Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:39, 16 kwi 2018

Do góry
Fama napisał(a)
witajcie, przepraszam, że ja znów z tą rabatą Może tym razem ktoś coś odpisze dokupiłam drugą śliwę dziecięcą, drzewka na razie stoją w donicachi chcę dokupić hortebsje, tylko zastanawiam się jakie. Obok tego drzewka po lewej są dwie horyensje anabelle,dokupić im inne anabelki,czy też np vanille fraise? I ile sztuk, myslałam o dokupieniu dwóch hortensji,dwie posadzić między drzewkami i po jednej po bokach. Z przodu między bukszpanami bordowe żurawki. Co sądzicie?

Pomysł bardzo fajny tylko śliwy wydają mi się nisko szczepione, czy anabelki ich nie pożrą? Teraz stoją w doniczkach, po wkopaniu będą jeszcze niższej. Ja dałabym troszkę wyższe drzewka.
Arboretum w Wojsławicach 10:38, 16 kwi 2018

Do góry
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:38, 16 kwi 2018

Do góry
Wracajac do tematu mojego trawnika sianego na jesien... moze ktos jakos wytlumaczyc to jak rosnie u mnie trawa? Miejscami jest super gesto a w wiekszosci trawa jakby nie rusza z miejsca. Kilka przykaldów...zdjecia

Wbilem łopate zarowno w to miejsce gdzie trawa urosla gest jak i tam gdzie nierosnie i nie widze zadnej roznicy w glebie...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:34, 16 kwi 2018

Do góry
as1112 napisał(a)
Witajcie,
mam pytanie odnośnie rabaty, która bardzo mi się podobała latem natomiast teraz, wczesną wiosną, niestety nie. Jest to rabata w przedogródku, widoczna z okna kuchni.
Rząd od ogrodzenia - berberysy, następnie rozplenica moudry i cała reszta to lawenda. Nie ma tu nic zimozielonego poza kulą na pniu ale latem wszystko ze sobą świetnie gra. Może dać coś innego na pniu, bardziej rozczochranego? a może dać obwódkę zimozieloną wokół całej rabaty? czy nie będzie tego za dużo. Tym bardziej, że rabata sąsiednia ma już trzy zielone lizaki a cały przedogródek duży nie jest.
Może macie jakiś pomysł? A może po prostu jestem mało cierpliwa i powinnam czekać

A może po prostu dużo cebulowych? Ja dałabym obwódkę z krokusów gęsto posadzonych a w środku dużo tulipanów kolorowo by było na wiosnę a nie zabrałoby miejsca roślinom, które już rosną.
Arboretum w Wojsławicach 10:32, 16 kwi 2018

Do góry
Arboretum w Wojsławicach 10:27, 16 kwi 2018

Do góry
Malutki pod lasem 10:24, 16 kwi 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dotarłam do telefonu M

Sezon tulipanowy rozpoczęty

Czy to z tych buksów będziesz robiła rodzinkę?
Tulipanki piękne, u mnie jeszcze w pakach.

I oczywiście dołączam do trzymających kciuki.
Arboretum w Wojsławicach 10:23, 16 kwi 2018

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:23, 16 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Viola Ty masz ich chyba z tysiac eda za chwile. Jaszcze mam kilka w pakach.

z tylu mja marna forsycja, az mi sie nie chce jej w calosci pokazywac. Nie wiem co jej jest, doslownie kilka kwiatkow ma i to juz drugi rok.

Iza Forsycja kwitnie na tegorocznych przyrost ach, a może ja późno tniesz i nie zdąży zyrosnac pęd i nawiązać kwiatów. Tniemy po okwitnjeciu przypominam.
A to różowo kwitnąć roślina co to.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:22, 16 kwi 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
A przed domem w donicach nuda, od jakiegoś miesiąca bez zmian Te żonkile bardzo mocno pachną. Szkoda, że nie sprawdzają się posadzone w gruncie. Mam kilka, ale widzę, że zanikają. Gdy przekwitną żonkile wrócą bukszpany, które były zadołowane na zimę. I na pewno pojawią się standardowo już białe hortensje.

Nuda? Ja bym to nazwala przemyslanym rozwiazaniem.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:21, 16 kwi 2018

Do góry
as1112 napisał(a)
Witajcie,
mam pytanie odnośnie rabaty, która bardzo mi się podobała latem natomiast teraz, wczesną wiosną, niestety nie. Jest to rabata w przedogródku, widoczna z okna kuchni.
Rząd od ogrodzenia - berberysy, następnie rozplenica moudry i cała reszta to lawenda. Nie ma tu nic zimozielonego poza kulą na pniu ale latem wszystko ze sobą świetnie gra. Może dać coś innego na pniu, bardziej rozczochranego? a może dać obwódkę zimozieloną wokół całej rabaty? czy nie będzie tego za dużo. Tym bardziej, że rabata sąsiednia ma już trzy zielone lizaki a cały przedogródek duży nie jest.
Może macie jakiś pomysł? A może po prostu jestem mało cierpliwa i powinnam czekać

Witaj. Rabatka latem ładna jest, ale wiosną faktycznie wygląda na smutną. Wydaje mi się że nie jesteś mało cierpliwa Trzeba dodać jej koloru. Może kulce na dniu dodaj towarzystwo ( 3-4 tuje danica aurea ) będzie bardziej radośnie. Ja ekspertem nie jestem, i daleko mi do takiego stanu. Ale może pomysł Ci się spodoba. Pozdrawiam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:18, 16 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Dla Basi

ale bedzie pieknie

Iza czy to Montana?
Arboretum w Wojsławicach 10:17, 16 kwi 2018

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:16, 16 kwi 2018

Do góry
Dorka fotka ze śliwami z zeszłego roku dla ciebie, ledwo je widać, to te patyczki z bordowymi listkami.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:12, 16 kwi 2018

Do góry
Fama napisał(a)
witajcie, przepraszam, że ja znów z tą rabatą Może tym razem ktoś coś odpisze dokupiłam drugą śliwę dziecięcą, drzewka na razie stoją w donicachi chcę dokupić hortebsje, tylko zastanawiam się jakie. Obok tego drzewka po lewej są dwie horyensje anabelle,dokupić im inne anabelki,czy też np vanille fraise? I ile sztuk, myslałam o dokupieniu dwóch hortensji,dwie posadzić między drzewkami i po jednej po bokach. Z przodu między bukszpanami bordowe żurawki. Co sądzicie?

Tam się chyba pnie po siatce bluszcz? osłona zielona jest. Ja bym dała jednakowe hortensje Anabell po całości
Arboretum w Wojsławicach 10:11, 16 kwi 2018

Do góry
Wiosenny kwietniowy spacer w Wojsławicach
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:11, 16 kwi 2018

Do góry

To na tym koniec dzisiejszej sesji, pora orać
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:09, 16 kwi 2018

Do góry
Brzoskwinia, wczoraj nic a dzisiaj..

Cis - Taxus 10:09, 16 kwi 2018

Do góry
Czyli jeśli dobrze rozumiem, wymieszać kompost, obornik i korę w równych proporcjach dodać dolomit i mączkę bazaltową, wymieszać z glebą. Podlać.
Włożyć cisa i zasypać to rodzimą glebą czy ona też ma być wymieszana tymi składnikami powyżej?

Ogród na piasku i z wielkim murem 10:08, 16 kwi 2018

Do góry
wszystkie laurowiśnie, już drugi rok z rzędu, przemrożone, widać u mnie nie podoba im się

za to klon czuje się dobrze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies