Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 22:47, 18 maj 2018

Kasya napisał(a)

Kasia, ty juz nic nie rob, tylko lez i czekaj

Hihi, leżenie nie w mojej naturze Ciąża jest już donoszona, mogę rodzić jakby coś Zresztą w szpitalu też z kolezanką z sąsiedniej sali łaziłyśmy po korytarzu w tą i spowrotem, bo spędzanie pół dnia w szpitalnym łóżku to katorga - wystarczyło nam 3x dziennie ktg po poł godziny wzwyż. Zresztą mnie dziwiło, że dziewczyny, którym z kolei starają się wywołać poród tak biernie czekają, zamiast kilometry robić po korytarzu

Ale nie martw się, ogrodowo się nie przemęczam - robię tylko zdjęcia póki co i wyrwałam parę chwastów na krzyż Może jutro gnojówką z mlecza podleję różyczki
Kasia_CS 22:59, 18 maj 2018

Makao_J napisał(a)
Piękne kwiatki. Zdrowiutkie. Miło się ogląda

Dzięki Aniu - na zdjęciach zdrowe, ale mają też swoje za uszami - już zauważyłam gdzieniegdzie skoczka, jeszcze kilka przypadków drążenia pędu przez bruzdownicę.. o mszycach nie wspominając. Ale i tak uwielbiam te roślinki, mimo, że wyagają trochę pracy
Kasia_CS 23:05, 18 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Różane krzewy pięknie uchwyciłaś na zdjęciu. Mi dzisiaj nic nie wychodziło. Louis przyginałaś wiosną? Kurczę, teraz sobie myślę, że ona na tej mojej pergoli by super wyglądała. Bo Giardina będzie jednak chyba za wielka.
Bardzo mi się podoba to ujęcie z jasną hostą. Ale czy tam masz piwonię w cieniu i ona tak ładnie kwitnie? Przyglądam się też Twojej Guacamole i nabieram wątpliwości co do swojej Możesz u mnie zerknąć?
Piwoniowe serduszko urocze
Pozdrawiam cieplutko!

Louisa przyginałam już w zeszłym sezonie, a co się dało to dogięłam w tym jeszcze Ładnie ktoś pokazywał LO rozpiętą na murze.. tylko kto? Żeby było smieszniej to dooiero co wczoraj komentowałam.. chyba KasiaWB, ale nie dam głowy. U mnie ta peonia pół dnia ma półcień i resztę łapie słońce, choć raczej nie jest zbyt mocne

A co do Guacamole, to sama nie mam pewności czy moja nią jest Ale idę sprawdzić hmmm, oglądam sobie zdjęcia tu i moja podobna - testem będzie to, czy będą białe kwiaty - chyba jednak rzadziej występują niż fioletowe, to będzie dobrs weryfikacja

Serduszko też mnie rozczuliło
Kasia_CS 23:08, 18 maj 2018

asiak napisał(a)
Piękne różyczki

Dzięki Asiu!!

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu, róża z szałwią bosko wygląda...

W sumie taki standardowy duet, ale nieprzerwanie mi się podoba i nie nudzi

anna_t napisał(a)
przepiękne zdjęcia..

Aniu, dziękować, cieszę się, że Ci przypadły do gustu :*

Anitka napisał(a)
Pięknie ci już różyczki kwitną. Potwierdzam, ta szałwia o którą pytasz to Caradonna.

No to super! Mam jeszcze jedną wysoką szałwię, ale bledsza jakaś i ciutkę niższa. Muszę sfocić, ale za głęboko ją miedzy krzewami róż posadziłam i ledwo ją widać

Zana napisał(a)
Też mi się widzi, że ta szałwia to Caradonna.

Kasia_CS 23:12, 18 maj 2018

Póki Małż kanapkuje na kanapie jeszcze wstawię zdjęcia z dziś

Powojnik Dzieci Warszawy (chyba) - piękne duże kwiaty w głębokim fiolecie

Dłoń na porównanie

Liatra fajnie się zbiera

Peonia Felix Crousse
Kasia_CS 23:17, 18 maj 2018

Jeszcze ujęcie z potworzastą kocimiętką, zza której nie widać Lavender Ice

No i tu zagwozka - mam 3 krzaczki LI, ale jeden wygląda jak dzikus - tylko jedna mała gałązka ma normalne listki (ta u dołu fotki), a reszta chyba wilki! Taka róża może być reklamowana czy raczej po prostu sobie radzić samodzielnie usuwając wilki?

Dla porównania sąsiedni krzaczek

Ascot w pąkach

Pastella

Ogólnie to cała różanka wymaga wypełniaczy, ale na razie nie mam na to czasu i możliwości
Kasia_CS 23:18, 18 maj 2018

A ta panienka - hosta miniatura się pospieszyła i już kwiatka wydała

Czekam na wysiew

Stokrotki wysadzone z doniczek na rabatę zupełnie inaczej się mają - w doniczkach mi umierały

LO
Kasia_CS 23:19, 18 maj 2018

Na dobranoc gwiazdki czyli Krzyśki

magiczne są w tej wersji
Kasia_CS 23:22, 18 maj 2018

Zagajanka napisał(a)
Kasiu, nie martw się brakiem pączków u Artemis - ona generalnie późno kwitnie. A jak była słaba sadzonka, to rzeczywiście potrzebuje trochę czasu by wydać kwiatki. Niektórzy rosomanes w ogóle w pierwszym roku po posadzeniu obrywają nowym różom pąki kwiatowe, by krzaczki lepiej się zakorzeniły, co mnie osobiście przyprawia o palpitację serca

Co do kocimiętki, która "połknęła" Ci kulki - zobacz może niższa odmianę Purple Haze zamiast przycinania tej zwykłej. U mnie ta niska rośnie na kolistej i jest całkiem fajna.

No troszkę mnie uspokoiłaś - choć fajnie jakby wydała choć kilka kwiatów, choćby później. Też sobie nie wyobrażam obrywania pąków - chyba, że chore, to co innego

Kocimiętka możliwe, że do mojej mamy powędruje, jeśli jej nie ogarnę i będzie udawać lawendę, której multum krzaczków straciła tej przedłużonej zimy z potopem na działce..
Kasia_CS 23:24, 18 maj 2018

Magleska napisał(a)
śliczne kadry Kasiu .....wyczytałam ,że nocka nie bardzo -ale jeden skurcz -to może tylko te przepowiadające sie zaczynaja ....
....a jak dziś ? dobrze się czujesz ?

Na razie cisza spokój - z wtorku na srode mialam przez 2h w nocy skurcze, ale też sobie poszły

Tak jak mówisz, zapewne przepowiadające.

A dziś łaziłam po tkmaxxie w poszukiwaniu kiecek na sesję plenerową, bo jeszcze chciałabym zdążyć się z brzuszkiem ładnie sfocić, zanim się rozpakuje - prawdopodobnie ostatnia okazja w życiu