Popatrz chyba nie wyjdę od ciebie. Montana kiedy sądziłam napisz coś bo je w tym roku w L....u kupiłam takiego drapak i ros ie dosyć ładnie posadze go na balkonie albo w zacisznym miejscu na działce ale jak zmarznieta to będzie rozpacz.
Mamy podobne klimaty napisz Aurelia gdzie go posadziłam.
No widzisz ja tak mam każdego roku więc wiem co radzę. Ale ja wczoraj wytargalam sporo macierzanki bo rosła wszędzie i byle jak. Rośnie już od 6 lat więc panoszyła się wszędzie.
Widzę, że Daria też usuwa darnie trzeba mieć krzepę aby się tak męczyć.
Ja to przykrywa folia, czarna lub przysyp uje skoszona trawa.
Teraz robię taka rabatę 2 rabaty jedna w lasku sosnowym druga przy suchym oczku ta będzie dosyć spora bo musimy podwyższyć teren jest Mokro ale wcześniej zmeliorujemy terem więc trochę to potrwa.
Zasieje na niej jednorocznych i juz
Nie będę się więcej męczyć już nie mam siły. Dzisiaj przesadzałam dosyć dużą róże New dawn cała o drapanie jestem, ale mam nadzieję, że już nikt jej stamtąd ruszał nie będzie. Wysadziłam dwie tuje i takiego dosyć sporego Lawsona do donic bo później posadzam na stałe miejsce przy suchym oczku.
Piękny znów dzisiaj dzień. Już przyjechałam więc odpisuje.
Witam po zimie ja już po nawożeniu trawnika i dwukrotnym koszeniu, szykuje się trzecie. Trawnik ruszył z kopyta ale wraz z nim koniczyna chciałbym ja wyeliminować zanim się rozprzestrzeni dlatego pytanie co stosujecie na koniczyne? Biofix? Dodam ze trawnik ma rok
Uwielbiam taki szkółking z zaskoczenia i dodatkowo w jednym miejscu udało mi się sporo kupić. Ciągle poluję na biało kwitnące krzewy i drzewa, a tu jeden wypad i dobyło kilka.
Bociek ślicznie pozował, one się nas wcale nie boją podobnie jak kaczki
Pierwszy raz widzę takiego tulipana ...ale generalnie mało tulipanów widziałam Takiego czystego koloru, bez plamek czy cienia i takiego dużego kwiata to ja nie widziałam
Magdo, Kasiu, Małgosiu, Jolu i Kasiu dziękuję za wsparcie w rodzeniu rodków, zobaczymy co z tego wyrośnie, U mnie zaczynają magnolie i wczesne tulipany, ciemierniki szybko zielenieją, maja zbyt ciepło. Hiacynty juz 5 rok rozmnożyły się ale są bardzo drobne, chyba wykopie je po kwitnieniu.
I jeszcze niespodzianka chyba zakwitnie glicynia, tyle lat czekałam...