Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 07:40, 13 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Oj tam, oj tam
Też mam niektóre takie rozczochrańce Sadziłam w zeszłym roku One całkiem fajnie się wyrównują
Bardzo ładnie sprzątasz
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:21, 13 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekny Atlas ptakow ja az tylu nie mam

...uDany ogród 06:37, 13 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Pięknie.... Już sobie wyobrażam miny gapiów przechodzących lub przejeżdżąjacych koło Twojego ogrodu. Zbierają szczękę z asfaltu???

Dziękuję!
Akurat tego miejsca nie widać z ulicy, to nasz kąt biesiadny odizolowany od gapiów
Mur odgrodzi nas od sąsiadów i będziemy tam mieli swój azyl.
Co fakt to fakt, ludzie się dziwią, że z tych zarośli do których byli przyzwyczajeni wyłania się ucywilizowany ogród. Jednak do takiego stanu jaki mnie satysfakcjonuje jeszcze daleka droga
Z podwórka muszą zniknąć wszystkie materiały budowlane, wiem że są potrzebne ale nie lubię takich ozdobników na widoku...
To widać z ulicy

W oflisowym ogrodzie 00:15, 13 mar 2018

Do góry
kamila66 napisał(a)

Iwonko kupiłam dwie róże pnące jedna z nich to Rosarium druga czerwono-biała to NN.

I trzy okrywowe, niestety także NN, kobieta polecała je nawet dla samych liści mówiła, że to jest najpiękniejsza róża w jej ogrodzie, podobno nie wypuszcza długich batów

Widziałam ładne połączenie Rosarium z Eden rose, której nie mam, musiałabym ją zamówić. No ale jak tak jedną zamawiać bez sensu. W tamtym roku miałam pomyłkę, zamówiłam Augsta Luisa przysłali mi inną, więc tę też bym wzięła, zastanawiam się jeszcze nad drugą Pashminą.

ja z NN 2 mam niezłe - jedna z Biedronki pomyłka - miała być pnąca a jest piękna herbaciana niepnąca. Uwielbiam ją. Reszta została oddana w dobre ręce. Ciekawa jestem tych okrywowych - będę je u ciebie podglądać.
Sezon 2017 u Hanusi 23:44, 12 mar 2018

Do góry
u mnie też leje leje i leje ...ciszę się że byłaś u siebie i mogłaś pocieszyć oczka pewnie już niedługo powstawiasz swoje skarby i będziemy podziwiać i piękne zeszłoroczne buziolki Hanusia

Tu ma być ogród :) 23:18, 12 mar 2018

Do góry
Przedpłocie po cięciu

sesleria jesienna

Tu ma być ogród :) 23:16, 12 mar 2018

Do góry
Wczoraj już sie pszczółki uwijały na krokusach.

Mirkowy ogród (początki) 23:12, 12 mar 2018

Do góry
Zobaczcie jaką niespodziankę mi sąsiad zostawił w stawiku.
Emuś dziś przeprowadził śledztwo no i sąsiad się przyznał że śmieci że swojej budowy u mnie wywalił(mam nie ogrodzone). Wiecie jak się tłumaczył że nie wiedział że tam to jeszcze nasza działka i że przecież nie dużo wywalił.
Jutro kontrola. Ech ludziska.

Pod bosymi stopami 22:44, 12 mar 2018

Do góry
Zakładam że moje wypociny wzbudzą niejeden uśmiech (Przynajmniej w przypadku jeśli ktoś tu zajrzy ) bo programy graficzne i ja mamy do siebie niezwykle daleko ale co tam, wrzucę...

Ta zielona du...., znaczy się to zielone w kształcie tyłka wypiętego na sąsiadów to trawnik. Żółta rabata. Brązowe punkty to drzewa na tle niskiego żywopłotu cisowego.Ale może lepiej zrobić tam dereniowy szpaler i pojedyńcze drzewo? Miałyby stworzyć parawan zasłaniający widok na taras. Na szaro ewentualne ścieżki prowadzące na tył ogrodu.
Trójkąt z tyłu do zagospodarowania w zależności od tego ile mi tam w rzeczywistości zostanie miejsca. Być może póki co przeniesiemy tam plac zabaw. Zanim rośliny urosną plac może się okazać zbędny bo dzieci mają już 5 i ponad 6 lat. Zjeżdżalnia i piaskownica pójdą wkrótce w odstawkę. Zostanie trampolina, huśtawka...Na pewno potrzebne jest miejsce na basen. Jeśli uda nam się kupić ziemię o którą się staramy to z pewnością tam powstanie jakaś "baza" - domek na drzewie.
To na czym mi zależy w tym sezonie to wyznaczenie rabat i posadzenie roślin na wspomniany wyżej parawan.

Za drzwiami do ogrodu... 22:24, 12 mar 2018

Do góry

Piękna ozdoba ogrodu. Bardzo elegancka
...uDany ogród 22:23, 12 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Weź to wszystko załaduj i przenieś się w moje strony. Teraz jesteś tak daleko...

Kochana w dobie internetu wszystko jest blisko
Tu jest mój Raj!
Twoje strony uwielbiam wakacyjnie

W tym sezonie dokończymy mur i założymy trawnik tam gdzie jest postument z zegarem słonecznym, on też musi być umocowany. Ciekawa jestem jak pod koniec sezonu będzie wyglądał ten kąt?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:04, 12 mar 2018

Do góry

wierzby hakuro już świecą

W oflisowym ogrodzie 22:03, 12 mar 2018

Do góry
Jak jesteśmy przy temacie róż, zastanawia mnie Aphrodite. Zupełnie inaczej wygląda jak na fiszce
Miejski ogród w wersji mini 22:01, 12 mar 2018

Do góry
Dzisiaj pierwszy dzień kiedy w ogrodzie nie mam śniegu. Ogólnie wszystko wygląda dobrze, tylko jeżówki połamane leżały na ziemi. W ruch więc poszedł sekator. Ponieważ jeszcze mrozy zapowiadają nie odważyłam się tknąć innych roślin.

...uDany ogród 22:00, 12 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Jakie słodkie ma pysio. U mnie chyba by się nie uchował, bo zagłaskałabym go....
Powiedz mężowi ze jest bardzo zdolny
Bez zieleni tez jest pięknie....

To mój słodki misio, właśnie śpi pod moją kołdrą
Ja nie wyobrażam sobie nie kudłatego psa, to chyba taki substytut pluszaka.
M dziękuje!
Właśnie dlatego lubię architekturę ogrodową. Ona powoduje, że zimą ogród nie jest nagi. Dla mnie budowle z cegły są idealne, bo wnoszą ciepło i ładnie kontrastują z zimozielonymi. Do tego stary beton i jak dla mnie jest cudnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:59, 12 mar 2018

Do góry

Ogrodowe szaleństwo ... 21:52, 12 mar 2018

Do góry
gąszcz z 2016

i ta sama perspektywa z przed kilku dni

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:49, 12 mar 2018

Do góry
Fascynują mnie chmury

i jeszcze takie
...uDany ogród 21:42, 12 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

I dla takich miejsc warto żyć.... Ach te mebelki....

Aguś bardzo lubię ten zakątek, wszystko do wykończenia ale jak się zazieleni to będzie pięknie
Mebelki z ręki mojego M

Kudłatek przed fryzjerem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies