Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 08:52, 25 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moja mała Holandia

1

ach och cudnie jak dużo jak to musi na żywo pięknie wyglądać!!!! Nawet pod kolor zjeżdżalni
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:43, 25 kwi 2018

Do góry
Kasia mam, która najładniejsza ? ciężko powiedzieć chyba w tym wypadku jestem zwolennikiem wersji haremowej

Magical Moonlight

z czasem bieleje
Ogród z łezką II 08:43, 25 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Kasiu tu siewki kosmosu
patrz, tak wyglądają
no to mam znowu plewienie, tysiące ich

potem usnę zdjęcia

Jak ostatnio swoją zieleninę w rejonie zeszłorocznych kosmosów widziałam, to jeszcze nie było tak rozgałęzione...zobaczę teraz. Nie usuwaj, będę miała z czym porównać. Sama nie wiem co tam się wysiało...może być, że chwaściory

Nie plew wszystkiego, parę zostaw, może wdepnę po nie przy okazji
Kiedyś będzie tu ogród 08:31, 25 kwi 2018

Do góry
Pachnie, pięknie pachnie...

Kiedyś będzie tu ogród 08:31, 25 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
pokaz piwonie, tak samo wyglada jak moja ?

Bardzo proszę

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:22, 25 kwi 2018

Do góry
Ewa targi niestety najsłabsze jak do tej pory. Głównie zależało mi na hortensjach. Tak myślałam, że jak przyjadą dziewczyny to będzie rewolucja na rabacie. Nie sądziłam , że będę drzewka wykopywać Pogoda sprzyja, więc ukorzenią się na nowo.

Dzisiaj deszczowo na Żuławach.
Kilka zdjęć bratków na poprawę zostawiam.

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:14, 25 kwi 2018

Do góry
Klonik

Makolagwa

Zona ma gust. Kawalek scietej lawendy do gniazdka

Nasz mrowkojad

Gniazdko skonczone. Teraz trzeba jaja wygrzac
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:10, 25 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Widok jaki mam siedząc przy biurku czytając O

I na ten spektakl czekam...

No to w dobrym miejscu masz to biurko postawione. Śliczne tulipany u ciebie widzę. Potwierdzam te w cieniu są ładniejsze i później zakwitają, ale dużej cieszyć będą oko.
Zawciągi bardzo lubię, miałam u siebie takie obwódki w nich zrobione. Niestety opuchlaki też polubiły i dwa mi zostały
I tak jak Basia pisze, co jakiś czas trzeba je odmłodzić. Po przekwitnięciu ścinać, bo zakwitają ponownie.
Ogród pod lasem 08:09, 25 kwi 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Iza coraz pięknej i piękniej się u Ciebie robi.
U mnie Carex Remota zamówiona, a dziś kupiony powojnik Villa de Lyon . Bardzo się z tego cieszę.
Czy na zdjęciu masz nowe iglaki? To chyba jakieś sosny. Jaka odmiana? Szukam ładnych miniaturowych iglaków na rabatę frontową ,gdzie chcę posadzić 3 szt.

a co to za trawka u stóp tulipanów ? poproszę o nazwę.
Dwa ogrody 08:09, 25 kwi 2018

Do góry
podejrzałam pomyłkę zamiast Thalii, może być ładny, nie jest bardzo żółty, raczej jasno kremowy

tulipany wieczorem, miłego dnia zaglądającym
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:08, 25 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ogród coraz piękniejszy i bardziej kolorowy. Fotki możesz robić cały dzień tyle masz różnych rzeczy nasadzone. Donice z floksami - bomba. A kwitnących drzewek ile - nie zliczę.

