Trawa wschodzi powyżej 12, a nocą jest 1- 0 więc co się dziwić, po prostu za wcześnie na sianie. Trzeba dostosować termin do warunków pogodowych, bo nasiona prze;leżą i albo je wiatr wywieje, albo ptaki wydziobią albo ulewa zrobi z nich wałki i spłyną w rabaty. Taki jest scenariusz za wczesnego siania. Może też byc nieźle i trawa wzejdzie z dużym opóźnieniem, ale ta trawa jest kiepska, raz kupiłam i koniec.
Nie zasłaniać się brzydkimi płotami tylko zielenią, choćby równymi jak mur najtańszymi Smaragdami Nie znoszę tych płotów, kosztują kasę, a lepiej za te pieniądze kupić rosliny.
Irenko, najbardziej urzekły mnie berberysy z różowymi tulipanami oraz genialne są Twoje tulipany pełne pomarańczowe. Ogólne wrażenie obłędne i jeszcze w dodatku zdjęcia coraz lepsze Szczególnie brązowe turzyce z tulipanami
Przychodzę z rewizytą...widzę, że ostro bierzesz się do zmain....tak sobie prześledziłam Twój wątek i zastanawiam się, czy w rogu na najwyższej półce nie przydałoby się jakieś drzewo.....morze buk?, albo klon Drummondii....potem przed nim można dać krzewy ( kaliny, jaśminowce, derenie, albo śliwy Nigra- wtedy buk o złotych liściach)....popatrz na realizację ogrodów Gardenarium.
Pozdrawiam