U mnie odwrotnie więcej słonecznych miejsc niż cienistych ale troszkę już więcej tego cienia niż w poprzednich latach gdy drzewa były mniejsze. Najlepiej mieć w ogrodzie pół na pół słońce i cień wtedy ma się wszystko rośliny do cienia i na słońce Te dwie rabaty na zdj jeszcze trochę i się połączą razem
Dzięki za miłe słowa... Dawno mnie nie było ale w końcu skończyłem prace brukarskie (a zalamke już miałem bo kształt nietypowy i grubość 8cm ale dzięki Tacie daliśmy rade)...
Sylwia, dziękuję, bardzo mi się podoba
Przy tarasie zostawię rabatę, taras jest na wysokim parterze, więc to co będzie pod spodem chętnie czymś zasłonie.
To będzie wąski pasek, myślałam tam o laurowiśnie albo o jakiś wysokich kolumnowych trawach.
Pod płotem rosną stare duże tuje i zastanawiam się czy jak dosadne żywopłot z grabu czy Buka to z tukami dobrze się to zgra?
Ogrodnictwo mają tu za sport narodowy. I zaczęli dużo wczesniej niz my. Jezdzimy co roku zrobić przegląd sanochodu I odwiedzić nie-tesciow. Maja swoje lata I duzy ogród. I w tym roku wygladalo jakby czekali na nas wiec ogarniamy. Zywoploty, chwasty, maliny. Wycinanie przekwitlych bylin. Wyprodukowalam 2 m3 odpadow w 2 dni teraz zwiedzamy I do domu