Mam pytanie co to za roślina na cytowanych zdjęciach? Wygląda na kalinę, ale nie wiem.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:07, 25 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czyli to jest normalny wygląd turzyc o tej porze roku? Dobrze wiedzieć, bo myślałam, że moje jakieś wyjątkowo chorowite

A skoro o turzycach mowa: nikt (oprócz Toszki, jak mi dawała Sliver Sceptre) nie mówił, że one okropne odrosty dają! W zeszłym roku sadzone pojedyncze sztuki - w tym mam już całe poletka nowych sadzonek! A co będzie dalej?
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:05, 25 kwi 2018

Do góry
Kul tluszczowych nie daje sie latem. Bo sie psuja szybko. Latem to np. tylko platki owsiane nasaczone w oleju, sypane malymi ilosciami (u mnie szpaki za nimi szaleja) ziarna slonecznika i inne nasionka. Najlepiej sypane na ziemie u mnie karmnik malo odwiedzany, za to na ziemi tlok
Wiosna piekna mam nadzieje, ze mroz nie przyjdzie, bo mieszkam na 600 m.p.p.m i tu do srodka maja moze snieg spasc. Juz dawno tak pieknie nie przezimowaly hortensje. Teraz mnostwo kwiatow kwitnie. Super jest.
Hortensje, prawie wszystkie wygladaja tak.Pomimo -18 stopni i dlugiego mrozu bez sniegu. Zaczynam wyrzucac te, ktore nie zimuja ladnie. Za 2-3 lata zostana tylko te odmiany, ktore sa nie do zdarcia.

Taras w tym roku w koncu zostanie otoczony murem oporowym z kamieni paskowych.

Ogolnie szykuje sie w koncu duzo zmian. Wzielam sie po 6 latach eksperymentowania z roslinami za stworzenie z tego jakiejs calosci. W tym czasie duzo roslin rozloslo sie i moge je dzielic, wiec mam mniejsze koszta ale to bylo u mnie koniecznoscia, bo klimat surowy i musialam najpierw posprawdzac co tu przetrwa a co mi sie podoba Powstanie bialo niebieska rabata i ogolnie w tym klimacie chce inne uporzadkowac. Hakonechloa juz podzielona na 10 sadzonek i rozsadzona. Bedzie sie dziac

Jeden z nowych nabytkow. Bodziszek

Dzewka owocowe zakwitly.
Dwa ogrody 08:05, 25 kwi 2018

Do góry
zakwitła kamasja, zdecydowanie zbyt wcześnie

ładne

Dwa ogrody 07:59, 25 kwi 2018

Do góry
powojnik

i kolejny pączkuje

tiarelki

zadarniacze

Dwa ogrody 07:56, 25 kwi 2018

Do góry
różności z poranka
wschodzi aminek w ziołach

sabińska dla Magnolii

patyki hortkowe

odnalazła się rutewka, jest na właściwym miejscu
Zakręcony ogród 07:51, 25 kwi 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)

Hortensje a pod nimi żurawki .
dzięki . Podglądnęłam w międzyczasie u Ciebie . Jak tak wczoraj raz jeszcze obejrzałam ta rabatę to być może nie będzie aż tak wielkiego problemu z jej zagospodarowaniem. Jest mniejsza niż myślałam - przez jej nierównomierny kształt więc w niektórych miejsach wystarczy ,że trawkę jakąś posadzę. Najgorzej będzie w najszerszym miejscu. Tu muszę coś większego, zimozielonego dać.Taki jest zamysł i ciekawe ile będzie miał wspólnego z rzeczywistością

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 07:47, 25 kwi 2018

Do góry
Jeszcze takie...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 07:46, 25 kwi 2018

Do góry
Znalazłam takie zdjęcie...
jak latałam z aparatem którejś niedzieli to moja młodsza córka też ze swoim aparatem za mną... ukradkiem ją uchwyciłam przy pracy...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:28, 25 kwi 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Agatko, niesamowite te niebieskie mebelki, ale róże by im się przydały w pobliżu. Boski zakątek.
Jarmuż skiełkuje za dwa dni. Rety, ja jeszcze nie wysiałam, nie wyrabiam.

Mebelki juz maja towarzystwo różane, a jakże...tylko trochę czasu porzeba, żeby mi zakwitły
Ziarenek pilnuję

Jarmuż za dwa dni tak szybciutko, to dzisiaj już powinny wykiełkować

i papryczka

buź
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies