Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

kitek81 22:57, 11 kwi 2015

tujki ładnie wyglądają, faktycznie jedne wyższe, drugie niższe, ale kupując nie da rady kupić takich samych równych dziewczyny widzę już Ci fachowo doradziły, ja przy okazji zapisałam sobie wątek o przycinaniu tuj, więc też się czegoś nowego nauczę, ale te najwyższe chyba jednak minimalnie jeszcze bym ciachnęła wydawało mi się, że brabanty lubią przycinanie, więc pewnie im to nie zaszkodzi ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem! i też się dopiero uczę
ren133 23:06, 11 kwi 2015

Ja bym dużo podlewała i nawoziła Podetniesz w przyszłym roku jak się "bujną"
Pozdrawiam
Olili 08:44, 12 kwi 2015

kitek 81 - dzięki. Kupić wszystkie w jednej wysokości,grubości (przynajmniej mniej więcej) dałoby radę, tylko no cóż nie w promocji. Te moje w związku z tym są również takie biedne ,rzadkie ,bo przycinania to one raczej nie zaznały aż do tej pory..

ren133 - nawóz już czeka , podlewane są !! ,dałaś więc nadzieję,że jeszcze z nich będą.....THUJE
Karol99 09:16, 12 kwi 2015

Ładnie wyglądają te tuje. Jaki to gatunek? Jeśli Brabanty to ja mam u siebie. Przycinałem je dopiero, jak osiągnęły docelowa wysokość. Cięcie z góry i boków. Teraz tworzą piękna zieloną ścianę.
Gardenarium 11:35, 12 kwi 2015

Wywal tę szmatkę z rabat

Instagram Ogrodowiska
LewOgrodowy 11:35, 12 kwi 2015

Olili napisał(a)
Ubrałam się w kapelusz wzięłam nożyce do żywopłotu i poszłam ciąć mój nieszczęsny żywopłot z OKROPNYCH brabantów..
jedna tuja niska, druga wysoka ,jedna chuda, druga gruba, o losie.....co tu robić jak to ciąć...?
Cięłam od góry i po bokach ale nie wyrównałam wszystkich do jednej wysokości,bo chyba za duża różnica między nimi była...sama nie wiem...i ta różnica ogólnie nadal jest...brzydko ,po prostu to brzydko wygląda. Jestem na siebie zła,że połaszczyłam się na jesienną promocję..buuuuuu.
I jeszcze mnie głowa boli,no to się wyżaliłam.
A może mimo wszystko upierdzielić równo na jednej wysokości????
Co myślicie?

Iza, ja codziennie w drodze do pracy mijam żywopłot z brabantów i jest piękny, Cudownie zwiewny, lekki, ażurowy, a jednocześnie szczelny. Nie wiem, w jaki sposób był traktowany, ale mam dowód, że z brabantów może być piękny żywopłot. Tak więc daj mu czas, będzie spoko.
ewakatowice 11:36, 12 kwi 2015

Nie3dzielne całuski zostawiam, "białe" tulipanki cudne
szemusia 11:44, 12 kwi 2015

Iza, ja odradzałam Ci radykalne cięcie góry tuj, bo moje po takim zabiegu przestały w górę rosnąć. ALe ja nie mam brabantów (raczej, bo kupowałam jako nn). Dziewczyny piszą, że brabanty dają radę, więc pewnie tak jest.
Wrzucę u siebie zdjęcia mojego żywopłotu.
Pozdrawiam niedzielnie
Olili 12:38, 12 kwi 2015

Gardenarium napisał(a)
Wywal tę szmatkę z rabat

Wywalę,ale jeszcze chwilkę musi pobyć.

Karol dziękuję za odwiedziny - tak to brabanty

Monika - ściągnęłam Cię chyba myślami ..

Ewa - tulipanki to taka nowa odmiana bieli

Beatka -wiem,wiem ,czytałam,że tak może się dziać ale no cóż ...uciachałam bo nie wytrzymałabym z nimi

U mnie w półkolu też rosną brabanty tylko były kupione małe ,jednakowej wielkości i ciachałam oczywiście i jak się znam to od góry pewnie też je cięłam , może i wolno ale urosły w górę też....

Dobrze,że jesteście,dzięki Wam przychylniej będę patrzeć na swój żywopłot
szemusia 13:12, 12 kwi 2015

Olili napisał(a)

Dobrze,że jesteście,dzięki Wam przychylniej będę patrzeć na swój żywopłot

Widzisz - nie ma to jak zmiana perspektywy patrzenia
Tuje masz super i z pewnością urosną Podlewaj, podlewaj i będzie dobrze.