Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Agania 08:52, 13 lip 2016

Milka napisał(a)
2 hakonki po 2 latach

Muszę zacytować, taki widok, nawet w ogrodach botanicznych to rzadkość...moja po 5 latach ma kilka ździebełek.
Agania 09:03, 13 lip 2016

Milka napisał(a)

Rozwary bujnie kwitną, ogród pełen bogactwa, jak ja lubię oglądać i zachwycam się każdym zdjęciem, o Suzanka kwitnie
09:10, 13 lip 2016
Agania napisał(a)

Muszę zacytować, taki widok, nawet w ogrodach botanicznych to rzadkość...moja po 5 latach ma kilka ździebełek.

Agatko twoja jest gigantyczna moja ma 3 lata i 2 badylki ....ja mysle ze opróch wilgotnego stanowiska ona potrzebuje sporo nawozu ...albo zyzna glebe?

Irenka po 2 latach ma takie co u mnie chyba za 100 lat nie urosna ...tak słabo moje ida ...w tym roku jak sie nie zbiorą to juz przestane sie z nimi zadawac!
Agania 09:34, 13 lip 2016

eee_taam napisał(a)

Agatko twoja jest gigantyczna moja ma 3 lata i 2 badylki ....ja mysle ze opróch wilgotnego stanowiska ona potrzebuje sporo nawozu ...albo zyzna glebe?

Irenka po 2 latach ma takie co u mnie chyba za 100 lat nie urosna ...tak słabo moje ida ...w tym roku jak sie nie zbiorą to juz przestane sie z nimi zadawac!

Mam pociechę, że molinie i rozplenice mi rosną...a u Irenki wszystkie motylki i trawy szaleją urodą

Irenko pokarzesz mi twój tatarak Ogon, masz go tylko nie znalazłam?
Iwk4 10:11, 13 lip 2016

Irenko, cudowny ogród stworzyliście. Fakt, że sporo roślin, sporo kasy i jeszcze taki mikroklimat wytworzył się dla roślin. Elaty ci zazdroszczę i hakone też. Śliczne są. Mam na liście chciejstw. Hakone z jeżówkami super wyglądają.
Pomysł z wiaderkiem skopiuję. Przy piaszczystych ziemiach to dobra metoda.
jolanka 11:27, 13 lip 2016

Trawy wyglądają super. Az trudno uwierzyć, że mają 2-3 lata
Tak to można a nie czekanie, czekanie, czekanie
Kasik 11:49, 13 lip 2016

Przepraszam CZy to jest fototapeta?

Cóż za klimat? Piękne zdjęcie.

Kasik 11:54, 13 lip 2016

U nas robota posuwa się małymi kroczkami, ale zawsze coś. Jak czytam wpadłaś w ogród od nowa, znów Ci się chce? Bo ja jakbym nie musiała, to bym chyba nie wylazła. Ale wielkość i ilość tych chwastów mnie przeraża.

Ogród masz bajkowy. To Ci już mówiłam. Cokolwiek by się tam nie nasiało niepotrzebnego On sam się broni. Jak dojdzie biel hortek będzie jeszcze piękniej. Jeśli może być piękniej

ewakatowice 11:58, 13 lip 2016

Dajesz pod Hakone kompost czy inne złoto, ze tak Ci pieknie rosną ?
Jakoś szczególnie je traktujesz czy to samo Ci wychodzi dobra kobieto ?
Buzi
Milka 14:26, 13 lip 2016

PAWEŁ
jakie tam kompleksy, jak masz pięknie u siebie
u mnie też różnie jest, sa miejsca lepsze i gorsze, ale tych ostatnich już coraz mniej
cedry szybko rosną i sa bezproblemowe, polecam i pozdrawiam
KASYA
Kasiu, tylko lub aż 24a; na samym początku sadziliśmy drzewa, badylki, nasadziliśmy około 300, jak to zaczęło rosnąć, jak zaciemniać, zaczęliśmy wycinkę i tak co rok redukowaliśmy, potem znowu i znowu
ale mini lasek mam, lubię po nim łazić ostatnio coraz więcej jakiś grzybów, nie wiem czy jadalne
GOBASIA
jest taki mini lasek, ale był las
AGNIESZKA-MA
cieszę się, że zdążyły dotrzeć na czas; musisz je posiać i oznaczyć sobie
EWA777
wyobraź sobie, że moja też w sobotę Aga wpada w gości i przywozi mi 3 różowe anabelki trawy kochają wilgoć, zwłaszcza Elaty i miskanty.
ULA
przez czysty przypadek tak wyszło, ale podoba mi się; wczoraj latałam w deszczu i przesadzałam siewki jeżówek, część nawet kwitnących, teraz musze pilnować wilgotności aby nie padło; doszłam do wniosku, że tam też fajnie pasują moje margaretki, będę zabierać z innego miejsca i dam na tę rabatę;
tu widać je, najpierw są limonkowe, potem bieleją

doczytałam, że ta rozplenica jest jednoroczna, czyli u mnie odpada, ale cudna jest.
U ciebie ruszą, podejrzewam, że tylko ciut czasu im potrzeba
jeżówka Hot Papaja jest śliczna i na dodatek pachnie
po deszczu mi leżą, muszę opalikować
widać w tle misternie rozciągane Rubensy....mam z tym zabawy

ścieżka do lasu