Przy okazji deficytu wody w oczku masz poglądowe foty jakie korzenie maja trawy.. brakuje ponad pół metra wody w oczku
Jak sie zadomowi to nie wyrwiesz.. eM chciał odmładzać kępy...ha, ha, ha. to juz chyba nie do wyciągnięcia.. te kamienie są praktycznie pod wodą całe.
Przy okazji niskiego stanu wody wzięłam trochę sadzonek rozpławu i ... zapomniałam nazwy.. ot skleroza coraz gorsza. Tak, że musisz przyjechać bo zbieram ci dobro
Jakie małe te trawy sie wydają na foto
Muszę też trochę pobuszować po ulubionych ogrodach..
Wody mało bo ściągaliśmy muł z dna i .. susza, odparowało około pół metra wody.. a to tylko 15 kubików .. z 10 wypompowałam z mułem.. i teraz uzupełniam..
Wpadnę, wpadnę.. ale ostatnio mam inne kierunki wyjazdowe..
Zajrzę zaraz wirtualnie
Zawsze pierwsza byłą fioletowa, a w tym roku różowa.. fioletowa albo nie zakwitnie albo jest w pąkach (eM twierdzi że zakwitnie, a ja nie oglądałam tak dokładnie)
Za to ta (brzydsza) daje czadu... za kilka dni będzie obłędnie piękna, upss słabo widac ile ma kwatów
Rabata gęsto obsadzona to nie trawnik
A poza tym jak sucho to za cholerę nie wbiję wideł..chyba że przytyję do 150kg To jest twarde jak kamień
Tu też twardo bo wymieszane z kamieniami Ale te daja sobie radę..
Miałam kartkę ale napis się zmył Być może Jest śliczna, na foto tego nie widać.
Palbiny posadzone, korzenie karagany wycięliśmy naostrzonym kątownikiem i młotem 5-kilowym.... dziś mam takie zakwasy, ze rąk do góry nie podniosę.. dlatego od rana podlewam ogród, bo płakać się chce jak widzę te powiędnięte rośliny
Rano się ucieszyłam bo szła chmura.. szła , szła i poszła bokiem