Zima, pada śnieg i ostro wieje.
Okryłam znów balie z tulipanami.
Barbula w szklarni wypuściła pączki, mam nadzieję, że jej te nadchodzące mrozy nie zabiją. Nie mam z nią doświadczenia, kupiłam jesienią w okazyjnej cenie.
Fotki z godziny 14
oczko
różanki kawałek
Studnia i nieprzycięte jeszcze powojniki.
forsycja ( z dedykacją dla Ewy-Andy )
Chcę inaczej wytyczyć rabaty(te zaznaczone cienką linią) przy murku ,grillu i świerkach ,może jakoś połączyć je, wytyczając tylko ścieżki z trawy .Pod świerkami w cieniu chcę zrobić na stałe tzw. placyk biesiadny okrągły z kostki granitowej ok.3m.kw. pod stół. ma być on prawie na przeciwko zejścia z tarasu.(zaznaczę na niebiesko) Kostkę już mam i chłopaki jak tylko będzie na plusie chcą się brać za układanie -wtedy już nie przesunę o cm. placu, dlatego chcę coś na szybko sensownego zaplanować
Myślałam nad taką ścieżką (z trawy zwykłej) od drzwi ogr. i po obu jej stronach kwiaty,może jakieś miniaturowe róże okrywowe długo kwitnące z trawkami powiewającymi nad nimi, a może z samych traw np. molinia ,bo chyba na obwódki bukszpanowe to za mało miejsca?tylko ja na razie na trawkach mało się znam.
Nie napisałam, że na mapce 1cm(czyli 2krateczki)=1m w rzeczywistości.
Witajcie, jestem tu nowa i przepraszam za niedociągnięcia. Wiosną planuje stworzyć rabate przy ogrodzeniu. Myślę żeby zrobić tam szpaler z hortensji bukierowej, chciałabym coś nie za wysokiego, może Bobo. Co o tym myślicie? A może jakiś inny pomysł. Strona zachodnia słońce po południu.
Poniżej foto z okna kuchennego. Mam nadzieję że uda się wstawić.
Bobo od ulicy będzie za niska, bo jej tłem będzie ażurowy płot. Kurz i brud z ulicy i każdy będzie zaglądał. Tło powinno być wyższe dla tej hortensji a anie sama hortensja.