Zakładam że moje wypociny wzbudzą niejeden uśmiech (Przynajmniej w przypadku jeśli ktoś tu zajrzy

) bo programy graficzne i ja mamy do siebie niezwykle daleko ale co tam, wrzucę...
Ta zielona du...., znaczy się to zielone w kształcie tyłka wypiętego na sąsiadów to trawnik. Żółta rabata. Brązowe punkty to drzewa na tle niskiego żywopłotu cisowego.Ale może lepiej zrobić tam dereniowy szpaler i pojedyńcze drzewo? Miałyby stworzyć parawan zasłaniający widok na taras. Na szaro ewentualne ścieżki prowadzące na tył ogrodu.
Trójkąt z tyłu do zagospodarowania w zależności od tego ile mi tam w rzeczywistości zostanie miejsca. Być może póki co przeniesiemy tam plac zabaw. Zanim rośliny urosną plac może się okazać zbędny bo dzieci mają już 5 i ponad 6 lat. Zjeżdżalnia i piaskownica pójdą wkrótce w odstawkę. Zostanie trampolina, huśtawka...Na pewno potrzebne jest miejsce na basen. Jeśli uda nam się kupić ziemię o którą się staramy to z pewnością tam powstanie jakaś "baza" - domek na drzewie.
To na czym mi zależy w tym sezonie to wyznaczenie rabat i posadzenie roślin na wspomniany wyżej parawan.