Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:00, 04 kwi 2018

Do góry
pierwsze żonkile zakwitły
teraz to nam bujnie
ogoliłam kostrzewy, łapki bolą
przycięłam część róż, czekają kolejne

zaskoczył mnie mój ogromny pustynnik, ubiegłej wiosny ścięłam cały po kwitnieniu i myślałam, że nici z niego, a on proszę, 2 kły pokazał, do tej pory był 1

bez koralowy Gold, lubię tę fazę, liczę na kwiaty i ich zapach, rok temu coś je zżarło
Moja działka. 06:57, 04 kwi 2018

Do góry
Wczoraj była ładna pogoda i trochę pracowałam na działce,obcięłam róże i hort.nawet udało się spalić i jest czysto
Pszczoły też pracowały nawet był pierwszy motyl

Ukojenie 06:46, 04 kwi 2018

Do góry
] Dziekuje za troske
Dzis juz lepiej, pozostaly do zwalczenia zatoki...

Rano odkrylam hortensje ogrodowe - zapowiadaja 20 stopni!
Na frontowej przed wyjsciem zdazylam zrobic zdjecie iryskom niebieskim ktore zakwitly na swieta:

I pierwszwemu kwitnacemu bratkowi z samosiewu

Co ciekawe iryski, ktore kwitly jako pierwsze jeszcze utrzymuja kwiaty:
Dwa ogrody 06:34, 04 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Haniu, dziękuję ślicznie i wzajemnie kolory w donicach oglądam przez okno dziś domowo

Pokaz te kurki w całości
Bardzo piękne
Rododendronowy ogród II. 06:26, 04 kwi 2018

Do góry

Bożenko, ten widok nawet ze śniegiem sprawia u mnie przyspieszone bicie serca. Jesteś szczęściarą mając taki piękny ogród i jego leśne sąsiedztwo

Cieszę się Twoją wiosną, piękne kwitnące łączki krokusów,
U nas wczoraj po południu się ociepliło że mogłam wyjść na chwilę i popracować. Roboty mam ogrom, najgorsze że krzyż nie pozwala za długo pracować. Ech..
Niemniej jednak cieszę się ogromnie, jakoś pomalutku to wszystko się ogarnie, a jak nie to też świat się nie zawali
Szmaragdowy Zakątek 01:48, 04 kwi 2018

Do góry
A teraz portfolio ciemierników

te ciemne najbardziej skrzywdzone przez mrozy jakoś powoli dają radę

Szmaragdowy Zakątek 01:46, 04 kwi 2018

Do góry
W „szmaragdowym” zaczyna rządzić wiosna…
pojawiły się nowe krokusy

tulipany coraz większe

kwiaty narcyzów już w blokach startowych

no i zaskoczenie wielkie…hosty zaczynają szczerzyć kły
Przebiśnieg - śnieżyczka (Galanthus nivalis) 00:36, 04 kwi 2018

Do góry
Galanthus woronowii; drugi rok na rabacie, ładnie się rozrasta.

Blaski i cienie nowego życia 00:35, 04 kwi 2018

Do góry
mira napisał(a)
No kłopoty będą . Ja dziś pikowałam 3 godziny i po wieczornym obchodzi widzę że kolejne pikowanie czeka. Ja już mam kłopoty .

Z lobelimi trzeba bardzo uważać z podlewaniem żeby nie dostały strzała bo można je łatwo zalać.
Wstawię Ci moją fotkę nie dlatego żeby się chwalić ale poglądowo - ja podlewałam pstrykając mocno po ściankach pudełeczka czyli po bokach i w wybranych miejscach.

Nasze zmagania ucieszą na pewno w lecie

pozdrawiam

No to szaleństwo na całego
Wielodoniczki będę musiała w tym roku ze dwie dokupić. A potem z wielodoniczek przenoszę do normalnych doniczek do sadzonek i wstawiam w plastikowe koszyki żeby można było łatwo przenosić. Najczęściej stoją pod zadaszeniem w drewutni przed ostrym słońcem.

Fajne masz te lobelie. Widzę że z moimi coś kiepsko. Ja podlewam na podstawek i ziemia sama naciąga. Może dla lobelii to źle mieć mokro od dołu. Sama nie wiem. Twoje tak zdrowo wyglądają czego o moich nie powiem- chude lebiody.
Dzięki za fotkę. Chyba te co mam przeniosę jutro do nowej ziemi.
Tomek, Chełm 00:24, 04 kwi 2018

Do góry
Na powitanie kilka objawów wiosny z mojej rabaty

Chwasty w trawniku 00:20, 04 kwi 2018

Do góry
Tak, założony rok temu w sierpniu. Sporo koniczyny wyrwałem. Mam nadzieję że dużo się nie rozrośnie.

Mam jeszcze taki fragment działki. Zanim dosypie tu ziemi, muszę skończyć murować krawężniki na około garażu. Do tego czasu pryskać to miejsce rundapem czy lepiej wyłożyć geowłóknine?
Bylinowa łąka 23:25, 03 kwi 2018

Do góry
Powoli budzi się wszystko i ciągnie do słoneczka.

Floksy bardzo zmarniały. A dąbrówka wygląda nie lepiej. Chyba byli jacyś amatorzy na nią, bo wcześniej nie było takiego łysego placka.

A potem zajęłam się wycinaniem zeschłych badyli i tak mi zeszło do wieczora. Ale jak było przyjemnie. To powietrze pachnące już wiosną i ptaki wyśpiewujące swoje melodie, aż nie chciałam wracać do domu. Dobrze, że do końca tygodnia ma być tak ładnie, bo czuję, że w sobotę, po całym dniu będę padnięta. I czekam na to.
Rododendronowy ogród II. 23:16, 03 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Strasznie sie naczekaliśmy ale w końcu jestPozdrówka.

Ale cudne
Bylinowa łąka 23:10, 03 kwi 2018

Do góry
W końcu słońce zaświeciło i wybrałam się na działkę zobaczyć w jakim stanie wszystko przetrwało zimę.
Po drodze powitały mnie cebulice. Jak chciałabym mieć u siebie taką kwitnącą polankę.

Na miejscu szaro i buro. Tylko kępka przebiśniegów i przylaszczki cieszyły oko. Krokuskami najadło się jakieś zwierzątko, bo nie wyszedł ani jeden.

Przylaszczki takie bladziudkie na zdjęciu, choć w rzeczywistości miały troszkę kolorku.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 03 kwi 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Prawdziwy hotel ekstraklasa. Na pewno wielu gości zwabi.
Ptaszki co jeden to piękniejszy. Ja dziś też ptasich treli słuchałam i aż mi się nie chciało wracać do domu. Co ta wiosna z ludźmi robi.

Wyciąga z domu do ogrodu
Strasznie się z tych szczygiełków dzisiaj ucieszyłam
Blaski i cienie nowego życia 22:52, 03 kwi 2018

Do góry
No kłopoty będą . Ja dziś pikowałam 3 godziny i po wieczornym obchodzi widzę że kolejne pikowanie czeka. Ja już mam kłopoty .

Z lobelimi trzeba bardzo uważać z podlewaniem żeby nie dostały strzała bo można je łatwo zalać.
Wstawię Ci moją fotkę nie dlatego żeby się chwalić ale poglądowo - ja podlewałam pstrykając mocno po ściankach pudełeczka czyli po bokach i w wybranych miejscach.

Nasze zmagania ucieszą na pewno w lecie

pozdrawiam

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 22:51, 03 kwi 2018

Do góry
Witam

Czy podpowiecie mi co dolega mojej jodle (Abies lasiocarpa 'Glauca').
zaczęło się pod koniec lata- stosowałam wtedy jakiś preparat od fytoftorozy (nie pamiętam dokładnej nazwy)niestety bez ewidentnej poprawy- aktualnie po zimie wygląda tragicznie - czy tą jodłę da się jeszcze uratować? (
jest to jedna z trzech w grupie) jeśli tak to co mam robić

Pszczelarnia 22:43, 03 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Sześć komór kompostownika budzi respekt. U siebie marzę o trzeciej. Mam kłopot ze znalezieniem dla niej miejsca.

Ja mam całe 25 m za żywopłotem bukowym (tam, gdzie brzozy). Szósta się właśnie będzie robić (dziś kupiłam kotwy metalowe, jeszcze tylko zamówić deski modrzewiowe w tartaku).

Pomyśleć, że to lustro z Zamku w Pszczynie ma 14 m2 - tyle ile moja szklarenka.

Pszczelarnia 22:37, 03 kwi 2018

Do góry

I fragment malowidła z sufitu sali jadalnej:

Mały ogród pod Wrocławiem 22:35, 03 kwi 2018

Do góry
jest i wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies