Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:17, 23 kwi 2018

gobasia napisał(a)

Ewo czy to ciemne kamienie czy jakieś paskudztwo tam siedzi...?

Kupiłam dziś dwa powojniki Miss Bateman do tych 3 róż przy płocie...zgodnie z Twoimi wskazówkami...mogą takie być?czy szukać innych

To kamienie

Piękny powojnik, tylko trochę skomplikowany do cięcia, bo kwitnie pierwszy raz na pędach dwuletnich, a drugi raz na jednorocznych. Cięcie delikatne raz w czerwcu, a drugi raz w październiku/listopadzie o połowę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 16:56, 23 kwi 2018

No widzisz a ja wyczytałam ,że dorosłe osobniki tniemy zaraz po pierwszym kwitnieniu na wysokość 1-1,5m ..i tak sobie pomyślałam ,że będę ciachać na równo z płotem i bedzie mi tak wygodnie...teraz mam wątpliwości...
Anda 17:23, 23 kwi 2018

gobasia napisał(a)
No widzisz a ja wyczytałam ,że dorosłe osobniki tniemy zaraz po pierwszym kwitnieniu na wysokość 1-1,5m ..i tak sobie pomyślałam ,że będę ciachać na równo z płotem i bedzie mi tak wygodnie...teraz mam wątpliwości...

Starsze osobniki można ciąć na metr raz na jakiś czas. Ale wiesz, ja to wiem tylko teoretycznie, bo są takie u nas w szkółce. A w praktyce nie prowadzę powojników, więc pewnie sie po prostu sama nauczysz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Waclaw 19:53, 23 kwi 2018

Anda napisał(a)
Te roślinki czekają na mnie i ma nadzieję, że znajdę dzisiaj na nie czas

Koniec

zdjęcia jak zwykle; śliczne

anabuko1 20:08, 23 kwi 2018

Lubię ten czas kwitnących drzew owocowych I innych.
Bajecznie wówczas wyglądają. Poidelko świetne.
Ale co róże szybko rosną.
Kasia_CS 21:09, 23 kwi 2018

dzisiaj byłam w ogrodniczym przelotem i nawet się rozglądałam czy jakiegoś poidełka w tym stylu nie ma Urokliwe bardzo
frezja 21:12, 23 kwi 2018

Czyli już posadzone ?? sporo tego.
Makusia 14:40, 24 kwi 2018

Zdjęcia piękne, i poidełko tez wpadło mi w oko- bardzo ładne- prostota i elegancja- duet ponadczasowy!
Nawet wypatrzyłam takie "podobne" na stronie sklepu na A, i chyba przyjrzę mu się dokładniej
Pszczelarnia 16:56, 24 kwi 2018

Ewo, Twój chwaścik to przestęp.

Z dyniowatych.
Anda 17:10, 24 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Zdjęcia piękne, i poidełko tez wpadło mi w oko- bardzo ładne- prostota i elegancja- duet ponadczasowy!
Nawet wypatrzyłam takie "podobne" na stronie sklepu na A, i chyba przyjrzę mu się dokładniej

Pochodzi z Hagebaumarkt Nie wiem, czy jest w PL.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies