Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:36, 01 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Hmm... może zamiast ryzykować wdrapywanie się na rusztowania, poprosić kogoś posiadającego drona o zrobienie sesji z lotu ptaka? W ubiegłym roku dzięki uprzejmości kolegi mogłam pokazać takie fotki. Dzień był pochmurny, ale fotki i tak ciekawe. Tak wyglądały wtedy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=342

Chyba poproszę w tym roku o powtórkę sesji, bo dużo się zmieniło. Twój ogród z tej perspektywy byłby cudnym obrazem
Dobrego weekendu, Danusiu!

Nawet sama kombinowałam to kupić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:33, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Danusiu prosze o fotorelacje z grzebania w stożkach, ciekawa jestem co będziecie robic

Łapy podrapane od grzebania Niezły bajzel w ogrodzie, wory śmiecia

Wymiana zmarzlin pozimowych czyszczenie tui od środka, same najgorsze zajęcia.. ale siedzenie było i karkóweczka też była, i papryczka i cukinia. Same delicje. W ogrodzie porządki osobiste. bez udziału "osób trzecich"
Nikt do nas nie wpadł z wizytą, można było się skupić i jak na kolanach czołgaliśmy się pod tujami, to powiedzieliśmy sobie, że fajnie tak razem pracować w swoim ogrodzie.
Korzystanie z wyszukiwarki 20:24, 01 maj 2015

Do góry
W konkretnym wątku nie ma. w całym forum jest. Wyszukiwarka wyszzukuje po hasłach

"pampersy" i pokaż posty.
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 19:08, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie polecamy w sumie tutaj sklepów, szukaj a znajdziesz

W porządku.. Na szczęście się udało i nasiona już dotarły..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:58, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To Pan od dachu domu, budującego się na sąsiedniej kopercie (zdjęcia w ostatniej serii) , bo działeczka jest malutka. Stary domek schowany za świerkami dużymi został wyburzony, a teraz akurat w mojej dziurze (najniższe świerki) wyrosła budowla wąska, ale wysoka No i stoi nad ogrodem... ale zniknie za sprawą szarego dachu, który zlewa się z niebem, jesli mogę poetycko (prawie) napisać

Pan w szarym został nazwany Kukułką, a pan w czerwonym - Dzięciołem..

Dziękuję za objaśnienia

Żeby nie było że tylko piszę na forum a nie działam - idę zrywać darń w przedogródku. Pomysł już mam (wstępnie) ale muszę najpierw pozbyc się trawy i nawieźć humusu żeby przygotować podłoże dla roślinek.

Chcialabym wreszcie założyć swój wątek ale się wstydzę. Wasze ogrody są już takie piękne a u mnie jeszcze tu i ówdzie gruz po budowie zalega....
I boję się że moje plany znow pokrzyżuje pogoda (czytaj zaleje i wymyje mi z ogrodu wszystko nad czym pracowałam) ale tego nie da się przewidzieć ani zatrzymać. Góry nasze, takie nieprzewidywalne

Póki co u nas zaledwie 10 stopni. Mam nadzieję, ze u Was cieplej i niedługo zobaczymym nowe zdjęcia z prac ogrodowych.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:31, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nieustająco dziękuję za każdy wpis u mnie każdemu kto zagląda i wspiera
To wiele znaczy Bardzo dużo

Jutro, jak wspomniałam - przyjemności w ogrodzie, ale nie sam na sam z ogrodem. Witek obiecał rozpalić grilla To dopiero coś, że wyszedł z propozycją "Tu się będzie smażyć a my pogrzebiemy troszkę w stożkach", co by je ustatkować i uzupełnić.

Danusiu prosze o fotorelacje z grzebania w stożkach, ciekawa jestem co będziecie robic
Ogród wyrozumiały 21:33, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dla hortensji warto specjalnie uformować dołek, zagłębienie, wyściółkować grubo...wtedy więcej wody zatrzyma z deszczu. Kup i posadź więcej. Pozdrawiam

Iza i jak napisałaś, że byłaś w szkółce i kupiłaś 5 szt......pomyslałam hortensjiAch Ty...Sasanki też są śliczne

Co do platana to pewnie ktoś lepiej doradzi. Myślę, że pasowałoby w tym miejscu większe drzewko, a platan do takich chyba należy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:16, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przyznam, że ja to samo myślałam i wczoraj wieczorkiem przyjrzałam się jaką wysokość mają rusztowania, znacznie przewyższają mój dom..następnie z jednego poziomu na drugi wchodzi się po drabince (zgroza) a z jednego rusztowania dalej na drugie...hmmm po wąskiej desce...myslę sobie: nawet o tym nie myśl...gdyby mi się coś stało, pomyślałam... powiedzą: "poświęciła się dla Ogrodowiska". Chyba jednak nie warto ryzykować?

Kolejna myśl - poślę Witka - to samo, ryzyko jest zbyt duże.

Hahahaha Made my day
Jałowiec pospolity Meyer na żywopłot? 19:10, 30 kwi 2015

Do góry
Skopiuj proszę tego posta i wklej tutaj. Oczywiście odpowiem chętnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoploty-strzyzone-iglaste-inne-niz-cis
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:07, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miałam dzisiaj zły sen... Przyśniło mi się, ze oto pod bramą Chelsea Flower Show 2015 r ...okazało się, że nie mam biletów, zapomniałam..zgroza normalnie...

Podobno sny tłumaczy się na opak
czyli będzie dobrze

a ja lekturę na majówkę odebrałam jak pogoda nie dopisze to i tak odpocznę w ogrodzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:57, 30 kwi 2015

Do góry
Zanim popatrzyłam i spotkanie odbyłam, to już 28 postów przybyło, więc nie wiem gdzie jest to miejsce z problemem. Możesz je wkleić jeszcze raz?
Pieris japoński - Pieris japonica 14:52, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż te pierisy.

Little heat posadzony jesienią

Katsur posadzony we wtorek i kupiony tylko z takim jednym przyrostem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:29, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miałam dzisiaj zły sen... Przyśniło mi się, ze oto pod bramą Chelsea Flower Show 2015 r ...okazało się, że nie mam biletów, zapomniałam..zgroza normalnie...

To będzie odwrotnie inne sny masz, co raczej się sprawdzają, ten jest dobry omen
proszę zerknij jeszcze do mnie, konkretne pytanie zadałam, bo jakby, co, to jutro ruszymy, choc Zygi chory, wina moja, bo zachciało mi się białych mebelków i białej ściany na patio, w zimnicy moje zachcianki spełniał i pochorował się
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:24, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Hilli nie mają owoców. Chyba ze to nie Hilli

Danusiu jak mi miło, że tu wpadłaś z info
Książka do mnie już idzie, idzie: ) Nie mogę się doczekać

A ten Hilli to może faktycznie nie Hilli Albo Pan strzelił gafę hi hi.

Ania z zielonego wzgórza :-) 13:20, 30 kwi 2015

Do góry
Ogród dojrzewa, wymieniłaś te nieudane tujki na bukszpany Bardzo ładnie jest
"Nasze" róże na ulicy takie wielkie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 30 kwi 2015

Do góry
Trzecie zdjęcie "najbościejsze".
Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 13:17, 30 kwi 2015

Do góry
Zajrzyj pod spód liścia czy nie mają mszyc. Nakłuwanie powoduje m.in. takie objawy.
Bardzo nieostre zdjęcie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:11, 30 kwi 2015

Do góry
Aniu, dziękuję ze zajrzałaś i takie słowa - miodzio, jak mawia Zbyszek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:10, 30 kwi 2015

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:08, 30 kwi 2015

Do góry
To Pan od dachu domu, budującego się na sąsiedniej kopercie (zdjęcia w ostatniej serii) , bo działeczka jest malutka. Stary domek schowany za świerkami dużymi został wyburzony, a teraz akurat w mojej dziurze (najniższe świerki) wyrosła budowla wąska, ale wysoka No i stoi nad ogrodem... ale zniknie za sprawą szarego dachu, który zlewa się z niebem, jesli mogę poetycko (prawie) napisać

Pan w szarym został nazwany Kukułką, a pan w czerwonym - Dzięciołem..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies