Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 08:54, 29 kwi 2018

Do góry
Dzisiejszy poranek, pochmurny ale jest przyjemnie

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:52, 29 kwi 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Irenko piękny soczysty ogród.

Stokrotki urocze.
A jaki ty nasz piękny rower.cudny.

Aniu, właśnie wróciłam z obchodu, mój pies w nocy tyle roślin połamał, że szok; dużo roślin po tych kwaśnych..chyba? deszczach w kiepskiej formie, dobrze, że mam dużo roślin, to jakoś przeboleję, są ładne i nie ładne miejsca, może się to odbuduje.
Brzozowy rower fajny, a te 2 metalowe chyba przemaluję, bo jakoś giną, chcę je na niebiesko zrobić i białe szprychy, czy nie za pstrokato??

zaczynają Malyeen
druga połowa od muru, trzeba wleźć aby sfocić
ale sucho i koniecznie zaraz podlewanie
one na patelni są non stop

Ogród Cioci cz. 3 08:51, 29 kwi 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wybywamy do Rumunii Przed wyjazdem

Czyżbym widziała nową sosenkę szczepioną na pniu obok latarenki japońskiej? Bawcie się dobrze Kochani .
Rododendronowy ogród II. 08:49, 29 kwi 2018

Do góry
luk napisał(a)
witam,

Znów proszę o poradę bo moje 2 rododendrony wyglądają okropnie pomimo pryskania (co 5 dni) ich odżywką zalecaną przez Bogdzie. Obok tych 2 nieszczęśników są inne, które wyglądają dużo lepiej? Za mało wody na wiosnę?

z góry dzięki za info

Napisz mi jakie nazwy mają te dwa krzaki bo może one z tch wrazliwych i zrób z bliższa zdjecia tego suchego. Obawiam sie ze trzeba bedzie to wyciąc ale chce zobaczyc z bliska i jeszcze jedno ja bym ten przewód od wody dała wokół rh bo częśc krzaka wody nie dostaje albo dostaje mało.
Moja bajka 08:46, 29 kwi 2018

Do góry

fajnie zapinkala ta akebia po kratce
Moja bajka 08:41, 29 kwi 2018

Do góry

azalia Jack A. Sand

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 08:40, 29 kwi 2018

Do góry
Tymczasem mam do obsadzenia taką donicę:

Właśnie wymianiłam tam ziemię na lepszą, zrobiłam drenaż, wyciepliłam od spodu... i nie mam kompletnie na nią pomysłu stoi na tarasie więc jest tu dość gorąco ale ocieniona jest kratką... wcześniej rósł tu bukszpan w kształcie kuli ale zmarzł tej zimy
Donica jest duża więc nie mogą tu rosnąć jakieś mikruski

Mam klona palmowego Atropurpurea, co prawda mały jeszcze, nie wiem a może hortensję jakąś np. Little Lime lub Bobo??
Co myślicie?? Ja całkowicie jakoś wenę straciłam.
Działeczka Asi :) 08:39, 29 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Kot wspaniały, to rosyjski niebieski?
Asiu, stare odmiany tulipanów kwitną zawsze tylko należy je po zamarciu liści wykopać, cebule przesuszyć i jesienią posadzić znów. Nowe mimo takich zabiegów i tak słabną z roku na rok. Taka to komercja, żeby kupować...
Ja swoje w tym roku bardzo silnie zasilam, może to coś da, zobaczymy za rok

Tak, to rosyjski niebieski kocurek Jeszcze mam koteczkę
Tutaj razem

Moja bajka 08:37, 29 kwi 2018

Do góry

dębik, urocze maleństwo od Abiku

emuś zarządził, że tu też wysypiemy korę. Podoba mi się ten pomysł
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:36, 29 kwi 2018

Do góry
Kasiu troche to potrwa, pewnie na jesieni gotowy bedzie

Moja działka na Dębowym Lesie 08:35, 29 kwi 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Ale roślinki szaleją ,nie wiadomo czym bardziej się zachwycać.
Aniu te twoje pełne szafirki będą takie jak moje(str.59) ,czyli czy moje były jak twoje?bo ja kupiłam je już mocno rozkwitnięte i nie wiem jak wyglądały wcześniej czy też tak betonowo

