Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:23, 08 maj 2018

Jadę zaraz po graby, ale jestem podekscytowana, nie moge się doczekać! Szkoda że nie było trzech sztuk, pasowały by wtedy idealnie na hortensjową rabatę... a tak dwa to za mało. Chyba, że dokupię gdzie jeszcze jedną lub dwie sztuki ale cięzko będzie trafić podobny rozmiar w tej cenie.
magda19831 16:18, 08 maj 2018

effka napisał(a)
Jadę zaraz po graby, ale jestem podekscytowana, nie moge się doczekać! Szkoda że nie było trzech sztuk, pasowały by wtedy idealnie na hortensjową rabatę... a tak dwa to za mało. Chyba, że dokupię gdzie jeszcze jedną lub dwie sztuki ale cięzko będzie trafić podobny rozmiar w tej cenie.

Czekamy
Magleska 17:24, 08 maj 2018

Fotki obejrzane pięknie się dzieje .....
idziesz jak burza zakupy drzewiaste fajne
Rodki śliczne i plan dużej rabaty też fajny
eVka 21:39, 08 maj 2018

Graby przywiezione moim małym skutkiem na głowie dziecka w foteliku plus jakże by było inaczej trzema wiązami holenderskimi " Wredei". Wiem, że są podatne na holenderską chorobę wiązów ale ryzyk fizyk. Za bardzo mi się podobają, a zresztą kupiłam małe drzewka.

Teraz pytanie, dać je na jedną rabatę, dwa graby i trzy wiązy. Może być tak?
Wylatują wierzby pendula i te dwie kulki trzmieliny na pniu. Nasadzenia zostaną uporzadkowane, bo jest chaos. Dosadzę trzmieliny japońskie żeby utworzyły rząd trzmuelinowych kul ala buksy.
Z tyły w plecy rabaty idą cisy jako zimozielone tło.
Narysuje to jutro.
Tu coś widać, ale bałagan na rabacie i ciemno hehe
eVka 21:45, 08 maj 2018

Magleska napisał(a)
Fotki obejrzane pięknie się dzieje .....
idziesz jak burza zakupy drzewiaste fajne
Rodki śliczne i plan dużej rabaty też fajny

Dzięki kochana. Zakupy drzewiaste mega frajda. Rodki moja miłość aczkolwiek stresująca, bo niektóre mają niezbyt ładne liście.
Duża rabata to plan na jesień. Duuuużo pracy i kasy, ale Ty coś o tym wiesz
eVka 21:45, 08 maj 2018

magda19831 napisał(a)

Czekamy

Proszę bardzo.
Wiolka5_7 21:45, 08 maj 2018

Fajne drzewa
A czy te wiązy to nie za blisko siebie ?
Zana 21:46, 08 maj 2018

Ja chciałam skromnie zauważyć, że z tych wiązów rosną bardzo duże drzewa. Zajrzyj do Admete / Jak zaminić glinę w wymarzony skrawek ziemi. Zobaczysz jej okaz, jest na zdjęciach sprzed dwóch / trzech dni.

Graby bardzo śliczne. Za tę cenę to właściwie za darmo.
eVka 21:54, 08 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne drzewa
A czy te wiązy to nie za blisko siebie ?

Wiolu, za blisko. One będą rozsunięte proporcjonalnie ale teraz tam zarośnięte i nie ma jak postawić. Chce w równych odległościach drzewka posadzić, grab, grab, wiąz, wiąz, wiąz, na całej długości rabaty.
Jutro się postaram jakoś porozstawiać sensownie.
Ale myślisz że w ogóle koncepcja jest ok?
eVka 21:57, 08 maj 2018

Zana napisał(a)
Ja chciałam skromnie zauważyć, że z tych wiązów rosną bardzo duże drzewa. Zajrzyj do Admete / Jak zaminić glinę w wymarzony skrawek ziemi. Zobaczysz jej okaz, jest na zdjęciach sprzed dwóch / trzech dni.

Graby bardzo śliczne. Za tę cenę to właściwie za darmo.

Lecę zobaczyć, myślałam je prowadzić kolumnowo, nie wrzecionowato. Muszę jutro pomierzyć pomierzyć odległości między nimi. Napisze i porsądzisz coś na pewno.
Tak graby to los na loterii, jeszcze wytargowałam 20 zł, bo nie mieli ich na stanie magazynowym i sprzedali na lewo bez kasy fiskalnej.