

ren133 napisał(a)
I zmiany na froncie

Wszystko z wielką klasą i smakiem, podziwiam Twoje rabaty
Reniu, jak długo masz tego ambrowca? Dużo miejsca potrzebuje?
Jagodaa 15:44, 24 maj 2018

Bardzo korzystna zmiana kształtu ścieżki ☺. Super nowe rabaty!

Reniu, czy Twoja ściana wodna i wglebnik są biale?
ren133 22:39, 24 maj 2018

HannaR napisał(a)
Renatko, czy Twoja hakone przy ściance to zwykła bezodmianowa? Czy jakaś odmiana? Wiem, że była o tym mowa, ale wcześniej nie byłam tym tak bardzo zainteresowana, a teraz dokopanie się przez Twój wątek do tej informacji zajęłoby mi czasu do jesieni .

Haniu Hakone przy ściance kupiłam jako Albostriatę ale nią nie jest bo nie ma żadnych pasków na liściach ... jest po prostu cała zwykła zielona ... stawiano na Beni Kaze ale nie wiem czy to nie jest zwykła zielona macra ... z czego w sumie bardzo się cieszę
Jestem z niej coraz bardziej zadowolona Szybko rusza wiosną, nie ma przy niej dużo pracy - zasuszone po zimie liście usuwa się bez problemu i do jesieni nie robię przy niej nic no może poza nawożeniem ... piękna jest ... część sadzonek, które zrobiłam w ubiegłym roku posadziłam przed hortensjami i zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze kilka na inną rabatę
ren133 22:41, 24 maj 2018

April napisał(a)
Dzięki za info o ŚŚ. Trochę mi się rozjaśniło w głowie. Bardzo mi się podobają, niestety trochę się boję czy zniosłyby świetlisty cień, czy raczej by wegetowały. Bo szukam drzewek, niewysokich, z ciekawie wygiętymi konarami, jako solitery na tle cisowych ekranów.

Wydaje mi się, że one nie są jakoś szczególnie wymagające i w takim świetlistym cieniu jak to określiłaś mogą rosnąć bardzo dobrze.
ren133 22:43, 24 maj 2018

Anitka napisał(a)
Świetne zmiany. Podziwiam za konsekwencje. Musze tez powrócić do konsekwencji.
Ani się nie obejrzysz jak się wszystko rozrośnie.
Czy w tej przerwie w kostce jest sama ziemia? I jak są zabezpieczone ostatnie kostki. Przypuszczam, że zabetonowane. Ale chyba pod kątem prostym.

Miło mi że zaglądasz
I absolutnie nie wydaje mi się, żeby u Ciebie brakowało konsekwencji...
W przerwie jest ziemia a kostka zabetonowana pod lekkim kątem .
ren133 22:48, 24 maj 2018

Tess napisał(a)
No i co ja mam napisać po takiej dawce piękna?

Obejrzałam zdjęcia już chyba z dziesięć razy (i pewnie kolejne 10 razy jeszcze obejrzę) i po raz pierwszy od dawna mam ochotę przeorać cały mój kokoszkowy misz-masz. I chcę takiej harmonii i spójności w moim ogrodzie.

Podziwiam konsekwencję.
Mistrzynią jesteś!

Tess No nie wiem co powiedzieć na tak miłe słowa ... cieszę się, że Ci się podoba ... że odbierasz moj ogród jako harmonijny i spójny ... bo o to właśnie mi chodziło ... chciałam nowoczesności, minimalizmu i spójności ... Wychodzi na to, że się udało?))))
ren133 22:50, 24 maj 2018

malkul napisał(a)
moje najulubieńsze

O jak miło Gosia
Ja zaczynam dostrzegać coraz więcej tych naj ... znaczy się, że etap zmian zakonczony
ren133 22:50, 24 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Pięknie. Po prostu pięknie!

Dziękuję bardzo