Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 18:59, 10 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
fotki bajeczne ...
..ja też dziś sprzątałam ,zamiatałam i pracowałam w ogrodzie - od poniedziałku zaczynam wycinać suche badyle i bylinki .....mam wolne i liczę na ładną pogodę

te foteczki to też tym nowym aparatem ? .......bardzo wyrazne i idealne
teraz mam dylemat ,czy taki jak Twój ,czy taki jak ma Sylwia kupić .....
dobrze ,że narazie i tak nie mam za co ....więc mam więcej czasu do zastanowienia

Madziu bardzo dziękuję!
Uwielbiam wiosenne porządki i w domu i w ogrodzie. Fakt zakwasy mam okropne, ale jak radość
U nas ma w poniedziałek padać, przydałaby się burza. Szybko i głośno
Spłukałaby całą zimę.
Tak, od dwóch dni fotki tylko z nowego aparatu. Lustrzanka już przygotowana do sprzedania. Obsługa prosta i przyjemna. Zdjęcia całkiem ładne, ale daleka droga do opanowania go w pełni.
Decyzja należy do Ciebie, ja czytałam o moim miesiąc . Zobaczyłam tysiące przykładowych fotek i chyba to mnie przekonało
Powoli, przyjdzie czas że kupisz nowy sprzęt, trzymam kciuki żeby jak najszybciej.
Wiem jaka to przyjemność uczyć się obsługi nowego aparatu

To fotka z Pentaxa x70 z zeszłego roku

To z obecnego

Z nowego mniej szumi i zdjęcia mniej "cyfrowe". balans bieli mają zupełnie inny, z nowego bardziej stonowane i nie krzyczące . Zdjęcia są "miękkie" mimo że dość ostre . Tak według mnie...
Ja jestem zadowolona
Ukojenie 18:57, 10 mar 2018

Do góry
Dostalam od Tesciowej - do wysiania i oddania:
I Podkarpackie Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu 18:54, 10 mar 2018

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Też byłam

Jak to byłaś??? A dlaczego nie z nami???
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:40, 10 mar 2018

Do góry
Ogólne widoki wciąż smętne, ale już za moment ogród nabierze intymnego charakteru.

Jutro ma być 16 stopni. Może uda się wypić kawkę na tarasie. Miłej niedzieli życzę wszystkim.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:35, 10 mar 2018

Do góry
Polinko, miło Cie widzieć po przerwie.

Sobota była taka jak zapowiadały prognozy. 12 stopni na plusie. Można było poszwędać się po ogrodzie.
Otrzepałam wszystkie żywotniki, i te kuliste i te kolumnowe. Zrobiłam rodkom, wrzosom i innym kwaśnolubom oprysk dolistny florovitem dla kwaśnolubów. Rodki dostały dodatkowo chelat żelaza. W przyszłym tygodniu zrobię oprysk promanalem.
Robię, co się da na rabatach, bo w marcu trzeba też ogarnąć porządki domowe. Na nie zarezerwuję sobie deszczowe dni.
W warzywniku wciąż ciamkato. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Oko cieszą pierwsze kwiaty.

Garażowa i front w zimozielonych akcentach

Cisy na przedpłociu trochę zmężniały, ale jeszcze daleko im do miana żywoplotu.

Ogród z wilkiem zamkn. 18:33, 10 mar 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

No to witaj w klubie z drzewami, u mnie kilka sztuk i są mojej wielkości no powiem Ci,ze dziwne,że jak mają jedzenie nie przylatują...z moich obserwacji wynika,że psa to one się nie boją, nie raz w kojcu wygrzebują z miski jedzenie, a pies nawet głowy nie podniesie może im złe smakołyki serwujesz ale nie ma tego złego przynajmniej parapetów z g...nie musisz myć coś dzisiaj gowniane tematy mamy haha.

może faktycznie żarcie do kitu .....
.g....tematy -cóż ...życie

kilka dni temu dałam puste badyle do wazonu ,a dziś są takie

dokupiłam jeszcze matę wiklinową ,bo mi zabrakło i z córą przyczepiłyśmy na całą długość płotu

a od poniedziałku biorę się za cięcie i ten bajzel

dziś prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie ,wszystko powoli budzi się do życia ,ale straty też chyba będą
i jeszcze klucz-chyba żurawi- złapałam (fotka telefonem ,więc słabo widać ,ale fajnie się darły w locie

Małymi kroczkami do celu... 18:23, 10 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
u mnie też był piękny dzień trochę ogarnęłam ogród ,ale jeszcze nic nie wycięłam
zakupy fajne ja bratki miniaturki kupiłam -oczywiście białe

Madzia no dzisiaj w końcu była super pogoda widzę,że każda coś podziałała polecam teraz plewienie, ziemia mokra chwasty same wychodzą a zakupy też mi się podobają, hortensje jak zobaczyłam musiałam kupić jest cudna, chociaż pewnie prędko przekwitnie rękawiczki przetestowane polecam w Biedronce są po 3 zł, a hiacynta i wazon wykorzystałam na taką dekoracje tym razem w jadalni

Mech zebrany z drogi hihi
Zielona przestrzeń 18:08, 10 mar 2018

Do góry
No dobra, dobra Tylko jak mnie potem dziewczyny i chłopaki dorwą, to wiedzcie, że to przez Was

Od lewej: Gosialuk (Gosia) "Bylinowa łąka", Wacław "Przedogródek pod dębem", Piotr "Żwirowy ogród na skarpach", koliber (Aneta) "Zielona przestrzeń", Katkat (Kasia) "Moja bajka", Anitka "Mój azyl na wichrowym wzgórzu", Ewa..

...oraz po prawej stronie: aldonaz "Lek na całe zło, czyli mój ogród"

Delektujcie się proszę
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:07, 10 mar 2018

Do góry
Mazan dzięki za zainteresowanie. Znalazłem na google maps zdjęcie z 2012 roku i wygląda mi to na wierzbę białą lub jej odmianę wierzbę srebrzystą (choć ona jest chyba bardzo rzadka i nie sądzę by rosła w takim miejscu).

Jak uważasz ?

Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:03, 10 mar 2018

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wycięłam niemal wszystkie trawy. Zostawiłam tylko rozplenice. Ręka odmówiła mi posłuszeństwa. M przyciął graby i ściął największe miskanty
Sezon ogrodowy zatem rozpoczety. Byłocieplutko (ach ta teoria wzglednosci) i słoneczko od czasu do czasu.

Bukszpany zbrązowiały, wymagają zastosowania siarczanu potasu
u mnie też trup się ścielił dzisiaj
...uDany ogród 17:58, 10 mar 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, Twoje zdjęcia to magia... Chłonę je całą sobą. Przedwiośnie już zapukało do Twojego ogrodu, a u mnie jeszcze nic...

Agniesiu dziękuję za taki miły komentarz!
Cieszę się ogromnie, że podobają Ci się moje zdjęcia
U nas już wiosna, wreszcie. Czekaliśmy na to pół roku teraz trzeba się cieszyć, póki co ciesz się wiosną na fotkach u mnie a zaraz u Ciebie tez wszystko wystartuje.
Miłego wieczoru!

Ogród Loczka 17:58, 10 mar 2018

Do góry
Pozdrowienia z Istambułu
Tylko 22 stopnie
Ogród Nebel 17:53, 10 mar 2018

Do góry
Wazon, powstaje tak...

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:30, 10 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
wiciokrzew włoski już wystartował

żonkile z pąkami

siewki ciemiernika ubiegłoroczne, kwiatki mają

Lubię zaglądać do Twojego ogrodu

Powód?
Ja w swoim klimacie i warunkach glebowych, mogę zapomnieć o wielu roślinach, które masz.
Ale tym bardziej mnie cieszy to co pokazujesz.
Pozdrowienia ze wzgórz morenowych Gdańska. ewa
Ogrodowe kreacje 17:30, 10 mar 2018

Do góry
Dzisiaj grabiłam przez parę ładnych godzin liście z lasku i chciałam wam pokazać jak w rok uzyskuje się z nich fajną ziemię liściową
tak wygląda ułożona pryzma z liści po zgrabieniu:

a po roku ładnie przerobiona :
...uDany ogród 17:29, 10 mar 2018

Do góry
Przebiśniegi już w pełnym rozkwicie, uwielbiam te delikatne kwaituszki

W drodze na działkę wypasały się kucyki, urocze zwierzaki

zając dał nogę ,ale bażanta ustrzeliłam. Trochę niewyraźny, ale piękny królewicz

Jurajski Ogród 17:29, 10 mar 2018

Do góry
Aga już pięć lat ....u mnie też w marcu minęło pięć. Kilka dni przed tobą się tu na forum ujawniłam bo oglądałam anonimowo forum z miesiąc wcześniej.
Gratuluję cudnego ogrodu i wspólnych z nami spędzonych pięciu lat. Bogdzią ma rację - chwała ci za to że dzielisz się tu z nami swoim cudnym ogrodem. Świetnie że mamy szansę cieszyć oczy twoimi widokami.
Żagwinowych poduch zazdroszczę. I już nie mogę się doczekać kolejnych fotek.
O serdeczności płynącej od ludzi z forum, o przyjaźniach i wsparciu nie będę się rozwodzić bo o tym już wspominałam nie raz. Warto tu być!!!
Buziaki zostawiam i kwiatuchy z mojego ogrodu !
Trzymaj się Aga!
...uDany ogród 17:25, 10 mar 2018

Do góry
Kwitną już krokusiki, małe ale jak cieszą

przylaszczki nieśmiało wyglądają spod liści

wawrzynkom się dostało od mrozów, mam nadzieję że zakwitną

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 17:24, 10 mar 2018

Do góry
Ale śniegu jeszcze leży ale cos wychodzi
...uDany ogród 17:22, 10 mar 2018

Do góry
Dzisiaj pierwszy na prawdę słoneczny, wiosenny dzień. Posprzątałam trochę na rabatach. Wycięłam resztę bylin i imperaty. Reszta zostaje za jakieś dwa tygodnie.
Trawy już straszą, ale to jeszcze nie pora.
Pozamiatałam chodniki, zeszło mi ponad godzinę . Matko ile tego
Od razu zrobiło się przyjemniej.
W ogrodzie już wiosna na całego nawet bzyki się pojawiły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies