Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 23:05, 06 sty 2016

Do góry
Taka grubsza dzianinka. Ale wydaje mi się że materiał mógłby być jeszcze nieco grubszy, sztywniejszy.
W Gąszczu u Tess 22:53, 06 sty 2016

Do góry
Tłumaczę

https://www.pinterest.com/pin/421227371377536803/

Tylko ja na ręce wycięłam jajowate kółka, nie takie linijki. Ale może takie też są dobre - nie wiem, nie robiłam.
W Gąszczu u Tess 22:19, 06 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)

Nie Kasiu - to łatwizna. Bez wykroju, bez jednego nawet szwu.

To tłumacz co i jak
Działka wkoło Lubczyka :) 22:16, 06 sty 2016

Do góry
kitek81 napisał(a)

dziękuję i wzajemnie
na ten rok chcemy zrobić salon i barierki do balkonu i tarasu na górze, oraz na ganek, a także dokończyć wejście, tzn może jakieś cegiełki, aaa i fundament musimy zamaskować a ze spraw ogrodowych, to posadzić własne ukorzenione tujki na miejscu już przygotowanym i porozsadzać roślinki z przechowalnika a na resztę to zobaczymy, na ile fundusze pozwolą, w pierwszej kolejności muszę odchwaścić wszystko, bo przez tą pogodę chwasty ładnie porosły i kory muszę dosypać, bo chyba za mało dałam i teraz chwasty wyłażą! na froncie gdzie było więcej nasypane mniej wychodzą, praktycznie wcale
a Ty co planujesz?

Piękne plany. Pozazdrościć. Ale odchwaszczanie? To u Ciebie mrozu nie ma? Bo u mnie też wykiełkowały chwasty, ale zmarzły.
W Gąszczu u Tess 22:08, 06 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Ojej... To Juz wyższa szkoła jazdy

Nie Kasiu - to łatwizna. Bez wykroju, bez jednego nawet szwu.
W Gąszczu u Tess 22:03, 06 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Niezłe obozowisko!!! hehehe

Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni Codziennie na to patrzę, więc śmieję się z tego bałaganu codziennie

nawigatorka napisał(a)
Powaznie byly do gory nogami.zreszta nie tylko ja tak pisalam.ale postaram sie pic mniej

wierzę, że były, bo to się już w przeszłości zdarzało - to coś w systemie. Ale staraj się, staraj
Sylvana napisał(a)
Jak zobaczyłam Twoje "obozowisko" to już wiem napewno, że moja marna agrowłóknina nic nie da i wszystko mam pewnie zmrożone
Do następnego roku też będę zbierać co się da

O, a niby dlaczego masz pewność, że agrowłóknina to za mało? Może to ja przesadziłam z okryciem? Okrycia zbieraj, nigdy nie wiadomo, kiedy będą potrzebne. Tę zimę zapowiadali łagodną, a tu mrozy do -20 stopni...

Kasya napisał(a)
Tessiu, wpedzasz wszystkich w kompleksy
a moje roslinki zazdroszczą twoim

No, to teraz wpędziłaś mnie w zakłopotanie... Nie było to moim zamiarem, słowo daję.
Zazdreoszczą? To po coś im wygadała?
W Gąszczu u Tess 21:54, 06 sty 2016

Do góry
Shemsi napisał(a)
Żeby się nie stresować, że jedyne, co zrobiłam przed mrozami, to okopczykowanie róż, patrzę sobie na to dzieło i myślę sobie, że jak będę miała wolną chwilę (hihihi) to muszę się nauczyć takie szyć

Natomiast, jeśli mi roślinki wymrozi, to będę przychodzić do Ciebie oglądać, jak powinien wyglądać ogród. Bardzo mnie wzrusza Twoja troska

A mnie wzruszyły Twoje ciepłe słowa Bądźmy dobrej myśli, że roślinki dzielnie stawiły odpór mrozom.

Mogę Cię nauczyć, jak się szyje spódnicę z koła/ i półkola, to łatwe. Tylko rzeczywiście - kiedy miałabyś je uszyć przy swoich dwóch budrysach?
Najnowsze moje "dzieło". Też bardzo proste.

I z paskiem.
Właścicielka wdzianka jeszcze nie ma wprawy w upinaniu, to pierwsze przymierzenie
Szałwie czy lawendy? 21:44, 06 sty 2016

Do góry
Świetna ta altana.
Podrzucisz na pw linka do paleniska?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:55, 06 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)

"Ciocia dobra rada"? Daje rady, których sama stosować nie zamierza?

Tess, dużo takich ludzi wokół nas wszystkich...
Ogródek podwórkowy 20:02, 05 sty 2016

Do góry
I ja doczłapałam
Placyk z tych podłużnych płyt (listew) przerośniętych fajny jest. Tylko nie wiem, czy to byłaby jednak dośc równa powierzchnia. Zupełnie nie znam tego rozwiązania.

Ale chcesz zrobić i okrągły placyk i listwy po przeciwnej stronie? Czy tylko jedno z nich?
Bo okrągły placyk w miejscu wskazanym przez Danusię też fajny. To Ci pomogłam, nie?

Jedno jest dla mnie pewne - placyk wypoczynkowy, niezależnie od rodzaju utwardzenia powinien być w miejscu wskazanym przez Danusię.

Zieleń przed kamienicą - trudna sprawa 18:46, 05 sty 2016

Do góry
sqlim napisał(a)

Teren jest raczej zacieniony.

Dywan z bluszczu już mi się podoba

Dywan z bluszczu wygląda tak:

http://zimozielonyogrod.blogspot.com/2012/06/bluszcz-pospolity-hedera-helix-2.html

A w dywanie bluszczowym mogłyby - to tu, to tam - rosnąć paprocie, bergenie i hosty.

O tak: http://212.180.250.182/zakladanie-ogrodu/pomysly-na-ogrod/aranzacja-ogrodu-ogrod-w-stylu-angielskim,23_2008.html

Zaletą takiej aranżacji:

- wykonanie łatwe i tanie (to nie są drogie rośliny),
- bluszcz, jak juz się rozgości, szybko zakryje brzydkie miejsca,
- łatwe i prawie bezkosztowe w utrzymaniu.
Typografia ogrodu 18:29, 05 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Szmatki z metką fajne bardzo. To takie kocykopodkladki?

Moje corki uzywaly ich jako przytulanki do spania a metki wiadomo do "ciumkania" najlepsze
W Gąszczu u Tess 17:27, 05 sty 2016

Do góry
Żeby się nie stresować, że jedyne, co zrobiłam przed mrozami, to okopczykowanie róż, patrzę sobie na to dzieło i myślę sobie, że jak będę miała wolną chwilę (hihihi) to muszę się nauczyć takie szyć
Tess napisał(a)

Moja też była zachwycona kręceniem Mam zdjęcie spódniczki na Kasi, ale nie mogę pokazać. Pokażę więc bez modelki Zdjęcia słabe, bo z telefonu.

na wieszaku

Natomiast, jeśli mi roślinki wymrozi, to będę przychodzić do Ciebie oglądać, jak powinien wyglądać ogród. Bardzo mnie wzrusza Twoja troska
Zieleń przed kamienicą - trudna sprawa 17:18, 05 sty 2016

Do góry
O matko! Uwielbiam Gdańsk, ale jak widać - nie znam go wcale. Tak zanidbany? A czyj jest to teren : spółdzielni czy miasta? Bo zacząć to chyba trzeba od nawierzchni uliczki - dojazdu.
Zieleń przed kamienicą - trudna sprawa 17:08, 05 sty 2016

Do góry
Nie napisałeś z jakiego miasta jesteś, ale wiele miast i gmin wprowadziło tzw. Budzet partycypacyjny. Czyli wydziela jakąś pulę środków, o których przeznaczeniu mogą decydować mieszkańcy. Sprawdź, może w Twoim mieście już takie rozwiązanie przyjęto.

Slusznie piszesz że trawnik to zle rozwiązanie. Wymaga duży pracy by był ładny, a jak będzie byle jaki nikt go nie będzie szanował.
Można rozważyć dywan z bluszczu ale najpierw napisz, czy tam jest cień czy słonecznie.
Fajna inicjatywa
Typografia ogrodu 16:55, 05 sty 2016

Do góry
Szmatki z metką fajne bardzo. To takie kocykopodkladki?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:00, 05 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
O nasionach nie pogadam, bo nie sieję to się nie znam.
Ale szycie mnie zaintrygowało, więc podrzucam link do tkanin, choć nie ma tu aż tak ładnych, jak te które pokazałaś.
http://sklep.textilmar.pl/dzianina-dresowa-wzorzysta-c-433.html
i tu
http://sklep.textilmar.pl/dzianiny-wzorzyste-dzianina-bawelniana-skullface-blueazure-p-9915.html

merci tesiu
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:45, 05 sty 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Co mogłam to zabezpieczyłam, ale jak zajrzałam do Tess, to mi wszystko opadło....śmieszne te moje opatulki
Zabrakło mi agro dla wilczomlecza i wygląda jak bida...reszty narazie nie widać....ale wyobraźnia podpowiada, że jest podobnie
ja też jak patrzę po innych watkach jak to pieknie wszystko przygotowane do zimy - to normalnie mogłabym się schować pod ten śnieg co u mnie spadł, może i u mnie też kiedyś tak będzie - takie podglądanie innych też mobilizuje i nas, więc przyszłym roku trzeba bedzie się poprawić
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:41, 05 sty 2016

Do góry
Co mogłam to zabezpieczyłam, ale jak zajrzałam do Tess, to mi wszystko opadło....śmieszne te moje opatulki
Zabrakło mi agro dla wilczomlecza i wygląda jak bida...reszty narazie nie widać....ale wyobraźnia podpowiada, że jest podobnie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:44, 05 sty 2016

Do góry
Masz śnieg? Super!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies