Prognozy pogody wyglądają obiecująco. Za tydzień 16 stopni na plusie.
Nadchodzący tydzień ma być deszczowy. Wykorzystałam słoneczne popołudnie, żeby dokończyć marcowe prace w warzywniku. Wysiałam koper, pietruszkę naciową, marchew i rzodkiewkę, wsadziłam resztę dymki.
Na zagonku z truskawkami jeszcze nazbyt grząsko. Uporządkowanie zostało odłożone.
Miałam nadzieję, że uda się zwałować trawnik. Niestety, sąsiad oddał koledze ten, z którego korzystałam do tej pory. Poszukuje innego. Napowietrzanie zrobię dopiero po zwałowaniu.
Forsycje mają coraz wyraźniejsze pąki. Listki wypuściła tawlina jarzębolistna. Rododendrony wyglądają przyzwoicie. Ciekawe, czy zakwitną?
Spotkanie ogrodowe w Lublinie odbyte, udane, wspaniałe !
Szczególne podziękowania dla Agi agapant za takie wspaniałe broszki Dzięki temu byłyśmy rozpoznawane ogrodniczych na stoiskach. Co również cieszy, że forum jest znane wśród szkółkarzy.
dzięki Sywia tyle miłych słów przy Niedzieli
posadziłam bratki ,ogarnęłam wykopane rośliny.... -cóż Niedziela u mnie pracowita troszkę ,ale tak po cichutku- schowana byłam
doniczki napełnione ziemią czekają na stokrotki
a teraz już się obijam
Buziaki
wiśnie wylądowały w świeżej ziemi w donicach -narazie tam będa ,póki im miejscówki nie znajdę
już się nie da zmienić wykopane ,podsypki zrobione ,jutro tylko będą na zaprawie kłaść .....
a tam ,gdzie rysunek Twój (ten w miejscu wiśni ) jest za duży spad( na zdjęciu go nie widać bardzo ) i głupio wygladały pod kątem takim
no nic .....zrobię zdjęcie jak skończą ,pomierzę i zobaczymy
dzięki bardzo za poświęcony czas dla mnie ,bużka
Ewa, mam nadzieję że róża mnie zachwyci, na fotce jest taka niewinna,romantyczna, szukam dla niej miejsca i jest kiepsko. Ewa 777,róża ma być pachnąca ,zaszalałam z nią, ale tak mnie urzekła że nie mogłam jej nie kupić.
ptaków mam mnóstwo ,pozują,ćwierkają ,wreszcie przyszła WIOSNA
Krokusy z ogrodu, na te w górach jeszcze troszkę poczekam, plecak już w gotowości.
Rabarbar dłoniasty kupiony na Gardenii, zaczął wypuszcza liście,To posadziłam go doniczki.Nie wiem czy dobrze,czy niedobrze dla niego.
I już wygląda tak