Oj niby trochę dni urlopowych było,Ale człowiek wszędzie zagląda, ogarnia.ale samemu to ciężko.
Mąz zapracowany.Syn z kontuzją nogi,,,i dziubam sobie tak pomału.Ale i tak sporo zrobiłam.
Nawet cześć ogórków posiałam.
Teraz jest duuze bogactwo roślin, bo i tulipanów jest sporo jeszcze.
Ale zaraz przekwitną.To hosty już będą piękniejsze.
Także dalej bogato będzie.
Szafirek pełny piękne.Inny.Fajnie,że go kupiłaś.Możesz obserwować jego rozkwit,Taki inny, oryginalny.

szafirek pełny BLUE SPIKE

floks szydlasty

Moja bajka 08:33, 29 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajna przegroda Zrzuci te listki bo późno przesadzany i może z drugiej miazgi wypuści, lej mu wodę

leję Sylwuś. Może nowe miejsce dobrze mu zrobi, o ile przeżyje.
Patrz, taki bladziutki co roku. Esk Sunset kolor powinien mieć znacznie bardziej wyrazisty.

Moja bajka 08:28, 29 kwi 2018

Do góry
dosadziliśmy tuje, któe osłonią nas trochę od drogi i stworzą nowy ogrodowy pokój (jak podrosną)

udało mi się, bo ciocia chciała pozbyć się dużej już, ładnej horty Limelight i dużej kępy Morning Lighta, bo stwierdziła, że ma już za ciasno, więc oczywiście przytuliłam
Moja bajka 08:23, 29 kwi 2018

Do góry
Esk Sunset powędrował tu. Jest blady i niewyraźny jak co roku. Powinien mieć znacznie bardziej wyraziste kolory. Może za mało słonka miał w poprzednim miejscu. Sama nie wiem.

Mam duże obawy czy przeżyje.

jak nie przeżyje to kupię nowego, bo chciałabym mieć tego klona.

a nową rabatę, a właściwie powiększenie starej uważam za zakończone.
Moja bajka 08:17, 29 kwi 2018

Do góry
Moja bajka 08:14, 29 kwi 2018

Do góry
Przytargałam wczoraj kolejne drzewko, bo mam mało .

Klon Esk Sunset wkurzał mnie już okropnie, bo marnie rósł, ciągle chorował i ma nie taki pokrój jakiego w tamtym miejscu oczekiwałam.
Chciałam taką kulkę żeby od sąsiadów nas zasłonił jak ten dzikusek (bo to zwykły, dziki klon, tyle że od lat trzymany w ryzach ).

a było tak.
Rododendronowy ogród II. 07:57, 29 kwi 2018

Do góry
witam,

Znów proszę o poradę bo moje 2 rododendrony wyglądają okropnie pomimo pryskania (co 5 dni) ich odżywką zalecaną przez Bogdzie. Obok tych 2 nieszczęśników są inne, które wyglądają dużo lepiej? Za mało wody na wiosnę?

z góry dzięki za info
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:51, 29 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Wiesz Basiu, chyba nasi faceci mają rację
Bardzo dziękuję i cieszę się, że klimat mojego ogrodu podoba się oj te siewki to zmora, nie wiem jak już walczyć...

judaszowiec
w naszym klimacie i kwiat i liście
na gołych konarach tylko w cieplejszych częściach świata

kielichowiec zaraz kwiaty otworzy

Irenko, a może to od odmiany zależy bo w Krakowie w botaniku pełno kwiatów zero liści i u mnie też były kwiaty, a dopiero jak teraz przekwita to liście są.
Przerwa na kawę... 07:38, 29 kwi 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
no nie będę zaprzeczać ) miło się na nie patrzy.

Hihi, z grzeczności nie zaprzecze, tak ?

Nie no, przepięknie jest ja chętnie bym sobie wyszła podelektować ogródkiem i tą ciszą od rana, ale siedzę na podłodze i kręcę korbką od zabawkowego parkingu transportując na górny poziom 20tego resoraka

To wymaga cytowania

Przerwa na kawę... 07:35, 29 kwi 2018

Do góry
Miłej niedzieli ogrodowej - słonecznie ma być! Lecę wasze piękności teraz pooglądać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies