Łapy podrapane od grzebania Niezły bajzel w ogrodzie, wory śmiecia
Wymiana zmarzlin pozimowych czyszczenie tui od środka, same najgorsze zajęcia.. ale siedzenie było i karkóweczka też była, i papryczka i cukinia. Same delicje. W ogrodzie porządki osobiste. bez udziału "osób trzecich"
Nikt do nas nie wpadł z wizytą, można było się skupić i jak na kolanach czołgaliśmy się pod tujami, to powiedzieliśmy sobie, że fajnie tak razem pracować w swoim ogrodzie.
Żeby nie było że tylko piszę na forum a nie działam - idę zrywać darń w przedogródku. Pomysł już mam (wstępnie) ale muszę najpierw pozbyc się trawy i nawieźć humusu żeby przygotować podłoże dla roślinek.
Chcialabym wreszcie założyć swój wątek ale się wstydzę. Wasze ogrody są już takie piękne a u mnie jeszcze tu i ówdzie gruz po budowie zalega....
I boję się że moje plany znow pokrzyżuje pogoda (czytaj zaleje i wymyje mi z ogrodu wszystko nad czym pracowałam) ale tego nie da się przewidzieć ani zatrzymać. Góry nasze, takie nieprzewidywalne
Póki co u nas zaledwie 10 stopni. Mam nadzieję, ze u Was cieplej i niedługo zobaczymym nowe zdjęcia z prac ogrodowych.
To będzie odwrotnie inne sny masz, co raczej się sprawdzają, ten jest dobry omen
proszę zerknij jeszcze do mnie, konkretne pytanie zadałam, bo jakby, co, to jutro ruszymy, choc Zygi chory, wina moja, bo zachciało mi się białych mebelków i białej ściany na patio, w zimnicy moje zachcianki spełniał i pochorował się
Miałam dzisiaj zły sen... Przyśniło mi się, ze oto pod bramą Chelsea Flower Show 2015 r ...okazało się, że nie mam biletów, zapomniałam..zgroza normalnie...
To Pan od dachu domu, budującego się na sąsiedniej kopercie (zdjęcia w ostatniej serii) , bo działeczka jest malutka. Stary domek schowany za świerkami dużymi został wyburzony, a teraz akurat w mojej dziurze (najniższe świerki) wyrosła budowla wąska, ale wysoka No i stoi nad ogrodem... ale zniknie za sprawą szarego dachu, który zlewa się z niebem, jesli mogę poetycko (prawie) napisać
Pan w szarym został nazwany Kukułką, a pan w czerwonym - Dzięciołem..