Beatka -wiem,wiem ,czytałam,że tak może się dziać ale no cóż ...uciachałam bo nie wytrzymałabym z nimi
U mnie w półkolu też rosną brabanty tylko były kupione małe ,jednakowej wielkości i ciachałam oczywiście i jak się znam to od góry pewnie też je cięłam , może i wolno ale urosły w górę też....
Dobrze,że jesteście,dzięki Wam przychylniej będę patrzeć na swój żywopłot
Nie rób z ostrokrzewu tej spirali, bo ostrokrzew gubi liście w środku, nie będzie ładny jako spirala. Owoce powstają na egz. żeńskich, kup męskie i problem z głowy.
Nie da się pogodzić ładnego trawnika i psów, ciągła naprawa. Za to da się pogodzić wychodzenie z psami na zewnątrz na spacery - wtedy to dopiero będą szczęśliwe
Nauczenie ich że ogród to nie psia ubikacja, tylko też teren dla ludzi A może przede wszystkim?
Kompozycje na tarasie powinny być ładne cały rok w zasadzie, posadzenie traw które późno puszczają pozbawi dekoracji na wiosnę, bo trawy w sumie dopiero od czerwca będzie widać.
Witam,
chciałbym wysadzić na swoim balkonie do pojemników trawy ozdobne. Wszyscy wokół na balkonach maja tuje szmaragd, a ja chciałbym czegoś innego, odmiany na balkonie. Dlatego pomyślałem o trawach. Niestety balkon jest narożnikowy północno-wschodni, więc słońce na balkonie operuje od rana do ok godz.10.00-11.00 oraz późnym popołudniem praktycznie do zachodu słońca. Czy w takich warunkach jest możliwe uprawianie któregoś gatunku traw. Dodam że chciałbym aby trawa rosła do wysokości ok 1,5 metra. Dziękuję za poradę i pozdrawiam
Wobec tego Danusiu przesyłam telepatycznie pozytywne fluidy w stronę Komorowa.
Bądź dobrej myśli i utrzymuj pogodę ducha.
Spokojnie czekamy na Ciebie w Twoim wątku.
Buźka.