Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

ElzbietaFranka 08:11, 10 sie 2024

Monika83 napisał(a)
Z dzisiejszego dnia.. Wzdłuż chodnika rozplenice Moudry sadzone rok temu w sierpniu z podziału 3 dużych kęp na 12szt mikro sadzonki.

Następna piękna fotka.
Masz nie zwykle elegancki ogród. W ogóle całe obejście, chodniki i rabaty.
Kordina 10:00, 10 sie 2024

Podzielam zdanie Eli - niezwykle elegancki
Monika83 09:56, 14 sie 2024

anabuko1 napisał(a)
WAW>
Ależ szpaler Anabelkowy.
Pięknie wyglądają.
Aż się chce do mojej 1 jeszcze jakaś dosadzić.
Ania dosadz koniecznie z 4 krzaki potem będzie fajny efekt jak się rozrosnąW mojej rabacie jest 6 krzaków,które się już zrosły razem, na zdj tego tak niewidać ale wiekość rabaty przekracza 4m..
Monika83 11:32, 14 sie 2024

Sylvatika napisał(a)
Sylwia ja tam uwielbiam każdy gatunek hortensji, każda znich ma swój urok. U anabelek nie przeszkadza mi że one się trochę pokładają, piętrami kładą się to wyglądają jak jedna wielka kopa
Monika83 11:33, 14 sie 2024

Kordina napisał(a)
Podzielam zdanie Eli - niezwykle elegancki
Bożenko dziękuje
Monika83 11:39, 14 sie 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Następna piękna fotka.
Masz nie zwykle elegancki ogród. W ogóle całe obejście, chodniki i rabaty.
Elu dziękuje Mam poprostu dobrze usytuowany dom, bo w tym miejscu ze zdj dwie rabaty łączące się razem mogę obejść z dwóch stron.I taki widok mam z okna.. Poprzedni właściciele dobrze przemyśleli w którym miejscu postawić dom..
ElzbietaFranka 12:31, 14 sie 2024

Monika83 napisał(a)
Elu dziękuje Mam poprostu dobrze usytuowany dom, bo w tym miejscu ze zdj dwie rabaty łączące się razem mogę obejść z dwóch stron.I taki widok mam z okna.. Poprzedni właściciele dobrze przemyśleli w którym miejscu postawić dom..

Widzisz kiedyś jeszcze myśleli, północ, wschód i o odległościach od drogi, granicy z sasiadem. Były większe działki i mieli gdzie usytuować.
Teraz działki po tysiąc metrów a nie raz i mniej i nazywa się to dom z ogródem.

Tydzień temu dowiedziałam się że mam nowego sąsiada. Sasiadko-wiedźma sprzedała 1000 M2 od mojej strony grunt (tam gdzie mam tuje i widok na brzozy tzw zapożyczony krajobraz). Nie powiem fajni młodzi ludzie, ale ta działka dla mnie mała.
Będą wycinać drzewa, będą się budować za rok, dwa lata.

Wracając do twojego gniazdka. Bardzo ładny teren i dobrze rozmieszczone rabatki. Wszystko przemyślane. To sama tak wymyślasz czy eM, rodzina pomaga. Do ogrodniczych jeździsz sama?;

Monika83 12:32, 14 sie 2024

Rozchodniki rozpoczynają kwitnienie..
Monika83 12:56, 14 sie 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Widzisz kiedyś jeszcze myśleli, północ, wschód i o odległościach od drogi, granicy z sasiadem. Były większe działki i mieli gdzie usytuować.
Teraz działki po tysiąc metrów a nie raz i mniej i nazywa się to dom z ogródem.

Tydzień temu dowiedziałam się że mam nowego sąsiada. Sasiadko-wiedźma sprzedała 1000 M2 od mojej strony grunt (tam gdzie mam tuje i widok na brzozy tzw zapożyczony krajobraz). Nie powiem fajni młodzi ludzie, ale ta działka dla mnie mała.
Będą wycinać drzewa, będą się budować za rok, dwa lata.

Wracając do twojego gniazdka. Bardzo ładny teren i dobrze rozmieszczone rabatki. Wszystko przemyślane. To sama tak wymyślasz czy eM, rodzina pomaga. Do ogrodniczych jeździsz sama?;

Elu masz rację kiedyś większość ludzi mieli swoje działki bardzo duże i jak kupowali to w hektarach anie do tysiąca metrów lub mniej. Moja siostra kupiła działkę 3lata temu na wsi bardzo malutka ta działka, ogrodu to napewno nie będzie miała bo nie ma miejsca, jedynie żywopłot z tuji i to tyle. Właściciel podzielił jedną wielką działkę na kilka malutkich i tak sprzedaje kawałeczki działki, za chiny bym tego nie kupiła. Czyli brzozy te za pożyczone u ciebie Elu zostaną ścięte? To jest już potwierdzone? U mnie w ogrodzie pracuje sama , mąż jest w tych tematach zielony może i dobrze bo niewiem jak bym to zniosła jak wchodził by mi w paradę, dzieci i nikt z rodziny też nie pomaga, raczej ja im pomagam u mamy w ogrodzie który jej pozostawiłamRozplanowanie rabat i sadzenie roślin i cięcia wszystko sama robię.Grzebię w ziemi przeszło już 20lat, do sklepów ogrodniczych też sama jeżdżę, czasem z córką lub z dwiema córkami...
Monika83 13:02, 14 sie 2024

Kwitną zefiranty i mieczyki bizantyjskie..