Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:07, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miałam dzisiaj zły sen... Przyśniło mi się, ze oto pod bramą Chelsea Flower Show 2015 r ...okazało się, że nie mam biletów, zapomniałam..zgroza normalnie...

Podobno sny tłumaczy się na opak
czyli będzie dobrze

a ja lekturę na majówkę odebrałam jak pogoda nie dopisze to i tak odpocznę w ogrodzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:57, 30 kwi 2015

Do góry
Zanim popatrzyłam i spotkanie odbyłam, to już 28 postów przybyło, więc nie wiem gdzie jest to miejsce z problemem. Możesz je wkleić jeszcze raz?
Pieris japoński - Pieris japonica 14:52, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż te pierisy.

Little heat posadzony jesienią

Katsur posadzony we wtorek i kupiony tylko z takim jednym przyrostem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:29, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miałam dzisiaj zły sen... Przyśniło mi się, ze oto pod bramą Chelsea Flower Show 2015 r ...okazało się, że nie mam biletów, zapomniałam..zgroza normalnie...

To będzie odwrotnie inne sny masz, co raczej się sprawdzają, ten jest dobry omen
proszę zerknij jeszcze do mnie, konkretne pytanie zadałam, bo jakby, co, to jutro ruszymy, choc Zygi chory, wina moja, bo zachciało mi się białych mebelków i białej ściany na patio, w zimnicy moje zachcianki spełniał i pochorował się
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:24, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Hilli nie mają owoców. Chyba ze to nie Hilli

Danusiu jak mi miło, że tu wpadłaś z info
Książka do mnie już idzie, idzie: ) Nie mogę się doczekać

A ten Hilli to może faktycznie nie Hilli Albo Pan strzelił gafę hi hi.

Ania z zielonego wzgórza :-) 13:20, 30 kwi 2015

Do góry
Ogród dojrzewa, wymieniłaś te nieudane tujki na bukszpany Bardzo ładnie jest
"Nasze" róże na ulicy takie wielkie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 30 kwi 2015

Do góry
Trzecie zdjęcie "najbościejsze".
Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 13:17, 30 kwi 2015

Do góry
Zajrzyj pod spód liścia czy nie mają mszyc. Nakłuwanie powoduje m.in. takie objawy.
Bardzo nieostre zdjęcie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:11, 30 kwi 2015

Do góry
Aniu, dziękuję ze zajrzałaś i takie słowa - miodzio, jak mawia Zbyszek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:10, 30 kwi 2015

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:08, 30 kwi 2015

Do góry
To Pan od dachu domu, budującego się na sąsiedniej kopercie (zdjęcia w ostatniej serii) , bo działeczka jest malutka. Stary domek schowany za świerkami dużymi został wyburzony, a teraz akurat w mojej dziurze (najniższe świerki) wyrosła budowla wąska, ale wysoka No i stoi nad ogrodem... ale zniknie za sprawą szarego dachu, który zlewa się z niebem, jesli mogę poetycko (prawie) napisać

Pan w szarym został nazwany Kukułką, a pan w czerwonym - Dzięciołem..
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:04, 30 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Pięknie wyszło
A jak zakwitną hortensje to dopiero będzie

Dzisiaj ogladałam Hilli i Pan mówił, że też będą miały czerwone kuleczki, ale w mniejszej ilości.
Macham.

Hilli nie mają owoców. Chyba ze to nie Hilli
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Alez Irenko Ty jesteś precyzyjna, i w robocie i w gadaniu... Toż same zalety
Jak ucięłaś to dobrze, na samym dole. Tak trzeba.
Napisane - samo sedno sprawy, bez zbędnego owijania w bawełnę.
A ogólnie to już masz lato Pozdrawiam

