Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Tess 22:16, 06 sty 2016

kitek81 napisał(a)

dziękuję i wzajemnie
na ten rok chcemy zrobić salon i barierki do balkonu i tarasu na górze, oraz na ganek, a także dokończyć wejście, tzn może jakieś cegiełki, aaa i fundament musimy zamaskować a ze spraw ogrodowych, to posadzić własne ukorzenione tujki na miejscu już przygotowanym i porozsadzać roślinki z przechowalnika a na resztę to zobaczymy, na ile fundusze pozwolą, w pierwszej kolejności muszę odchwaścić wszystko, bo przez tą pogodę chwasty ładnie porosły i kory muszę dosypać, bo chyba za mało dałam i teraz chwasty wyłażą! na froncie gdzie było więcej nasypane mniej wychodzą, praktycznie wcale
a Ty co planujesz?

Piękne plany. Pozazdrościć. Ale odchwaszczanie? To u Ciebie mrozu nie ma? Bo u mnie też wykiełkowały chwasty, ale zmarzły.
anabuko1 08:00, 07 sty 2016

Zimowy ogród też ma swój urok
Ale zauważyłam,że tam gdzie są trawy, to może ładniej wygląda..
No cóż u mnie jeszcze dużo nasadzeń. Eksperymentów w nowym.Ale trawy już będą
kitek81 12:44, 07 sty 2016

Agatek napisał(a)

Ja niestety mieszkam w bloku a ogródek daleko i domek letniskowy też
mam utrudnione prace przez te kilometry i domowe i ogrodowe

Pamiętam, że Ty musisz dojechać do ogrodu, ale swietnie jesteś zorganizowana i wzorowo wywiązujesz się z zamierzonych planów. Jestem pewna, że i w tym sezonie uda Ci się wszystko zrobić
kitek81 12:46, 07 sty 2016

Tess napisał(a)

Piękne plany. Pozazdrościć. Ale odchwaszczanie? To u Ciebie mrozu nie ma? Bo u mnie też wykiełkowały chwasty, ale zmarzły.

Kochana, wcześniej nie było, to chwasty sobie "ładnie"rosły, ale te obecne mrozy pewnie się z nimi rozprawiły żal mi ich nie jest
kitek81 12:48, 07 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
Zimowy ogród też ma swój urok
Ale zauważyłam,że tam gdzie są trawy, to może ładniej wygląda..
No cóż u mnie jeszcze dużo nasadzeń. Eksperymentów w nowym.Ale trawy już będą

No trawki faktycznie dodają uroku i lekkości ogrodowi. Ja też mam zamiar dosadzić jeszcze pare odmian traw, bo widzę, że warto i przechodnie też chwalą
Agatek 14:19, 07 sty 2016

kitek81 napisał(a)

Pamiętam, że Ty musisz dojechać do ogrodu, ale swietnie jesteś zorganizowana i wzorowo wywiązujesz się z zamierzonych planów. Jestem pewna, że i w tym sezonie uda Ci się wszystko zrobić

ooo ależ obrosłam w piórka
udało mi się coś porobić, ale też nie dużo bo skupiliśmy się na domku a nie na ogrodzie
może w tym roku jednak uda się jakoś zagospodarować chociaż jedna rabatę a jak nie to i tak trzeba ją przygotować, pozbawić trawy i chwastów i dbać aby nic nie rosło na niej do czasu nasadzeń
kitek81 18:36, 07 sty 2016

Agatek napisał(a)

ooo ależ obrosłam w piórka
udało mi się coś porobić, ale też nie dużo bo skupiliśmy się na domku a nie na ogrodzie
może w tym roku jednak uda się jakoś zagospodarować chociaż jedna rabatę a jak nie to i tak trzeba ją przygotować, pozbawić trawy i chwastów i dbać aby nic nie rosło na niej do czasu nasadzeń

Widzisz, ja mam ogród pod nosem, a i tak często moje prace wyglądają tak samo, jak Ty piszesz! Nasz ogród i dom tworzymy już od 3 lat i końca jeszcze nie widać
kitek81 18:38, 07 sty 2016

Dzisiaj trochę sypnęło

Szkoda, że ciemno, to słabo widać!
Mala_Mi 09:01, 08 sty 2016

Może te białe i do mnie dojdzie.. pierzynka potrzebna ogrodowi
Milka 13:53, 08 sty 2016

Mnóstwo planów, na pewno sporo zrealizujesz rok zapowiada się ciekawie i jak czytam, mróz wykończył chwasty, a pierzynka otuliła ogród