Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:12, 13 mar 2018

Do góry
Hej dziewczyny Strasznie nieczasowa jestem i wydaje mi się,że będzie coraz gorzej.
Spróbuję jednak wpadać ,tak często jak się da

Kasiek - w tym sezonie szykuję się na spektakularne występy SOUVENIR DU DOCTEUR JAMAIN

W ubiegłym sezonie wypuściła długie pędy,wyglądają na zdrowe,nie przemarzły.
Teraz je lekko przygnę,żeby zrobiły się girlandy.
Ma je 3szt.każda na innym stanowisku.
Ta która rośnie na pełnym słonku ma kwiaty bordowe, te od strony wschodniej mają kwiaty w odcieniu wpadającym w fiolet.
To południowa strona

A to ze strony wschodniej

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:09, 13 mar 2018

Do góry
Odpadnie trochę koszenia dojdzie plewienie

pierwsze oczko

i ostatnie

Kolejne w trakcie powstawania
Hamak powieszony, odganiam te chłody co mają nadejść
Hirutkowy raj:)) 22:07, 13 mar 2018

Do góry
Krysiu, nie napiszę tak ładnie jak Bogdzia, ale zdrówka życzę równie mocno
i do kompletu zostawiam czerwoną
Rododendronowy ogród II. 21:59, 13 mar 2018

Do góry
Bożenko, samych radości i zdrówka Pozwolisz, że zostawię dla Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:59, 13 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale biało! U nas wczoraj tylko wiało i deszcz padał.
Ciekawość mnie zżera, która spośród wielu wersji nowych rabat weszła do realizacji
Kuchnia - wielka sprawa, też bym w swojej coś pozmieniała ale jeszcze trochę muszę poczekać Ile lat ma Twoja dotychczasowa?
A teraz co remontujesz?

Edytko Kuchnia ma już prawie 14 lat ... najwyższy czas na zmiany ... a wcześniej remontowaliśmy sypialnię i pokoje dzieci ... trochę tego było a i tak jeszcze sporo do zrobienia zostalo wiesz różne dodatki i takie tam ... głównie Ikea na celowniku jest ostatnio

A plan? ... jest taki
Żywopłotki cisowe. 21:58, 13 mar 2018

Do góry
To są 3 szt całoroczne 14 cm, będą wisiały.

Purple Mayesty siałam w ubiegłym tygodniu.

A tu jedna z jeżówek też na wierzchu.

Dwa ogrody 21:55, 13 mar 2018

Do góry
Ewo, dzięki, że wspomagasz nasionami Chyba zacznę zbierać w tym sezonie większe ilości
Aminek jeszcze obiecany wyślę, nasion ożanki mam też wolne trzy torebeczki. Mak różowy również jeszcze mam.
Nasiona dalii wysiałam na próbę, miała być ciemna. Na razie jest zielona, czy powtórzy cechy rośliny matecznej, nie wiadomo. Wzeszło pięć sztuk, bo i chyba tyle dokładnie było nasion. Mam różne dalie o ciemnych liściach. Której nasiona zebrałam, kto to wie
Reszta dalii w karpach. Te świeżo zakupione myślę trzeba sprawdzać i jak zaczną kiełkować, wysadzać do doniczek. Te kopane niech lepiej jeszcze śpią

Liście ciemierników w dużej masie chyba jednak osłaniają. Wycięłam te, których było mało i ewidentnie zmarzły, leżały plackiem. W drugim miejscu liści jest dużo, częściowo podmarznięte, ale podniosły się i pąków trzeba szukać jeszcze pod nimi. Więc teoretycznie powinny chronić.
Miedzianem też opryskam, podobnie jak piwonie i resztę bylin.

takie coś zostawiam

Ogrodowe kreacje 21:52, 13 mar 2018

Do góry
Nic nie przebije Zojki w szlafroku, ale zobaczcie jaką okazałą kępę przebiśniegów mam hahahaha
Żywopłotki cisowe. 21:49, 13 mar 2018

Do góry
jaja dekupage do rozdania.

Zrobiłam obwódkę kropeczek wokół wzorku z lakieru do paznokci, nie wiem czy widać.

i malutkie wzór z serwatki.

Podwórkowa rehabilitacja 21:49, 13 mar 2018

Do góry
Dziś takie oto jajka zrobiłam
Historyjka obrazkowa.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 13 mar 2018

Do góry
Kochani Miło mi że zaglądacie do mnie mimo, że ja bywam tutaj rzadko ... przepraszam ale mam ostatnio tyle spraw na głowie, że na forum nie starcza już czasu ... nawet brakuje mi go żeby zajrzeć i podczytać co słychać u Was ... u mnie remont kuchni w toku tzn kłucie, gipsowanie, życie w kurzu i z kuchnią w pralni ... Jednak w całym tym zamieszaniu miniony week-end upłynął mi na intensywnej pracy w ogrodzie ...

Pod nóż poszła sesleria, trzcinniki, stipa, amazon mist, hakone, jeżówki, rozchodniki, werbena oraz graby. Reszta czeka aż minie zapowiadane ochłodzenie
Żywopłotki cisowe. 21:38, 13 mar 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Ale piękne kolory dalii kupiłaś. Już widzę te kwitnące łany.
Filipinkę też nabyłam
Haniu wiosna idzie i już nic tego nie odwróci. Dziś widziałam parę kluczy gęsi i żurawie już do mnie przyleciały.
Dzisiaj zrobiłam jeszcze parę jajek akrylowych i chowam swój kramik do jesieni.
Teraz czas na ogród.
Buziaki

Asiu słoneczko mamy teraz a te mrozy przeszkadzają z wyjściem do ogrodu.
Pokaż co jeszcze zrobiłaś!

Też mam zwinąć swoje warsztaty.