Danusia, pochwały od zawodowca i do tego, tak znanego, to miód z maliną
Prawie lato, ale powiem Ci, że ten rok naprawdę u mnie nietypowy, może to tez na plus działa, że za moim murem wszystko wielkie urosło i jestem, jak w jakiejś enklawiebuziaki
to dla ciebie ogniste tulipanki z przesłaniem

plus bukietowe

i kancikuję, od razu lepiej
oraz wyrywam zabezpieczenia bambusowe, Miśka i tak wszędzie wlizie...trawy i klony świecą, a wiciokrzew kwitnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:01, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak jest. To dlatego, że być może powstanie książka o tym ogrodzie Przymierzam się...kiedyś

ja Ci dam 'może'. Czuje się dręczona takimi postami Żartuje oczywiście ale mam nadzieję, że to kiedyś jest bliżej niż nam się wydaje.

Uwielbiam oglądać zdjęcia Twojego ogrodu bo jest piekny to jedno. Ale bardziej pociąga mnie to jak idealnie jest przemyślany i zaprojektowany. Po prostu majstersztyk.
Odkąd jestem na forum zaglądam do każdej z IIIech części Twojego wątku bo lubię oglądac zdjęcia jak zmieniał sie ogród. Jak powstawał i jak co raz szczelniej zaciśniał się wokół domu tworząc niesamowity klimat tego miejsca.

Bardzo podoba mi się wykorzystanie wąskich przestrzeni wokoł domu na kącik z ławeczką, z lustrem itd.

Mogłabym tak nawijać i nawijać.
Życzę ciepłych dni w weekend majowy, owocnie spęczonego czasu we własnym ogrodzie i udanego grilla!

ps. straciłam wątek, kim jest Pan Kukułka? to jakaś ekipa budowlana na sąsiedniej działce - tak mi się wydaje. Na początku myślałam, że to jakiś nawiedzony* paparazzi czatuje w zaroślach na Danusię i jej ogród jak wróce z pracy to doczytam

Pozdrawiam

*nawiedzony, zabrzmiało strasznie powinnam napisać - oczarowany
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:58, 30 kwi 2015

Do góry
Nie da się poinstruować każdy to robi inaczej. Zdzisław sieje jak rolnik zboże, a ja sieję jakbym karmiła kury

Trzeba ćwiczyć i opracuje się własny sposób siania równomiernego. Trzeba patrzeć gdzie nawóz spada. Z instrukcji się tego nie nauczysz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:51, 30 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
to może by pan Kukułka vel Dzięcioł tę fotkę pstryknął w końcu już i tak tam jest

Ale pan dzięcioł na bank nie umie kadrować ani obsługiwać aparatu i co by było gdyby upuścił aparat? szkoda aparatu, by się nie wypłacił
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:49, 30 kwi 2015

Do góry
Nie podpuszczaj, bo cały czas o tym myślę, drugiej takiej okazji nie będzie. Z drugiej strony - żadnych zabezpieczeń i ta deska... nie da rady. Na to się nie porwę.
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:47, 30 kwi 2015

Do góry
Mira, to ty pytałaś o roślinę z wizualki?

Ktoś z Was mnie prosił o zidentyfikowanie rośliny z wizualki o trawnikach Jeśli to chodzi o szarą roślinę z powycinanymi liśćmi po lewej to jest Melianthus major, u nas nie zimuje. W Anglii często używają go jako roślinę do kompozycji donicowych.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:45, 30 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

(...) myslę sobie: nawet o tym nie myśl...gdyby mi się coś stało, pomyślałam... poświęciła się dla Ogrodowiska. Chyba jednak nie warto ryzykować?

Kolejna myśl - poślę Witka - to samo, ryzyko jest zbyt duże.

Uśmiałam się szczerze! Zwłaszcza z tej drugiej myśli. Że niby "Gdzie baba nie może tam męża pośle?" Ale fakt. Za duże ryzyko...

Chociaż...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:43, 30 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ja już się martwię, co będzie jak się za bardzo wychyli (z zachwytu)... ?
ten Pan Kukułka.

Buziaki!

Spadnie na świerki i na lustro.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies