magnolia Rose Marie nadal kwitnie
polecam ją każdemu, choć bardzo droga
ona zaczyna od góry i tak powoli w dół schodzi
w tle rodki pod murem odpalają i powojniki na sosnach
magnolie parasolowate ciut chyba jednak pąki zmroziło, ale za rok gwarancja cudownego kwiecia, niestety kwiaty śmierdzą
Sunsation nadal kwitnie, to już też koło 3 tygodni
te kolumnowe długo kwitną
Teraz trochę gospodarczo Porzeczkę czarną, której dałam ostatnią szansę i z niej skorzystała oraz agrest, aronię i borówki, posadzone mam między kwiatami na rabatach. Fajnie się komponują
Jeśli dobrze pamiętam, kupiłaś go Alu
W górę mus patrzeć, to wszystko wysoko.
Serdeczności posyłam
i kwitnie Rubens na sośnie
on jest jaśniejszy, wolę Elizabeth i Malyeen
już wiem, że nie tylko ślimaki...zżarły jeżówki
a Leoś hakonki skraca
jakaś umęczona jestem po wczorajszym dniu, 8,5 godziny w podróży, starzeję się, bo gorzej to znoszę
ale wrażenia miałam odlotowe a tu kolejny zaczyna
jeśli dobrze pamiętam, koło 20 posadziłam, rosną i kwitną różnie, w zależności od miejsca, jedno wiem, patelnia im służy
Azalie Thekla są pierwszą wiosnę w moim ogrodzie, sadziłam je zeszłej jesieni i miałam obawy, czy kolor nie będzie zbyt intensywny. Nie jest Są piękne. Jeśli Zana tu ajrzy, te zdjęcia są specjalnie dla Niej, bo pamiętam, że czekała
Proszę przygotować się na większą ilość zdjęć Wczoraj po południu, zachwycona moim ukochanym koronkowym cieniem brzóz, w desperacji chwyciłam aparat mojego najstarszego syna, który obecnie ma zamiar zostać operatorem kamery i namiętnie zaczęłam opstrykiwać ogród w czasie naszej popołudniowej kawki. Za efekty nie odpowiadm. Ale co tam, wrzucę dla potomności
Eluś, chyba u nas będzie Hiszpania
Dziękuję serdecznie, umiesz na duchu podnieść. Szał jest, nawet my zachwyceni
ciężko na focie pokazać, ale tamaryszki, paulownia, kalina i powojnik robią wrażenie, no i te zapachy
to wszystko ogromne, w realu przepiękne
co rok się dziwię, skąd u mnie tyle roślin, zapomina się, co się ma
ja też mam dużo do sadzenia
zapomniałam o daliach, upchałam w domku ogrodnika, a one wyszły
wczoraj byliśmy blisko Ciebie, ale czasu mało, to nawet nie myślałam o wpraszaniu się
W kąciku za świerkami reanimujemy araukarię przesadzoną od Mojej mamy, Jej przemarzała co roku, tu powinna mieć ciepło
koronę mocno ograniczyłam bo korzeni niewiele