Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 18:45, 29 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

troszkę pozmieniałam w planie ,mam nadzieję ,że Ewusia się nie pogniewa dostosowuję rośliny ,żebuy miałe szanse przetrwać słonicę psią
a bałaganem się nie przejmuj powolutku ogarniesz

No cos Ty, o co mam sie pogniewac Zreszta robisz prawie jak na planie, tylko buksow tam nie bylo Ty jestes na miejscu i plan musisz dopasowac do warunkow istniejacych Buksiki przytniesz ladnie kiedys i bedzie francja-elegancja
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:37, 29 mar 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Trzeba przyznać, że Ogrodowisko uzależnia. U mnie na parapecie prawie wiosna ( taka trochę oszukana)

Masz talent
Ogród z wilkiem zamkn. 18:37, 29 mar 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Ten bukszpan chyba jednak za duzy.

W tej rabacie tylko z runianka te dwa miejsca sa ok, a w miejscu tego trzeciego nie bedzie rabaty z hortkami? Czy zrobisz ta rabate tak jak na planie troche nizej? Wtedy ten kamien tez bylby ok.

Ewuś troszkę nazmieniałam w planie bardzo Cię przepraszam ,ale ze względu na psicę troszkę inaczej zrobiłam
tu dałam kulki po prawej stronie,a po lewej stronie śćieżki dam hortki .....jak myślisz ?

Nowocześnie z różAnką :D 18:33, 29 mar 2018

Do góry
Mała plantacja
Ogród z wilkiem zamkn. 18:30, 29 mar 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ja myślę, że mniejsza kulka na to miejsce by mogłabyc( przy wiekszym bukszpanie), albo ta ale w większej odległości. Zgrabniej by było, bo one się już teraz prawie stykają.
Zazdroszczę gliny, u mnie piach jak pieprz.

Ps. dzięki za machnięcie deszczem, pada dopiero teraz widać że mokro, bo do tej pory tylko leciutkie mżawki.

zmieniłam na mniejsze
u mnie w miarę ładnie ,troszkę postraszyło deszczem -tak ,żebym obiad zdążyła zrobić

mrokasia napisał(a)
Magda, bałaganem się nie przejmuj. Jak Cię to pocieszy to u mnie pod domem pełno kartonów, worów ze śmieciami poremontowymi i innego badziewia. Nie zdążyliśmy wszystkiego wywieźć na PSZOK . Muszę gdzieś to poupychać, żeby przy wejściu nie straszyło ale schować nie mam gdzie .

A co do przeszkód antypsicowych - nie pamiętam teraz jak masz tam w planie od Ewy ale może zamiast kamieni to te duże buksowe kule tam wsadzić? czy one mają zostać w tym żwirku tam gdzie są?

troszkę pozmieniałam w planie ,mam nadzieję ,że Ewusia się nie pogniewa dostosowuję rośliny ,żebuy miałe szanse przetrwać słonicę psią
a bałaganem się nie przejmuj powolutku ogarniesz
Ogród z wilkiem zamkn. 18:25, 29 mar 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
I tak dużo udało się zrobić jak na panujące warunki pogodowe.. ja o 6 rano wyglądałam za okno i bylo tylko mokro, po 7 już total biało i pada intensywnie...

właśnie widziałam u Ciebie śnieg ......masakra pogodowa ....u mnie było ładnie ,ale wietrznie

AnkaK napisał(a)
Super jest. A bałagan nie zając, nie ucieknie. Wiadomo, że najpierw musi być chaos
Jeżeli psina ścina drogę to koniecznie, niezależnie od efektu wizualnego coś tam wsadź/postaw. Szkoda nasadzeń - lepiej dostosować plan do potrzeb niż patrzeć na zniszczoną runiankę. Ewa na pewno dopowie co.

Ania ....dzięki
dałam kamienie ....uznałam ,że musi być tor przeszkód ,bo psica wyniszczy
i z boku dałam też buksy ,sugerując się warunkami ,jakie muszę stworzyć ze względu na niszczycielkę

Aurelllia napisał(a)
Fajnie działasz a mnie zasypało znowu....

dziękuję
oj....wstręciucha zima nie chce odejść .....
Dni Zieleni - Green Days - Nadarzyn/Warszawa 2018 18:25, 29 mar 2018

Do góry
Też taką kupiłam i dodatkowo Muehlenbeckię drobnokwiatową

Ogród z wilkiem zamkn. 18:19, 29 mar 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Widzę ,że obie będziemy miały rośliny na święta w garażu , czy tu już wszystko posadziłaś ? Ja na pewno nie dam rady więc będę musiała doglądać je kolejne dni. Pięknie będzie u Ciebie Madzia

Dorka
mam nadzieję ,że będzie lepiej po to to robię

a wszystko co wysadzone nadal stoi i jeszcze postoi ....trudno ...po Świętach zrobię porządek

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:09, 29 mar 2018

Do góry
Niesamowita ta pogoda dziś ...u nas pięknie. W ogrodzie posprzątane, więc czujemy wiosnę

Przedziwny Ogród 17:56, 29 mar 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 17:55, 29 mar 2018

Do góry
Tegoroczny stroik

Ogród do odnowy 17:50, 29 mar 2018

Do góry
te uszy najlepsze

Ogród do odnowy 17:40, 29 mar 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
rudości

Jaaaaa Cięęęę.....mega ujęcie
Ogródek Iwony II 17:32, 29 mar 2018

Do góry
Koniec narzekania. Pomidorki od kilku dni czekają na skiełkowanie. Trochę późno wysiałam, bo nie było decyzji, co zrobić z warzywniakiem...
Mój warzywniak, to zaledwie dwie rabaty - skrzynie i trzecia z truskawkami.
Zbyszek ma zamiar w sposób naturalny dostarczać sobie witaminę C. Ma zalecenia stosowania owoców aronii. No to posadziliśmy sadzonki od sąsiadki. Zanim będą nasze owocować, stołować się będziemy u sąsiadki
Zdecydowaliśmy się też na pomidory własne. Rok temu miałam koktailowe, teraz chcemy spróbować takich z folii...
Juz rok temu planowalismy postawić szklarenkę z poliwęglanu. Myślałam, ze uda się na wiosnę, wiem, ze się nie uda. Więc kupiliśmy tunel foliowy z all...
Wymierzyliśmy, że przy niewielkiej rewolucji zmieści się nam taki 2m x 3.5 m
W niedzielę poszliśmy na oględziny miejsca ...
Trzeba wysadzić róże - to te sadzone jesienią Boniki, które Zbyszek kupił przez pomyłkę. Zamiast posadzić żywopłot z buka przy kąciku wypoczynkowym, pójdą tam róże. A że nie pachną, dosadzę im lilie różowe
Trzeba też wysadzić klona, na jego miejsce pójdzie śliwka. Tyle wystarczy. A klon sunset red pójdzie na rabatę z miskantami i perovską. Ogród już się skórczył. Więc chyba to koniec planów sadzenia. Pozostanie mi jeszcze kilka trzcinników, nie jetem pewna, czy przed tunelem to dobre miejsce. I kilka babcinych liliowców, ale te zawsze można gdzieś upchnąć, może pójdą do donic ze skrzynek w tym roku, zanim im nie znajdę miejscówki... Może przed płotem posadzę przy bramie wjazdowej... Nie wiem...
Taki jest plan po rewolucji
Widok ogólny na całosć:

Widok na warzywniak

Ogród do odnowy 17:27, 29 mar 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
rudości

Jaką kitę ma mokrą bidulka U mnie też wiewiórek jest wiernym odbiorcą jedzonka dla ptaków
Ogród do odnowy 17:25, 29 mar 2018

Do góry
rudości

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:22, 29 mar 2018

Do góry
Hortki wlasnie pocielam i te lepsze grubsze patyki wetknelam w "lasku"
roboty tyle a pogoda do kitu. o i teraz jade wiec kolejne marcowe prace beda w kwietniu
na droge uszylam taka kosmetczke na lekarstwa

Ogród do odnowy 17:07, 29 mar 2018

Do góry
Chyba bliskość stolycy tak działa

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 17:01, 29 mar 2018

Do góry
Pozdrawiam wiosennie

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:00, 29 mar 2018

Do góry
wybaczcie nie polatam u was, nadrobię w wolnym czasie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies