Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:37, 12 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatka fajny pomysł na wkopanie basenu tylko co zrobisz z tą stertą ziemi??? może do skrzyń w warzywniku
a Lowa lubi pływać? bo może się okazać, że będzie się kąpał częściej niż Wy

Miałam wcześniej Wigora, on by skoczył do basenu...Lowa bardziej powśinoga

Sylwia na razie to marzenie ściętej głowy, chyba Justyna mi podpowiedziała, obsadzenie wgłębnika irgą Dammera, to na ten czas bardzo dobry pomysł
na razie oponka, basen, uratowana łatkami, filtr z trudem ruszył, rury wymienione, będzie pływanie, pluskanie, basen już 12 letni

tak też fajnie....
https://www.e-ogrod.com.pl/pl/p/Basen-aluminiowy-KRULLAND-OKRAGLY-CENY-ZESTAWOW-OD-KWOTY-/133
Agania 22:39, 12 lip 2016

Właśnie u mnie deszczyk

Taras...kwitnie biała petunia, pelargonia różyczkowa z C. Everillo

Agania 23:04, 12 lip 2016

Dzisiaj walczyłam z kretowiskami, dzięki Toszcze i za jej prawidziwie dobrą radą i sposobem na utrzymnie trawnika bez kopców:

Toszka dziękuję

Przed

po

dobry sposób jest tutaj
Toszka napisał(a)

fotorelacje

a dokładniej tu ostatni post na samym dole
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4492-fotorelacje-pielegnacja-roslin?page=7
Agania 23:17, 12 lip 2016

Moje trawkowe, jeśli znasz gatunek, podpisz nazwę
Czy to najpopularniejsze proso?

moja ulubiona mgiełkowo ażurowa

a czy to może być proso?

ta sama pod opaską domu

Agania 23:19, 12 lip 2016

Kostrzwy niebieskie i Krzysztofy
Agania 23:20, 12 lip 2016

Carex Everillo

z molinią variegata
Toszka 23:22, 12 lip 2016

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogłam cię uszczęśliwić
Nabierzesz takiej wprawy w wypłukiwaniu ziemi spomiędzy trawy, że sama zobaczysz, że śladu nie ma. Polecam delikatnie wzruszyć grabkami ziemię naokoło, by wypłukać ją spomiędzy trawy, tak by trawa mogła wstać.

Z mojego doświadczenia w użyciu tego sposobu kret odpuścił to miejsce na dłuższy czas. Czego i tobie życzę
Agania 23:23, 12 lip 2016

Młoda Obiedka szerokolistna, od Mariusza

z lasu

Agania 23:33, 12 lip 2016

Toszka napisał(a)
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogłam cię uszczęśliwić
Nabierzesz takiej wprawy w wypłukiwaniu ziemi spomiędzy trawy, że sama zobaczysz, że śladu nie ma. Polecam delikatnie wzruszyć grabkami ziemię naokoło, by wypłukać ją spomiędzy trawy, tak by trawa mogła wstać.

Z mojego doświadczenia w użyciu tego sposobu kret odpuścił to miejsce na dłuższy czas. Czego i tobie życzę

Tosiu ten kawałek zajął mi godzinę, ale wiesz mi, satysfakcję mam nieuleczalną Męczyło mnie to każdego roku, nawet nie wiesz jak eM mnie kochał za to, że taczkami musiał wywozić ziemię z kopców, wiosną i jesienią, latem nawet nie było, za przeciekającym basenem zrobiła się krecia komunikacja.

pokazuję dalej trawki...Carexy...zielona i Ice Dance

Rozplenica Hameln i miskant Rot Silber

Turzyca palmowa, ładna wczesną wiosną, jak kwitnie mniej
Toszka 23:36, 12 lip 2016

Everillo posadź w osłoniętym zacisznym miejscu. On bardzo ładnie przyrasta.
Ważne by w drugiej połowie marca wykopać, poczyścić, podzielić i posadzić. W tym roku zgapiłam się z tym terminem i jakiś grzyb go zaczął zabijać. Z pozoru wyglądało to jak wygniwanie. W ostatniej chwili uratowałam. Fajnie czuje się pod lisciastymi drzewami lub krzakami mając kilka godzin słońca.