Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gosiek33 18:11, 23 kwi 2018

Wielkie pąki u kaliny

Fotergilla i u mnie ma szczotki niemające niestety obiegła jeszcze nie kwitnie. Dobrże że tu sobie popatrzę
Gruszka_na_w... 18:14, 23 kwi 2018

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anka_ 18:58, 23 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
U nas też grad wieszczą i boję się o roślinki
U mnie właśnie nadchodzi burz, choć mam nadzieję że bez gradu. Narazie pada i wala pioruny.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jolanka 19:15, 23 kwi 2018

Nie straszcie, ja boję się burz
U mnie jeszcze cisza.
anbu 19:20, 23 kwi 2018

U nas powiało i nic :-\ mógłby spaść deszcz, bo sucho ...
mrokasia 19:23, 23 kwi 2018

U mnie leje, ciemno, błyska się i grzmi.
Gruszka_na_w... 19:48, 23 kwi 2018

Lubię burze, sztormy na morzu i śnieżyce pod warunkiem, że jestem pod dachem.
Wtedy wiem, gdzie matka natura umieściła nasz gatunek. Uświadamiam sobie jakim w rzeczywistości pyłkiem jesteśmy. Wielka pokora na mnie spływa.
Świat po burzy jest zawsze inny. Wydaje mi się, że piękniejszy.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:57, 23 kwi 2018

Bardzo lubię trzcinniki w tym stadium rozwoju.

Nie wiem, czy coś będzie z turzycy Kyoto. Z 4 sadzonek ta rokuje najlepiej. Żółtolistna hakone przyrasta w tempie wolniejszym niż moje oczekiwania wobec niej.
Mimo tego lubię tę malutka żaróweczkę.

Zielonolistna od zeszłego sezonu wzięła się w garść.

Sprawdzam przydatność trzmieliny Galiety do tworzenia obwódek. Dobrze rokuje. Wyłoniły się królowe nocy.

Roocika 09:55, 24 kwi 2018

Napatrzeć się nie mogę Pięknie.
Kasia_CS 09:56, 24 kwi 2018

Ja co jakiś czas ukorzeniam trzmielinę z cięcia, choć planowałam zrobić sobie jakąś kuleczkę, ale obwódka kusi... choć nie! u mnie na obwódki się nie nada, bo ja to mam tą pstrokatą z większymi listkami.

Fajnie korespondują Ci te mocno różowe tulipany z kwiatami serduszki