Raz robię jajka, w między czasie kończę bombki, ale już spakowałam do pudełek.

Jajka czekają na umycie okna w kuchni i zawisną.

akrylowe bombki od środka malowane, w pudle jesienią dodam zawieszki.

dyski ze styropianu, próbuję co jak wygląda.

szyszki

Tu wnusia jeszcze zrobię ją w większych bombkach.

Dwa ogrody 21:29, 13 mar 2018

Do góry
Mirkaka - ciemierniki jak widać, zaczęły się zbierać. Teraz chłody je wstrzymają nieco. Niemniej przykryję je jeszcze raz. W ubiegłym roku część nie wyglądała za ciekawie. Nałożę na każdą kępkę większą doniczkę, potem całość przykryje włókniną. Doniczki po to, by nie uszkodzić kwiatów.
Reszta cebulowych musi przetrwać. Krokusy powinny dać radę, sporo mam tych późnych.
Dwa czosnki tak ok. 10 cm przetrwały poprzednie mrozy, to co im taki przymrozek
Ando, wiosną lubię każdy kolor, poprzedni sezon

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:24, 13 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

takie jeszcze dokupiłam bo wychodzi 1,30 za sztukę

I ja też, tylko kolorki trochę inne. , a do tego jeszcze bratki. Stęskniona kolorów jestem.
Kwiaty we włosach 21:20, 13 mar 2018

Do góry
Ja mam takie hortensje, zobacz czy teraz można je obciąć

Rododendronowy ogród II. 21:14, 13 mar 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A te nie kwitną później od białych? U mnie białe troszkę zmaltretowane a te jeszcze w głębokich pąkach, głębszych niż u Ciebie.

Ile lat ma Twoja 'Diana'? To ona? Jak Ci kwitnie co roku?

Te ciemne ciemierniki na ogół późniejsze od białych ale w tym roku zima dosc długo ciepła była to bardzo wczesnie miały pąki a potem przyszedł mróz i pomroził, najgorsze ze znów ma byc zimno u mnie nawet -13 zapowiadaja. Przebisniegi tez pomrożone tak wyglądaja.

Diana ma trzy lata ale jest mała bo wcale nie rośnie za to co rok kwitnie.
Dwa ogrody 21:10, 13 mar 2018

Do góry
Joasiu, przebiśniegów zawsze wypatruję i czekam na nie Kwitną teraz w najlepsze.
anabuko Aniu, ciepło było, to wszystko ruszyło, krokusy fiolecikowe już kwitną na dobre, ale wracam późno i zdjęć brak, a pogodą lepiej nie denerwować się na zapas.
Kasya, nasionka aminka i do gruntu można, rośnie jak koper, raz lepiej, raz gorzej Kieszenie pełne nasion, bajka, byle nie pomieszane
Ula, po nasionka ożanki udałam się do ogrodu, na szczęście jeszcze znalazłam nie wycięte, proszę adresik
Mała Mi - dobrze czytać to, co piszesz, gębula mi się do Ciebie sama śmieje niewykluczone, że coś nowego będzie
Jankosiu, a to nie piszesz nic nowego z tym podczytywaniem Wystarczy popatrzeć na liczbę wyświetleń, chociaż akurat nigdy nie zwracałam na to uwagi. Zakładając wątek godzimy się na obecność w sieci a dalej to już sama najlepiej wiesz Sorry za wywołanie do tablicy, ale uwielbiam Cię czytać tu i tam
Ożankę wyślę Ci oczywiście.
Wydaje mi się, że każdy ogrodnik zbiera nasionka w mniej lub bardziej cywilizowany sposób i w takiż sam sposób je przechowuje. Gorzej, jak te upragnione rozsypią się w torebce, bo akurat opakowanie przedziurawiły nożyczki lub śrubokręcik albo gwoździk. Wytrząsam potem toto z notesów, portfelików i innych przydasi, których w dużej czy małej torbie w magiczny sposób mieści się mnóstwo. Najlepiej jest, gdy otwierasz zapomnianą szufladkę kredensu, a tam.. nasionka, których wiosną szukałaś w każdym kącie; szufladkę z biżu, a tam.. nasionka

Dla Was niebieskości, przesadziłam je jesienią w nowe miejsca, mają na dziś po kilka cm, będę jak nic okrywać gdy przyjdzie mróz

Sezon 2017 u Hanusi 21:09, 13 mar 2018

Do góry
Moje (Twoje) nie takie piękne jak Edy ale Ci wkleje.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:57, 13 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Nasze krokuski na przedszkolnym tarasie wlasnie rozkwitly. Taka wielka kepka ich juz jest ciekawa jestem kiedy moje sie tak rozrosna

Zastanawiałam się czy to tegoroczne ale widzę ze tak , piękne.
Ogród, mydło i powidło. 20:46, 13 mar 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Róża Flamentaz jest pięknością, na M.Jolante czekam u Ciebie...jak tam dereń kousa, moja Venus cała w pąkach

Aganiu ale bym chciała zobaczyć kwitnąca Iolanthe z niezmrożonymi kwiatami - kilka dni ciepełka i zaczęła łuski z pąków zrzucać - zobaczymy .
Mam derenia kwiecistego a właściwie już 3 najstarszy jest zsypany pąkami

Venus będę podziwiała u Ciebie

rozajerycha napisał(a)
Cześć Katel .
Nie wiem gdzie szukać wątku spotkaniowego ,ale dziękuję za powiadomienie.
Jak możesz to napisz u mnie kiedy,gdzie o której.Nie wiem czy będę mogła ,ale się postaram.
Pozdrawiam Cię
martek

Mogłam od razu wstawić linka ale pewnie jeszcze zdążysz doczytać
spotkanie Lubdom 2018

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies