Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:20, 12 lip 2016

Do góry
Evergold na pewno nim jest. Rozplenica fajna sadzonka
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:01, 12 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rozplenica na pewno.. ale jaka??? Sam diabeł ich nie odróżni w realu, a co dopiero na fotach .. wygląda jak Hameln. To wypasiona sadzonka... olbrzym.. udało Ci się zrobić dobry zakup

nie wiem jak cenowo ....płacilam po 15 zl
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:51, 12 lip 2016

Do góry
Rozplenica na pewno.. ale jaka??? Sam diabeł ich nie odróżni w realu, a co dopiero na fotach .. wygląda jak Hameln. To wypasiona sadzonka... olbrzym.. udało Ci się zrobić dobry zakup
Ogród Mirelli 18:46, 12 lip 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Mirelko u mnie carrexy też coś kiepsko się czują, podlewam je, daję jedzonko a one takie marne, że wcale ich nie widać
chyba zima je wyeliminuje na całego
zmarzła mi też rozplenica moudry, liliowce i kosaćce

Podjęłam decyzję, że jak tym razem padną to już ich nie wymieniam na nowe egzemplarze, szkoda mi czasu na taką zabawę
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:28, 12 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Basiu, masz piękny warzywnik.
U mnie jednak zielsko przylazło ze wszystkich stron. Idę zaraz dalej pielić.

Zrobiłam ci przegląd moich trawek. Tych, co przeżyły zimę. Większość miskantów, które sadziłam w zeszłym roku nie przezimowała niestety.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=269
Zapraszam. Jak co, to się pytaj. Odpowiem wieczorkiem. lecę z zielskiem walczyć

Dziekuję bylam ,widzialam....

może ktoś zidentyfikuje,czy mnie nie oszukali

dziś kupilam ,podobno(nie jestem pewna bo bez etykiet)
rozplenica Hameln

i turzycę Evergold

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:20, 11 lip 2016

Do góry
Zresztą wszystkie trawki u Ciebie są ekspansywne, a ja się cieszę jak coś 5-10cm przyrośnie ha,ha dlatego sobie pospacerowałam z przyjemnością. Fajnie że dałaś dużo fotek. Moja rozplenica nazywa się kosmata, ale podobno trudno ma z zimowaniem.
Blaski i cienie nowego życia 19:45, 11 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

czy to rozplenica, Ulcia ?

Tak rozplenica Pennisetum villosum, czyli rozplenica kosmata, ale podobno u nas nie zimuje
Blaski i cienie nowego życia 19:31, 11 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Co to za trawka, ma fajne kłoski??
I super, ze nowe nabytki i wypad w towarzystwie

Irenko, to rozplenica Pennisetum villosum ona chyba szybciej kwitną niż inne albo w szkółce była pędzona. Inne były dopiero w fazie rozrostu. Te kłoski za ujęły za serce od pierwszego wejrzenia

Róża potworna leży na ognisku do spalenia

A nowe róże to będzie kolejna miłość
Blaski i cienie nowego życia 18:30, 11 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
A dzisiaj nieoczekiwanie znajomi mnie wyciągnęli do szkółki i kupiłam trawy do róż jestem happy

ale z rabaty uchylę tylko końcowy kawałek, reszta do wykończenia żeby można pokazać

czy to rozplenica, Ulcia ?
Ogród Mirelli 12:52, 11 lip 2016

Do góry
Mirelko u mnie carrexy też coś kiepsko się czują, podlewam je, daję jedzonko a one takie marne, że wcale ich nie widać
chyba zima je wyeliminuje na całego
zmarzła mi też rozplenica moudry, liliowce i kosaćce
Podmiejski ogródek 15:53, 10 lip 2016

Do góry
Witajcie,

Długo mnie nie było, bo życie mnie pochłonęło, a do tego strasznie długo czekałam na dostawę roślin. W końcu przyszły, tutaj dowód:

a i tak nie wszystko na zdjęciu widać
Niestety, przy kompletowaniu trochę się pogubili, więc teraz będę musiała się wykłocić o brakujący towar.

Tymczasem przymierzyłam rośliny na świerkową:

Widzę, że na zdjęciach niewiele widać. Będę je musiała dokładniej poopisywać, ale to dopiero w poniedziałek.
Między stopniami widać macierzankę, potem wrzosy przeplatane rozplenicą, potem trzy azalie i sosna pomiędzy nimi, potem nasz stary, biedny rodek, który ciężko przeżył przesadzanie, a przed nim trzy kiścienie "makijaż" i dwa świerki białe "glauca", a przy bukszpanie - orszelina.

o rany, jakie beznadziejne zdjęcia! idę zrobić kolejne, a Wy poradzcie, czy wrzosy sadzić co 40 cm czy gęściej, i czy rozplenica nie zgubi się w tych wrzosach
Moja "przyziemna" :) pasja 09:01, 10 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pinterestowa rabata anabelkowo-rozplenicowa- znakomita!,

I pisz mit u szybko Twoj sposob na lawendę ! Moja masakra piłą teksańską....

Trawka to rozplenica, zakodowałam
Ślicznie jest
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 09 lip 2016

Do góry
W ogrodzie zaczynają dominować trawy.
Proso rózgowate

Trzcinniki, rozplenica i imperata

Miskant Gracilismus

Rozplenica

Na Łowieckiej 23:35, 07 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
pięknie się prezentuje rozplenica, moja do wymiany bo przerosła chwastami, muszę poszukać w sklepach
ale zdjęć u Ciebie dalej brak

Moja ciągle przerasta chwastami a ja z uporm maniaka je wyrywam od zeszłego roku W tym, do zacnego grona niechcianej zieleniny dołączyły jeszcze setki werben, które wyrastają z samego środka rozplenic. Werbena jest cudna ale dlaczego wysiewa się właśnie w takich miejscach?
Fotki będą, obiecuję. Za tydzień wracam na stałe
Na Łowieckiej 23:27, 07 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale u Ciebie piękna i gęsta rozplenica. Szok
U mnie przezimowała też jedyna jaką miałam ale nie jest taka gęsta jak Twoja. Zobaczymy w przyszłym roku.

A ile lat ma ta Twoja? Moja w drugim roku tez była o wiele mniejsza. W kolejnym sezonie przerosła moje oczekiwania i to dosłownie. Rozchodników prawie nie widać. Nawet nawozu jej nie sypię, bo strach pomyśleć co by było
Na Łowieckiej 23:24, 07 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ilonka obserwując Wasze trawkowe poczynania muszę posiać u siebie bo kiepsko po zimie bardzo...strat dużo.

Stipę uwielbiam muszę poszukać nasion w sklepach.

Kochana, proszę na mnie się nie wzoruj bo mi wychodzi tylko rozplenica. Inne trawy mnie chyba nie lubią
Mirkowy ogród (początki) 23:02, 07 lip 2016

Do góry
Nie wiem co z moją stipą się dzieje ale bardzo słabo mi rośnie nie wiem czy zakwitnie i będę miała nasionka.

Rozplenica Hameln po zeszłorocznym dzieleniu na cztery zimę przetrwały dwie.Jakieś liściory w.nich wyrosły może ktoś wie co one za jedne
Mirkowy ogród (początki) 22:31, 07 lip 2016

Do góry
Rozplenica kwitnie a z drugiej mi coś pałki zjadło i chyba nie zakwitną już .Szkoda.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:29, 07 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ciekawy ten cosmopolitan
Będę obserwować u Ciebie jak rośnie bo potrzebuje właśnie coś wyższego niż gra cel.

Kupiłam go ze względu na wielkośc i kolor liści, chciałam jasne, bo dołem będzie bordowa rozplenica i potem molinia, takie 3 pietra traw. Mam nadzieję, ze mnie nie rozczaruje. Gracki ubiegłoroczne super mam w tym roku
Ogrodowy song 08:08, 07 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Jeżówka śliczna, ale rozplenica Magesti wymiata Czy ona zimuje?

Muszę Mirki podpytać w temacie trawy...ale myślę, że raczej nie. Jak będziesz chciała, to zbiorę nasionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies