Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 22:33, 07 maj 2018

elka_ napisał(a)

Skąd ja to znam redukcje, u mnie to samo, marzy mi się ogród bezobsługowy...

No właśnie, dziś znowu zrywałam darń, ryłam, sadziłam no i tak sobie pomniejszam pracy

Urszulla 22:36, 07 maj 2018

Wcale się nie dziwię
danuta_szwajcer 22:43, 07 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Tak, ta róża powtarza kwitnienie. Ale to pierwsze jest najobfitsze. Nie wiem czy w Pszczynie ją kupisz...ja kupowałam przez neta, ale nie pamiętam gdzie.

Dzisiaj odpoczynek już, jutro do pracy...

Buziaki

Ostatnie róze pierwszy raz kupiłam przez net no i totalne rozczarowanie sławnym R..... nie wiem czy z jednej róży cokolwiek wypuści( Kupiłam też w Ć.... bo w R... nie było i te są super i fajnie już rosną. Drogo w sumie i nie lubie kupować w necie bo ja z tych co kupuje to co widzi Gdzieś znajde tak mysle
Piękne lato mamy tej wiosny, wszystko naraz kwitnie ale przerażają mnie probnozy birz i gradu(

danuta_szwajcer 22:49, 07 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
RH to moje ulubione krzewy, też mam kilkanaście. Poleconą przez Kindzię różyczkę też sobie zapisałam. Może kiedyś sobie kupię bo urodnica jest.

Piękne są rodki i kusi mnie kolejna rabata tylko kto to będzie podlewał?
W tym roku kwitną dużo wcześniej i wszystkie razem

danuta_szwajcer 22:56, 07 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Piękny masz już ten lasek rodkowy

Tem lasek już zaczyna być za ciasny, chyba będe przesadzać bo tak szybko rosną, Franceska cudna i już widze, że będzie duża

Wstawiłam fotki nowego ulubieńca.

danuta_szwajcer 23:00, 07 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Pięknie i kolorowo. Kalina przepiękna. Marzy mi się taka.

Jeszcze mam w planie posadzić inne kaliny tylko ciągle czasu brak by pojechać po nie. Lubie kaliny bo jesienią też są piękne Pięknie się odbarwiają

danuta_szwajcer 23:04, 07 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Wcale się nie dziwię

Ale nie ograniczam tylko ciągle planuje a nic mi z tego nie wychodzi

Kindzia 10:41, 08 maj 2018

Danusiu...jak teraz widzę te kwitnące azalie wielkokwiatowe...posadziłabym wszystkie Są cudne!!!
Znowu mnie robota z azaliami czeka...a to właściwie przez R., bo jak powiedziałam, że muszę po kwitnieniu przyciąć moją Soir de Paris, to powiedział, że szkoda tego pachnidełka...i znowu dziurkę w trawniku będzie robił, nawadnianie ciągnął (czyli znowu zrywanie darni...) i przesadzimy. A jak ją zabiorę z cycka, to znowu muszę inne rośliny ruszyć...i tak w około Macieju
Ale przynajmniej do plewienia mi zostało stosunkowo mało : salonowa, róże i maliny. Duża ulga. No i podlewanie mi odpada, a to dużo czasu zabiera.
Nie chcesz nawadniania Danuś? Dużo czasu byś zyskała...
danuta_szwajcer 21:05, 09 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Danusiu...jak teraz widzę te kwitnące azalie wielkokwiatowe...posadziłabym wszystkie Są cudne!!!
Znowu mnie robota z azaliami czeka...a to właściwie przez R., bo jak powiedziałam, że muszę po kwitnieniu przyciąć moją Soir de Paris, to powiedział, że szkoda tego pachnidełka...i znowu dziurkę w trawniku będzie robił, nawadnianie ciągnął (czyli znowu zrywanie darni...) i przesadzimy. A jak ją zabiorę z cycka, to znowu muszę inne rośliny ruszyć...i tak w około Macieju
Ale przynajmniej do plewienia mi zostało stosunkowo mało : salonowa, róże i maliny. Duża ulga. No i podlewanie mi odpada, a to dużo czasu zabiera.
Nie chcesz nawadniania Danuś? Dużo czasu byś zyskała...

Oj tak, u mnie dwie cudnie pachną, ale chce jeszcze kupic kilka niskich bo mam pomysł gdzie dosadzić, te większe 3 musze przesadzić bo zaczyna być ciasno tak mi rodki rosną na nowej rabacie pod sosnami. Wiesz mój Marek jak kopał i rozprowadzał mi oświetlenie i robił oczko to bardzo chciał mi zrobić nawadnanie ale ja się uparłam, że nie chce to teraz wiesz hihi ale musze coś zrobić chociaz do jednej częsci tylko my bardzo zapracowani echh i coraz starsi. U mnie w koncu cała noc mocno padało i teraz znowu leje.

danuta_szwajcer 21:12, 09 maj 2018