Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Metamorfoza- nowy ze starego 11:21, 26 sty 2018

Do góry

Tu wszystko w calosci jak jest rozmieszczony ten pechowy kawalek ziemi
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:00, 26 sty 2018

Do góry
Tak, Tak, jest parę takich miejsc gdzie słońca znacznie więcej niż u nas . Taki styczeń mi odpowiada:

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:57, 26 sty 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zaglądam do Ciebie , ale nie zawsze zostawiam ślad. Widuję Cię czasem w pięknych ogrodach z których ktoś wstawia relacje. Bardzo lubię je oglądać, fajnie że masz możliwość zobaczenia ich na własne oczy, mnie tego bardzo brakuje. Dlatego relacje z podróży ogrodniczych chłonę jak gąbka. Dziś spacerowałam po Twoim ogrodzie, lubię taką różnorodność i dużo kwiecia. Zawsze podobała mi się ta Twoja ścianka na domku i wiesz mam pomysł gdzie mogę sobie taką zrobić. Trochę tam mało miejsca, ale pogłówkuję i może też sobie zrobię coś takiego. To bardzo przemyślana i potrzebna budowla w ogrodzie. Niestety moja nie będzie z pewnością tak fotogeniczna jak Twoja, bo planuję ją w pobliżu kompostownika, ale chociaż po ziemię będę miała blisko.

Co prawda mam mało miejsca i teoretycznie nie ma szans żeby coś jeszcze wcisnąć, ale ta Twoja róża tak mi się spodobała, że chciałabym poznać jej nazwę. Ma mocny kolor, a takiego mi brakuje wśród moich bladawców. Jeśli masz jakieś spostrzeżenia co do niej to napisz proszę.

Ten żywopłocik jest niepowtarzalny, tak pięknie ukwiecony, nigdzie takiego nie widziałam. Czy to są pięciorniki, cy może coś innego? Masz może zbliżenie tych krzewów?

Dziękuję za miłe słowa o mojej wizytówce.

Czytałam też o przemyśleniach nad kompozycją na studnię. Mnie spodobała się propozycja z białą różą, też mam zamiar kupić róże do donic i podsadzić je białymi surfiniami i delikatną lobelią.

Bardzo się cieszę że podobają Ci się relacje z ogrodów.
Zawsze mam wątpliwości czy pokazywać czy nie - kogo to obchodzi
wtedy właśnie przypominam sobie o takich ogrodniczkach jak Ty i mijają wątpliowsci

Ta ścianka na domku już nieaktualna - tam po prawej stronie był kompostownik.
Właśnie po pierwszej wycieczce do Anglii koleżanka z ciekawością czekała jak wrócę i zapytała co zmieniam - czy zaoram ? właśnie taka dawka pięknych roślin i cudnych ogrodów wcale nie dołuje daje jeszcze większego kopa i własny ogród postrzegam wtedy dobrze - nie umiem tego wytłumaczyć. Pewnie tak jak Ci pisałam mam spory dystans do wszystkiego.
Mogę zwiedzać ogrody, muzea, miasta , huty szkła czy coś choć ogrody najbardziej i zawsze wracam do siebie zadowolona a i tak z podróży przyjeżdżam bogatsza .
Tak więc wtedy założyłam kompostownik a moja świadomość w zakresie dbania o glebę i ściółkowania znacznie wzrosła.

Róża o którą pytasz to Tuscany. Fakt kolor ma cudny, jak przekwita to utrzymuje kwiat i robi się jakby zasuszony, niestety słabo powtarza kwitnienie prawie wcale.
Tu było tyle kwiatów bo ją kulkowałam ale w roku następnym zwariowała wypuściła wielki bat na ok 2 metry - ja bym Ci jej nie poleciła jak masz mało miejsca może lepiej coś małego a niezwykle urokliwa i też ciemna jak Munstead Wood.

Tu w środku - wśród moich bladawców.
Jak chcesz większą to napisz.

a tu Tuscany 7.06.2017 na pędzie ok 2 metry podziwiałam z dołu upss

i co dziwne róże u mnie były słabe a ten pęd nie przemarzł - w tym roku tne wszystkie nisko.

A żywopłt to po prostu pięciornik - mam apetyt na więcej dosadzę je w rabaty bylinowe - teraz jest tak dużo odmian i kolorów i nie wymagają wiele zachodu.

pozdrawiam

Tu ma być ogród :) 10:49, 26 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zamiokulkasy już poczuły wiosnę.

u mnei identycznie chyba to ich czas
Tu ma być ogród :) 10:47, 26 sty 2018

Do góry
Zamiokulkasy już poczuły wiosnę.

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:30, 26 sty 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Rewelacja, wyglądają jak maleńkie parasoleczki .

No, takie grzybki to ze szkła i niektóre jakby udziubane były bardzo mi się to spodobało

i tu gdzie indziej podobna koncepcja w środku łąki takie różyczki na prętach

Kasi bierz się za robotę wystarczy tego latania

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:23, 26 sty 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie. I po prawdzie nie słyszałam, żeby ktoś w Polsce próbował.
Świeży ma smak mydła. Jakoś mnie nie pociąga. Sproszkowanego używam do rosołu, pasztetów i herbatki. Bardzo rozgrzewa.

Czytam blogi a zwłaszcza Łukasz Skopa - chyba tam widziałam - sadzisz imbir ze sklepu i wyrasta taka trawka i chyba tyle - ale ogrodnicy zapaleńcy nie takie cuda sadzą

Nie wiem dlaczego ale bardzo bardzo lubię dzień 1 maja - wtedy staram się zawsze robić zdjęcia.

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:18, 26 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Miro, piękną zimę pokazujesz. Twoje roślinki też ją lubią, bo cudnie w niej wyglądają

Bardzo dziękuję. Szkoda że nie zrobiłam fotek kolorów w zimie. To kolorowe pędy, ciekawa kora ale też kosodrzewina Winter Gold - pokazałam w wizytówce - i widzę że kiepskie zdjęcie więc muszę coś z tym zrobić.

Jestem w kwietniu z fotkami 29 kwietnia 2017

serduszka - uwielbiam dosadziłam w ub roku białą i czekam na nią a w tym kupię czerwoną - nie wiem tylko kiedy odmładzać serduszki

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:11, 26 sty 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Mira i ja kiedyś bardzo pragnęłam mieć w ogrodzie modrzewie posadziłam szt 3. jeden się zmarnował a dwa wycięłam w 14 r. i bardzo się cieszę że się wyzbyłam.

Bez żalu wytnij.

To mnie rozumiesz - ja mam 3 ! z czego jeden taki pendula na pniu - jej jak ja takie cudo chciałam mieć żeby tak zwisało - ale przyznacie że jak puszczają igiełki to są cudne a szyszki jakie śliczne i te poskręcane pędy - muszę obfocić
jednego już wynegocjowałam więc u mnie będzie wielkie cięcie w lutym.

To tutaj ten cudok załapał się bo fociłam tulipany

w tym roku ponoć fiolet modny wszędzie a ja do tych tulipanów dosadziłam znów 2kg żółtych - ciekawa jestem bardziej czy z tych fioletów coś mi wylezie niż nowych żółtych - nie przejmuję się już nimi w kolejnym sezonie znów dosadzę jakie 2kg może czerwonych

Z Pszenicznej ... 10:04, 26 sty 2018

Do góry
A za dwa miesiące będzie już tak I niech to będzie pocieszeniem.
Na razie jestem osobą bezkondycyjną, nawet latanie z odkurzaczem mnie męczy więc wybaczam to sobie, siadam wygodnie w fotelu i podglądam zdjęcia z roku ubiegłego...

Ogród Muszelki 10:00, 26 sty 2018

Do góry
Rozpracowałaś mnie, jak Sherlock Holmes Masz rację.

Dwa ogrody 10:00, 26 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ewo
, tylko jeden w takim razie

Co to jest?
Dwa ogrody 09:59, 26 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
wysiew niekontrolowany

poniżej już przekwita

Mariola, ten wysiew niekontrolowany to chodzi o aminka (wiem, że się sieje u Ciebie) czy o jeżówkę białą?
Z Pszenicznej ... 09:58, 26 sty 2018

Do góry

Dwa ogrody 09:57, 26 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Gabrysiu, skoro wolisz bombki, to proszę, tych chyba nie pokazywałam

i szklane, duże kule, które leżakują w koszu Swoich niebieskich nie chowaj, pięknie ozdobią ogród

Cudowne!

PS Przyszłam na kwiatki ale te bombki!
Z Pszenicznej ... 09:55, 26 sty 2018

Do góry
Na pocieszenie kilka zdjęć bo nie wszystkie wrzucałam na O.

Ogród Muszelki 09:41, 26 sty 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

Mirko, wszyscy myślą, że milki są fioletowe, a one egzystują w naszych barwach narodowych
Na dowód wstawiam zdjęcie.

A to nie barwy Tyrolu ? coś mi świta - pamiętam jak moje dzieci się ucieszyły jak przy autostradzie stały milki w kolorze oczekiwanym - atrapy oczywiście.
Czy Ty kiedyś byłaś nad morze ? - tam jest cudnie teraz zimą
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:38, 26 sty 2018

Do góry
Klon dla ciebie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:16, 26 sty 2018

Do góry
Wysiana werbena 22 stycznia zobaczymy czy wzejdzie????/

Na dworze śnieg
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:57, 26 sty 2018

Do góry
Nie czuję się na siłach żeby reanimować tę chałupę. Pokazałam zdjęcia koledze budowlańcowy, kręci głowa. Fundamenty, korniki, eternit. Jutro z nim tam jadę żeby popatrzył na ten dom.

Ojciec stolarz od razu na mnie popatrzył jak na wariata.

Myślę bardziej może jednak nad pustą działkę dalej, 32 ary w kwadracie. hmm. (stary dom i stodoła jest działkę dalej w lewo)

Widok prawie ten ten sam, ale nie przyjrzałam się jak tam biegnie linia średniego napięcia, widać słup na zdjęciu (czy na działce czy poza??).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies