U mnie kwitną już rododendrony i azalie. Wisteria piękna, ale... mogłaby mieć mniej liści w czasie kwitnienia. Zanim rozwiną się wszystkie pąki, liście wszystko zasłonią
Witam, mam problem z moimi tujami.
Po zimie bardzo marnie wyglądają, nie wiem czego to kwestia.
Wyczytałem, że może miały za mało wody przed zimą.
Ostatnio podlałem je dosyć obficie, ale nie wiem czy to pomoże.
Zamieszczam zdjęcia.
Bardzo proszę o pomoc.
Czy ktoś rozpoznaje jaki to gatunek? Trawa niezwykle ekspansywna, błyskawicznie porosła prawie całą skarpę, inne rośliny trzeba było eksmitować. Rozłogi tak gęste, że nie da się wbić szpadla, ręczne wyrywanie nic nie daje. Czekam na koparkę i wyrzucę razem z całą ziemią, innej możliwości nie widzę. Wrzucam zdjęcie jako ostrzeżenie i przestrogę przed zagadkowymi prezentami
Mija ponad tydzień od ostatniego postu, zrobiłem kolejne zdjęcia. Plamy na pewno się nie wyrównały, ale też chyba nie są gorsze (różnica w nasłonecznieniu też swoje robi. W takim razie wydrapywać wszystko to co jasne? To nie lepiej cały trawnik zaorać i założyć od nowa? Podobne plamy miałem w tym czasie, choć chyba trochę mniej żółte https://www.ogrodowisko.pl/watek/790-klopoty-problemy-z-trawnikiem?page=199
Obecny stan trawnika. Na drugim zdjęciu po prawej stronie jest fragment trawnika, który jest zielony a na większości zdjęcia ta żółta plama.
Zbliża mi się nawożenie i nie wiem czy nadal czekać i podlewać, no bo ile można czekać i liczyć aż się poprawi.
Jak tam dziewczyny? Co robicie w ten piękny dzień? Ja dziś zrobiłam wypad na starocie, ale przy okazji kupiłam też kilka kuklików i stewarcję. Taki jej kącik zaciszny znalazłam.